• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kişisel blog sayfam

Teşekkürler beyler...

Tablolardan sorgulama sonucu ile raporlama işleriyle uğraşanlar için "QUERY" fonksiyonun tanıtımı adına 2. makale blog'da yayınlanmıştır.

.

Konular ilave edilerek blog güncellenmeye devam etmektedir....

Örnek; aşağıdaki tablo QUERY fonksiyonuyla bir sonraki resimde görülen tabloya dönüştürülebilmektedir...

Data.PNG

Final.PNG

.

@Haluk , henüz internet araştırması yapmadım ancak blog da buton nasıl eklenir. Butona makro nasıl atanır. Sayfa makrosu ve genel makrolar nasıl oluşturulur gibi makalelerde eklerseniz güzel olur. Gmail ile göndermeyi denedim google çok yormadan güzel şeyler yaptıracak gibi :)

@Haluk , henüz internet araştırması yapmadım ancak blog da buton nasıl eklenir. Butona makro nasıl atanır.....

Benim blog'un HTML kodlarını incelerseniz, bunların cevabını orada görebilirsiniz..... Blog'un orjinal şablonunda olmayan şeyleri (Ana sayfa butonu, Tarih, IP adresi, Altın fiyatları, Counter, yuvarlak köşeli border'lar.... vb) HTML, CSS ve JavaScript kodlarıyla yaptım.

.

Son düzenleme:
Benim blog'un HTML kodlarını incelerseniz, bunların cevabını orada görebilirsiniz..... Blog'un orjinal şablonunda olmayan şeyleri (Ana sayfa butonu, Tarih, IP adresi, Altın fiyatları, Counter, yuvarlak köşeli border'lar.... vb) HTML, CSS ve JavaScript kodlarıyla yaptım.

.
Teşekkür ederim. İncelerim.

KM sorgulamada excel için API KEY isterken kendi tablosunda key istemeden sorguluyor.
Henüz günlük limit testi yapmadım ancak bir iki kopyalama ve tıklama ile bu şekilde çalışıyorsa güzel projeler gerçekleştirilebilir. :)

Gerekli olabilecek yada hatırlamak isteyebileceğim tüm kodları bir text dosyada tutuyorum.
satır sayısı ve mb ı önemli değil.
İzniniz ile kodları bu dosyaya orjinal hali ile kopyalamak isterim.

224112

Ücretli olduğunu belirtmediğim her kodu referans göstermek kaydıyla kullanabilirsiniz.....Sorun değil.

.

Haluk Bey,
Hayırlı olsun.
Kolaylıklar dilerim.

İlgimi çeken, sonradan ihtiyaç duyabileceğim kodları bir text dosyasında toplarım.
sonsatır kodu için sonsatır yada lastrow arattığımda bir çok farklı yöntemi görebilirim.
mail işlemi için mail yada send arattığımda bir çok farklı yöntemi görebilirim.
Daha sonra kopyala yapıştır ile yazacağım programda kullanırım.

Belki biraz tembellik bilemiyorum. Her şeyi sıfırdan yazmak gereksiz.
Google script için de aşağıdaki dosyayı hazırladım. Zaman ile içeriği artacaktır. 15000 satır kod toplandı.
Aynı yöntem ile kullanılabilir.

Ekli dosyalar

Fonksiyonları butonlara tanımlarken küçük büyük harf duyarlı.
ShowAlert olarak tanımlamayı kabul etmedi. Butona tanımlamada function da yazıldığı gibi olmalı.

function showAlert() {

Hayırlı olsun Haluk Bey, uzun ömürlü bir yayın hayatı dilerim :)

Web sitelerinden veri çekmek konusu benim her zaman ilgimi çekmiştir.... ve MS Excel'de bu işi yapan bir sürü kodu bu sitede paylaşmışımdır.

Aynı şekilde, web sitelerinden veri çekmeyi Google Sheets (E- Tablolalar) ile nasıl yapılabileceği hakkında kişisel blog'umda da çeşitli makaleler yayınladım

Bunlara ilave olarak, yine kişisel blogumda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi TC Merkez Bankası'nın günlük döviz alış-satış fiyatları ve ticari bankaların altın alış-satış fiyatları ve BIST-100 endeksi özet bilgi olarak yer almaktadır.

Blog'da gezinip, Google Sheets ve scripting (kodlama) hakkında bilgi edinirken piyasanın anlık durumuna da göz atabilirsiniz......

Not: Blog'daki bu işlerde yine Google Script kullanılmıştır .... işin esprisi zaten orada :)

Capture.PNG

.

Son düzenleme:
Bilgi:

04 Aralık 2020 tarihinden itibaren Blog'umda yayınlanmış olan konular, aşağıda belirtilmiştir....

capture-png.224666

Not: Yukarıdaki resimde belirtilen tablo esasında HTML sayfası olup, bu sayfanın üretildiği kodlar blog'umda verilmiştir.

.

Son düzenleme:
Geri