• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kim 500 Bin TL ister Oyunu (Yardım)

Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise Türkçe
Arkadaşlar ilk önce herkese iyi günler diliyorum.
Bana yardım edebilirseniz gerçekten çok sevineceğimi eklemek istiyorum.
Biz okulda derste konu olarak Excelde Visual Basic te programlara işlemleri görüyoruz.Ama bu işin daha başında olduğumuzu eklemekte yarar var.
Dersten geçebilmemiz için hocamız herkese birer proje ödevi dağıttı ve benim de proje ödevim Excelde 'Kim 500 Bin TL ister Oyunu' oldu.
Hocayla konuşup ödev içeriği hakkında biraz bilgi aldım olay şöyle;
-Hiçbir Şekilde Flashı işin içine karıştırmayacaksın dedi.
-Sorular senin tarafından belirlenecek ve belli bir sıraya göre değil karışık olarak gelirse senin için bu ödevden geçmek daha kolay olur dedi.
-Format Kim 500 Bin TL ister Oyunu ile aynı olacak dedi.Yani Jokerlerin Soru Sayısı Soru Başına Düşen Ödül Miktarı vs.
-Örneğin 'Yarı Yarıya Jokerine' tıkladığımızda şıklardan herhangi ikisini farketmez kaybedecek ve buton devre dışı kalacak.Aynısı diğer joker haklarını kullandığı zamanda geçerli olacak.
-Sorular sorulduğunda her soru sonunda 'Emin Misiniz' ve 'Son Kararınız Mı' gibi ifadeleri onay kutusu kullanarak yapmamı istedi.
-Bazı sorular sonunda çek teklifinde bulunulması da gerekecek tabi ki.Bunun sık sık olmasına gerek yok
-Makroyu Çalıştır Butonuna Bastığımızda Karşımıza ilk önce kişisel bilgileri alan bir pencere geliyor bu bilgiler alındıktan sonra ikinci butona tıkladığımızda karşımıza soruların sorulmaya başlandığı pencere geliyor.
-Cevapları vermeye başladığında doğru cevaplar için hücre yeşil yanlış cevaplar için ise kırmızı renge boyancak tabiki cevapları biz önceden atıcaz.
- Bildiğiniz Kim 500 Bin TL İster Oyunu yani bana yardım ederseniz gerçekten çok mutlu olurum.
-Ben Kendi Kendime Bir Taslak Oluşturmaya Çalıştım Ama Bu sadece bir taslak içinde herhangi bir kod yok malesef çünkü herhangi bir bilgim yok ödevi hocaya sunmak zorunda olduğum için eğer birisi yardım ederse onun projesinden çalışma imkanım olacak ve bu ödevi tek başıma yapamayacağımı hocamda bildiği için yardım edildiğini mutlaka söyleyeceğim.
Tekrar söylememde yarar var sanırım ben eklediğim dosya içine hiç kod yazmadım desem doğru olur.Ben sadece sizden yardım bekliyorum oyunu siz yapın demiyorum bana nasıl yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz gerçekten mutlu olurum.

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Beyler bir fikir verin gerçekten yardımınıza ihtiyacım var çok önemli ne olur...

Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen ben sadece nasıl yapabilirim bu oyunu diye soruyorum size. bu oyunu benim için siz yapın demiyorum.Yardımınızı bekliyorum.Olmadı internetteki kim 500 bin ister oyunlarının kodlarını nasıl excele aktarabilirim onu söyleyin bir yol gösterin rica ediyorum.

Oyunun mantığını biraz açıklarmısınız. Puanlama nasıl yapılacaktır. 60 sn süresi için bir timer yazmak gerekir. Birde sorular için bir sayfa oluşturun ve buraya örnek sorular yazın.

Oyunun mantığı tamamiyle kim 500 bin tl ister mantığıyla aynı. her soru için kişiye 60 ar saniye süre verilmesi gerekir diye hesaplamıştım ama bu oyunu biraz yavaş kılar 60 snye yerine her soru için 25 er saniye olarak düşünüyorum. 3 joker hakkı olcak ve bu joker hakları tüm soruları kapsamak zorunda yani 1. soru da bir joker hakkını kullandığında diğer sorular için bu hak geçerli olmayacak.sorulacak sorulara gelindiğinde ise bu yarışmada bugune kadar sorulmuş olan sorulardan yaklaşık 30 kadarını seçeceğim ( bu sayının yükselme imkanı varsa tabi ki daha fazlası olabilir.) ve bu seçtiğim sorular yarışan kişiye karışık bir biçimde sunulacak yani bir yarışmacı 1. soruda Türkiye'de kaç il vardır sorusuna cevap veriyorsa diğer yarışmacı yine 1. soruda başka bir soruyla karşılaşacak.bu soruların rastgele olarak yarışmacıya sunulması gerekiyor kişi soruyu cevapladığında "emin misiniz" sorusuyla karşılacak ve bu soru altında "evet" "hayır" cevap şıkları olacak. ve 6.sorudan itibaren "yarışmaya devam edip etmeyeceğine dair" kişiye ek bir soru sorulcak onay kutusu yardımıyla. olay bu.Eğer ki soruları oluşturun paylasın derseniz 30-35 adet soruyu paylaşabilirim.ödüllere karşılık gelen para miktarlarına gelince;
1.soru 50 tl
2.soru 100 tl
3.soru 200 tl
4.soru 300 tl
5.soru 500 tl (bu baraj sorusu bu sorudan sonra ödülün azalmaması lazım.)
6.soru bin tl
7.soru 2bin tl
8.soru 4bin tl
9.soru 8bin tl
10.soru 16bin tl (aynı şekilde bu da baraj sorusu bu sorudan sonra da ödülün azalmaması lazım.)
11.soru 32bin tl
12.soru 64bin tl
13.soru 125bintl
14.soru 250bin tl
15.soru 500bin tl(bu soru son soru ve doğru cevaplandığında yarışma kazanılmış olur,aksi olduğunda ise kişi 10. soruya karşılık gelen 16 bin tllik ödülü kazanır ve yarışma biter.
teşekkürler ilgilendiğiniz için.

anlatabildim mi bilmiyorum. isterseniz daha ayrıntılı anlatmaya çalışayım yardım edebilecek misiniz bu konuda ya da bir fikir söyleyebilecek misiniz nasıl halledebileceğim konusunda çünkü hiç bir bilgim yok ve yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

Koskoca Sitede Bana Yardım Edebilecek Bir İnsan Evladı Yok Mu Arkadaşlar El-İnsaf ...

