• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kıst Maaş Günü

Sayın zafer, anlamakta güçlük çekiyorum.
Bu kadar mesaj yerine keşke üç satırda şu şekilde yazsaydınız.

--Giriş günü 14 ve daha küçükse -> aynı ayın 15'i (-) C'ye yazılan tarih
--Giriş günü 14'ten büyükse -> sonraki ayın 15'i (-) C'ye yazılan tarih,

--Çıkış günü kaç olursa olsun -> .........
gibi
Kod:

Son düzenleme:
çıkış tarihi olacaktı o kısım ama. Hakediş tarihi girmeden olamaz mı.

Hay allah razı olsun ömer hocam. Tam yapmışsınız bu sefer. çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Saygılar.

Hayır yanlışlık var aşağıdaki gibi düzeltmelisiniz.
Kod:
=EĞER(YADA(VE(C6<>"";D6<>"");VE(C6="";D6=""));"";EĞER(VE(C6<>"";GÜN(C6)<=14);TARİH(YIL(C6);AY(C6);15)-C6;EĞER(VE(C6<>"";GÜN(C6)>14);TARİH(YIL(C6);AY(C6)+1;15)-C6;EĞER(VE(D6<>"";GÜN(D6)>14);D6-TARİH(YIL(D6);AY(D6);15);EĞER(VE(D6<>"";GÜN(D6)<=14);D6-TARİH(YIL(D6);AY(D6)-1;15);"")))))

Yalnız çıkış tarihi kaç olursa olsun bir önceki 15 den sayması gerekiyordu ama ömer bey

Sayfayı yenileyin 28 numaralı cevapta yer alan formülü kullanın.
Çıkış tarihi kaç olursa olsun önceki ayın 15'inden tarihi çıkart demek yanlış olur,
siz maaşı 15-14'e göre peşin ödüyorsunuz.
Diyelim ayın 15'inde ödeme yaptınız.
Bu kişi 20'sinde çıktı, o zaman evet 20-15=5 günlük,
ama çıkış tarihi diyelimki ayın 3'ü (yani ödeme bakımından sonraki ayın 3'ü oluyor) o zaman önceki ayın 15'i (-) çıkış tarihi olmalı.
Mantığım böyle söylüyor.

Tm dı ömer bey. tekrar teşekkürler elinize sağlık

Gerçekten bravo. =Eğer konusunda sizin üzerinize yok sanırım. Takdir ettim bir kez daha. Saygılar.

Estağfurullah olur mu öyle şey, yine de teşekkürler.
Aslında formül metni, konu sayfasındaki 25 numaralı mesajdaki sorumun içerisinde.
Sorunun tüm koşullarını alt alta sıralarsanız formül ortaya çıkar.

Bu bakış açısı, analitik düşünce tarzının sonucudur, formül en genel şaarttan en özel şarta doğru kurgulanır.
Farkettiyseniz ilk verdiğim cevapta bile, C ve D aynı anda doluysa veya boşsa işlem yapma anlamındaki en genel şartı formülün başına eklemiştim.
Kolay gelsin.

Geri