• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kıyas-Karşılaştırma Tablosu hakkında.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrc83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Arkadaşlar merhabalar,

Ekteki tabloda ;

1. çalışma sayfası ürün taleplerinin olduğu
2. çalışma sayfası çalışan sayılarının olduğu
3. çalışma sayfası ise bu ürünlerin çalışan sayılarına göre eksik mi, fazla mı talep edildiğinin karşılaştırılabileceği

çalışma sayfaları şeklinde örneklendirilmiştir. Bu tablolardan fazla sayıda olduğu için makro şeklinde yaparak otomatik bir biçimde çözülmesini talep etmekteyim,

Daha iyi örnekler ve fikirleri olan arkadaşlar paylaşırsa o tablolar üzerinden de gidelirim,

Yardımlarınızı bekliyorum, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Üstatlardan ilgilenebilecek kimse var mıdır acaba ?

İyi çalışmalar.

Merhabalar,

Hatırlatma manasında yazıyorum, fikir verebilecek arkadaşımız yok mu?

İyi çalışmalar.

2.Kıyas tablosundaki A1 firması A2 firması yazan bölüm çoğaltılarak mı tüm firmalar kıyaslanacak yoksa aynı kıyaslama tablosun sekmesinde A1 sütununun ismini değiştirdiğinde otomatik çekilmesini mi istiyorsun?

Eğer ayrı ayrı kıyaslanacak ise Düşeyara formülü yetersiz mi kalıyor?

İkimizin formülünün işlevi genel anlamıyla aynı. Fakat sizin formülde her firma için formülü güncellemek gerekecektir.

alternatif çözüm olmuş. Güzel ve başarılı.

Sizden ricam çalışmanızda kullandığınız formülü detaylı anlatır mısınız? Topla.çarpım formülünün bu tarz kullanımını öğrenmek istiyorum.

İyi çalışmalar.

İkimizin formülünün işlevi genel anlamıyla aynı. Fakat sizin formülde her firma için formülü güncellemek gerekecektir.

alternatif çözüm olmuş. Güzel ve başarılı.

Sizden ricam çalışmanızda kullandığınız formülü detaylı anlatır mısınız? Topla.çarpım formülünün bu tarz kullanımını öğrenmek istiyorum.

İyi çalışmalar.

.

Buradaki örnekleri inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f60/sumproduct-topla-arpym-fonksiyonu-ve-uygulamalary-t16859.html

.

Merhabalar,

Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler,

Sayın @em.mehmetaliates ;

Yaptığınız gibi firma ismini yazınca gelmesi güzel fakat, toplu olarak verileri yapıştırdığım da kıyas tablosuna otomatik gelmesi işimi daha da kolaylaştıracaktır. Bu her bir firma için ayrı çalışma sayfası mı açmam gerekecek, yada örnekte olduğu aynı sayfada tabloyu çoğaltıp oraya yazdırması mı daha uygun olacak tam bilemedim ,

@randzafer ;

Yazdığınız formülü tam uygulayamadım :) biraz açıklayabilir misiniz nasıl kullanabileceğimi ?

Dipnot olarak ;

A1 firması için , ürün1 : 30 adet A1 firması çalışan sayısı: 35 fark : 5

yani a1 firmasına 5 adet daha ürün gidecek demektir, mantığım bu.

Bunu makro haline getirebilirsek, bir userform yardımı ile seçim yapıp daha kolay dökebilirim gibi geliyor.

Bu muhteşem bilgi kaynağı içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Zaman bulup bakabilen üstad oldu mu acaba ?

Teşekkürler.

Benim hazırladığım dosyada hepsini görmek için çoğaltman gerekli.

Makro bilgim yok. Bu yüzden ben istediğin konuda yardımcı olamıyorum.

Çoğaltmadan kastınız formülü aşağı doğru tüm hücrelere uygulamak değil mi ?

İlginiz için çok teşekkürler.

Ayrıca bana bu konuda ki işlemler hakkında makro yardımı yapabilecek arkadaşımız var ise ivedi desteğini bekliyorum...

İyi forumlar.

Bu hususu makro yardımı ile yapmama yardım edecek üstadımız var mıdır ?

Değerli yardımlarınızı bekliyorum.

İlgilenebilecek arkadaşımız var mıdır ?

İyi çalışmalar.

İlla makro olmasını istemiyorum Erdal Bey,

Formül de olur tabiki, lakin nasıl çalıştığını da anlamak istiyorum ki uyarlayabileyim,

Makroda tüm değerleri değiştirmeden sayfada çalıştırdığım zaman sonuç alacağım bu nedenle iş kolaylığı açısından istiyorum.

Eğer olmayacaksa tabiki formülde işimi görecektir.

İlginiz için teşekkürler.

İlla makro olmasını istemiyorum Erdal Bey,

Formül de olur tabiki, lakin nasıl çalıştığını da anlamak istiyorum ki uyarlayabileyim,

Makroda tüm değerleri değiştirmeden sayfada çalıştırdığım zaman sonuç alacağım bu nedenle iş kolaylığı açısından istiyorum.

Eğer olmayacaksa tabiki formülde işimi görecektir.

İlginiz için teşekkürler.

Eki inceleyiniz.
http://s3.dosya.tc/server28/HDZPEs/mrc83k_yastablosu2014.xls.html
Fark ve fazla sütunlarını anlamadığım için yapmadım. Bu sütunlar için açıklama yaparsan o konuda da yardımcı olmaya çalışayım. Tablonuzu bitirdikten sonra da formüller hakkında bilgi vermeye çalışırım. Saygı ve selam ile...

Merhabalar,

Yardımlarınız için çok teşekkürler,

Fark Fazla kısmını şöyle anlatayım. Örneğin A firması ürün1 den 25 adet istemiş, A firmasının çalışan sayısı 21, dolayısı ile 4 adet fazla ürün istemiş.

Bunun otomatik olarak Fazla çıkarsa fazla kısmına, Eksik çıkar ise fark kısmına yazılmasını istiyorum. Burada fark yazmasam eksik yazsam daha mantıklı olacaktı.

Yani bu durumu A firmasının X departmanının çalışan sayısına göre de bölebilirsem daha iyi olacak.

Tekrardan teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Geri