Koskoca Sitede Bana Yardım Edebilecek Bir İnsan Evladı Yok Mu Arkadaşlar El-İnsaf ...

Siz sanıyorum istediğiniz uygulamanın basit olduğunu düşünüyorsunuz. Bu iş ciddi emek ve zaman gerektirir. Sadece mantığını kurmak bile en az bir gün sürer. Ben bir boş vaktimde ilgileneceğim ancak bu çok yakın bir tarihte olmaz. Bu arada ilgilenecek bir üyemizde umarım bu çıkar.

Yok Beni Yanlış Anladınız. Aksine Ben Uygulamanın Ne Kadar Zahmetli Olduğunu Biliyorum.Benim İstediğim Uygulamayı Bir Kişinin Yapması Değil, Üyelerin Bana Fikir Vererek Benim De Ne Yönde Hareket Etmem Gerektiğini Belirleyebilmemdir.Örneğin Kişisel Bilgilerin Alındığı Ekranı Ben Şu Şekilde Tasarladım Fakat İlerisi İçin Otomatik Olarak Sorulması Gereken Soruları Bir Türlü Halledemedim Ve Burada Takılı Kaldım.Yanlış Anlamaya Neden Olduysam Tekrardan Kusura Bakmayın...

Ekli dosyalar

Gerçekten Teşekkür ederim ben hep şıkları ayrı ayrı yapmayı düşünmüştüm fakat soruyla birlikte şıkları sorup ayrı bir pencerede A B C ve D şıklarını verebilrim fakat bu şekilde de soruların cevapları hep aynı şık olacak bunun mantığını kuramadım bir türlü.

Ben programın üzerinde biraz çalıştım biraz geliştirme imkanım oldu son aldığı vaziyet bu sorular rastgele ekrana geliyor fakat cevaplar her zaman A şıkkı olduğu için ortaa karışıklık çıkıyor.Ve bir şık seçildiği zaman diğer soru ekrana geldiğinde aynı şık tekrar seçilemiyor.

Ekli dosyalar

Gerçekten Teşekkür ederim ben hep şıkları ayrı ayrı yapmayı düşünmüştüm fakat soruyla birlikte şıkları sorup ayrı bir pencerede A B C ve D şıklarını verebilrim fakat bu şekilde de soruların cevapları hep aynı şık olacak bunun mantığını kuramadım bir türlü.

Doğru cevap A,b,c,d den biri diye karşılaştırma yaparsan şıkların yerini karıştırmakta zorluk çekebilirsin.
Cevabın kendisini doğru cevapla karşılaştırırsan, cevap şıkkının a,b,c yada x,y,z olmasının bir önemi olmaz. Sorunun doğru cevabı ile seçilen doğru cevabı karşılatırman yeterli olur.

Bu aşamadan sonra soru sorulurken artık rahatlıkla cevapları karıştırabilirsin.

kardeşim kusura bakma dediğini pek anlayamadım.elinden geliyorsa küçük bir örnek yapabilir misin benim tam olarak konuyu anlayabilmem için.biraz deniyeyim dedim ama beceremedim hala üstte ekte olan dosyada kaldım o aşamadayım.

kardeşim kusura bakma dediğini pek anlayamadım.elinden geliyorsa küçük bir örnek yapabilir misin benim tam olarak konuyu anlayabilmem için.biraz deniyeyim dedim ama beceremedim hala üstte ekte olan dosyada kaldım o aşamadayım.

Soru : 3 + 5 toplamı kaçtır? Cevabı olarak D değil 8 i ara.

a) 4
b) 6
c) 7
d) 8

cevap D mi olarak kontrol etme. Cevap 8 mi olarak kontrol et. Bu şekilde şıkların bir önemi kalmaz. Böylece şıkları ekrana getirdiğinde rasgele sıralayabilirsin.

Alternatif bir tasarım olarak bu dosyayı kullanabilirsin. dosya büyük ekli gönderemedim.
http://s2.dosya.tc/server23/VKPgOb/Kim_500_bin_ister.xls.html

Sadece son sayfayı kontrol et.
seçenekler ve soru metin kutusu, kodla değiştirilebiliyor tıklanbiliyor.

Süre geri sayım için Timer kullanmak lazım.

Timer ın kodunu yazdım fakat UserForm kullanacağım için timer ı aktarmanın bir yolunu hocamla görüştüğüm zaman ona danışacağım aynı zamanda tekrardan özür diliyorum ama senin dosyanda sorunun cevabını seçiyorum fakat beyaz yanıyor ve hata veriyor bunu başla tuşuna basarak ve basmayarak denedim aynı hataları aldım ve açıkcası bunu Userformun üzerine nasıl aktaracağımı da tek başıma bulabileceğimi sanmıyorum umarım kurcalarken bir yolunu bulabilirim.Hiç bir şey olmazsa mecburen hocamdan bilgi almak zorunda kalacapım gibi görünüyor.Teşekkürler.

Geri