• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kısa Ve Eklemeyi başarabilirsem örnek dosyalı DİR sorunu aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excel2003
İnşaallah Becerebilirsem sorunu ekli dosya ile aktarmak isterim ki kısca sorun şu;
Sayfada 2 adet makro atanmış buton var birinci buton işlevini yerine getirmekte fakata ikinci butonda A1 hücresine aranmasını istediğim klasör içindeki veriyi girdiğim zaman B1 hücresine sadece ilk veriyi bulduktan sonra BULUNDU yazıyor diğer dosya isimlerini yazdığım zaman sürekli BULUNMADI mesajı veriyor ..Oysaki A1'e giriş yaptığımız bütün dosyalar deneme klasöründe mevcut...SOrunu aktarabildiysem Allah Rızası için Yardım edin lütfen...

Ekli dosyalar

Kod:
Sub sonuc()
Dim veri As String

veri = Dir("C:\Users\mirac\Desktop\deneme\*.*")

Do While veri <> ""
    If veri = Range("A1").Value Then Range("B1").Value = "Bulundu": Exit Do
    veri = Dir
Loop

If Range("B1").Value <> "Bulundu" Then Range("B1").Value = "Bulunamadı !!!"

End Sub

Zeki Hocam herşeyden önce göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum...hocam vermiş olduğunuz bilgilerden yola çıkarak sorunu hallettim Allah Razı olsun...
Bİr başak soru daha doğrusu kodları yazarken aklıma geldi..Dir komutu ile ilgili dizinden çekmiş olduğumuz dosya isimlerini bir dizi değişkene nasıl aktarabiliriz..Mesela ORNEK() dizi değişkeni oluşturup bunları indis numarası ile sorgulayabiliecek hale nasıl getirebiliriz hocam...BU konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim..

Geri