• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kitapları Fiyatına Göre Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Değerli excelweb üyeleri...
Size gönderdiğim örnekte B sutununda kitapların adı,C sutununda yazarları ve D sutunda ise fiyatları TL cinsinden yazılmıştır.Benim istediğim şu.
Atanacak bir makro ile E sutununa, kitap isimlerini fiyatı pahalı olandan ucuz olana doğru sıralasın.F sutununda ise bu sefer kitap isimlerini fiyatı ucuz olandan pahalıya doğru sıralasın.Kısaca fiyatına göre kitap isimleri(pahalı>ucuz ve ucuz>pahalı)
Not:Kitap sayısı örnektekinden çok daha fazla olabilir.Siz örneğe göre yapıp makroda şu kodu değiştirip ayarlayın derseniz çok memnun olurum.
Her zamanki gibi ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub suz59()
Dim sat As Long
sat = Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Sheets("Sayfa1").Range("A1:F" & sat).Sort key1:=Sheets("Sayfa1").Range("D2"), _
    order1:=xlDescending, key2:=Sheets("Sayfa1").Range("F2"), order2:=xlAscending

End Sub

Sayın Orion1,makronuz için teşekkür ederim.Sanırım sorunumu tam anlatamadım.Makro B ve C sutununa karışmayacak.Onları sıralamayacak.B sutunundaki kitapları, fiyatına göre çok olandan az olana(E sutununa) ve az olandan çok olana (F sutununa) isimlerini yazarak sıralayacak.
Sıralama E ve F sutununda yapılacak.C ve D sutununda değil.Saygılarımla
Not:A sutunundaki sıra numarası da değişmeyecek.

Sayın Orion1,makronuz için teşekkür ederim.Sanırım sorunumu tam anlatamadım.Makro B ve C sutununa karışmayacak.Onları sıralamayacak.B sutunundaki kitapları, fiyatına göre çok olandan az olana(E sutununa) ve az olandan çok olana (F sutununa) isimlerini yazarak sıralayacak.
Sıralama E ve F sutununda yapılacak.C ve D sutununda değil.Saygılarımla
Not:A sutunundaki sıra numarası da değişmeyecek.
A sütunu küçükten büyüğe sıralı olmalı devamlı.
kodlar aşağıdadır.:cool:

Kod:
Sub suz59()
Dim sat As Long
Range("E2:F" & Rows.Count).ClearContents
sat = Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Sheets("Sayfa1").Range("B2:B" & sat).Copy Sheets("Sayfa1").Range("E2")
Sheets("Sayfa1").Range("B2:B" & sat).Copy Sheets("Sayfa1").Range("F2")

Sheets("Sayfa1").Range("A2:F" & sat).Sort key1:=Sheets("Sayfa1").Range("D2"), _
    order1:=xlAscending

Sheets("Sayfa1").Range("A2:E" & sat).Sort key1:=Sheets("Sayfa1").Range("D2"), _
    order1:=xlDescending

Sheets("Sayfa1").Range("A2:D" & sat).Sort key1:=Sheets("Sayfa1").Range("A2"), _
    order1:=xlAscending

End Sub

Sayın Orion ilginize çok teşekkür ederim.Denemem biraz zaman aldı.Şu sorunla karşılaşıyorum.
Eğer sıralama yapacağı hücrelerinin değerleri formüllerle belirlenmişse makro istenen sonucu vermiyor.E ve F sutununa sıralama yapmıyor.Bunu nasıl aşarız?Saygılarımla

Sayın Orion ilginize çok teşekkür ederim.Denemem biraz zaman aldı.Şu sorunla karşılaşıyorum.
Eğer sıralama yapacağı hücrelerinin değerleri formüllerle belirlenmişse makro istenen sonucu vermiyor.E ve F sutununa sıralama yapmıyor.Bunu nasıl aşarız?Saygılarımla
O zaman fonksiyon ile sıralama yapın.
Fonksiyonla ile sıralama çalışmaları vardı forumda.Araştırınız.:cool:

Geri