• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kişi - Miktar Takip

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cyperin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Professional plus 2016, Türkçe
Merhaba;

Bir şirkette çalışıyorum elimde 3.000'e yakın kişi var ve bu kişilerin sahip oldukları sadece tek cins değerler var yani
Mehmet Özbakır 1,450
Salim Yücel 125
Hediye Turan 53
...

gibi bu kişiler yılın belli dönemlerinde ellerinde bulunan değerleri birbirleri arasında değişim yapabilmektedir, bu değişimin bir miktar sınırı bulunmamaktadır. Mesela Hediye Turan, Salim Yücelden 25 kadar kendi adına geçirebilmektedir son hesapta Hediye Turan'ın bakiyesi 78 olurken Salim Yücelin bakiyesi 100 olmaktadır.

Benim ihtiyacım olan bu kişiler arası devirleri ve 3. bir veri olan köyler arası geçişleri görebilmek ilk liste yani geçen senenin ellerinde olan listesi exelde mevcut değişiklerin başlamasına az kaldı değişimleri elle gireceğim.

Umarım anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Hazırladığım basit bir dosyayı ekte bulabilirsin.

Umarım işine yarar.

Ekli dosyalar

Altın üye olmadığım için indiremiyorum. Dosyayı yükleme sitelerine yükleyebilirmisiniz.

selam,
siz de örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerine yükleseniz daha çabuk çözüm gelecektir.

http://www.dosya.tc/server6/1vk7yj/DENEME_KISI_TAKIP.xlsx.html

Merhaba; Ekli dosyada izah etmeye çalışayım.

T.C, Adı Soyad, kota,Baba Adı, Köyü olarak 5 sutundan oluşan bir verimiz var bu verimiz yaklaşık 2500 satır yani 2500 kişi bu kişiler kendi aralarında kotalarını devrede bilmektedirler ve ayrıca listede olmayan bir kişide bu devir zamanında devir alabilmektedir. 2,500 kişinin hem tüm bilgileri vardır listede olmayan kişilerin de bilgileri devir aldıklarında bizde bulunacaktır. Yalnız şu kural vardır devir eden kişi devralamaz yani bir kişi kotasını devrettiyse tekrar devir alamaz. ve bir kişi en fazla 3 kişiye kotasını devredebilir. Devralmanın herhangibir sınırı yoktur.

Benim istediğim
1- kim kime ne kadar kota devretti
2- kim kimden ne kadar kota devraldı
3- hangi köy hangi köye ne kadar kota devretti
4- hangi köy hangi köyden ne kadar kota devraldı
5- ve son alarak kişi bazında ve köy bazında giden ve gelenler ile ilk listede mevcut olanlardan sonra ne kadar kotaları kaldı.

Not: kota eklemesi yapılmamaktadır. Yani ilk listede ne kadar varsa sadece o kota sirküle etmektedir. 500 ise 500 içeride dönmektedir.

Teşekkür ederim

selam,
dosyanızı indiremiyorum. Tekrar Upload yapabilir misiniz.
kolay gelsin..

selam,
evet dosyanızı açabildim. Üzerinde uğraşıp detaylı bir şey yapmaya çalışacağım. Akşam saatlerinde göndermeye çalışırım..
kolay gelsin..

Tekrar teşekkür ederim çok sağ olun.

Merhaba; Gerçekten Emeğinize sağlık uğraş vermişsiniz. Biraz kullanmayı denedim, şu problemler var gibi;
1- Size gönderdiğim kişiler örnekti ben güncel olanları ekledim fakat veri sayfasında sildiğim kişilerin köyleri silinmedi aynen duruyor ve bana sildirmiyor. Ayrıca yeni eklediklerimin köyleri gözükmüyor.
2-Abdullah Paçaldan Aden Uyar'a 100 ton aktarım yaptım sorgu sayfasında Abdullah Paçal doğru gösteriyor fakat Adem uyar için sorgu yaptığımda "enson bakiyesini" doğru gösteriyor fakat Abdullah Paçaldan 100 ton giriş yazması gerekirken Adem uyardan 100 ton çıkış gösteriyor. Ama dediğim gibi son kotası doğru gösterim yerleri ve kişi ismi yanlış çıkıyor.
3- köy bazında sorgulama yaptıuğımda yine adem uyar'ın kotasını doğru gösterirken köyler sutununda giriş ve çıkış göstermiyor.
4- veri girişi bölümünden kişileri açılır pencere yapmışsınız ama ben isim yazmak istediğimde kişiler çıkmıyor yani 3,000 kişinin olduğu bir açılır pencerede kişileri bulmak zor olacaktır. eğer ben mesela "Adem" yazdığımda ademleri listelerse benim bulmam ve gitmem kolay olacaktır.

Verdiğiniz emekten dolayı çok teşekkür ederim ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. bu yazdıklarım bir ricadır eğer bakabilirseniz çok sevinirim.

Geri