• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kilo Gram

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Bey hayırlı geceler, kendim gece çalıştığım için yazıyorum, rahatsız etmek istemiyorum.

A1 hücresini Metin'e çevirdim 1514 bu şekilde yazdığımda ayraç olar . ve , çıkmıyor, ayrıca yazmış olduğunuz kodun formülü olan =Ağırlık(A1) yazdığımda #DEĞER çıkıyor.
A1 hücresine 1514,000 yazdığımda bu seferde 1 ton 514 kg 000 gram bu şekilde yazıyor.

1514 rakamında gram olmadığı halde 00 gram geliyor, A1 hücresini Sayı olarak ayarlayıp, ondalık basamak sayısı 3 ve 1000 Ayırıcı (.) Kullan'ı işaretlediğim eski sonucu veriyor.

Son düzenleme:
Bu şekilde revize ettim, deneyip sonucu bildirirsiniz;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]Function Ağırlık(ByVal sayı As Range)
    If Len(sayı) <= 3 Then kg = Mid(sayı, 1, Len(sayı)) & " kg": GoTo 20
    If InStr(1, sayı, ",") = 0 Then
        kg = Mid(sayı, Len(sayı) - 2, 3) & " kg "
        gr = ""
        GoTo 5
    End If
    gr = IIf(Val(Mid(sayı, InStr(1, sayı, ",") + 1, Len(sayı))) = 0, "", _
    Mid(sayı, InStr(1, sayı, ",") + 1, Len(sayı)) & " gram ")
    On Error GoTo 10
    kg = Mid(sayı, InStr(1, sayı, ",") - 3, 3) & " kg "
5   t = Val(sayı)
    If Len(t) < 3 Then kg = Mid(sayı, 1, Len(sayı)): GoTo 20
    If Len(t) > 3 Then ton = Replace(t, Val(kg), "") & " ton ": GoTo 20
10  kg = Mid(sayı, 1, InStr(1, sayı, ",") - 1) & " kg "
    If Val(kg) = 0 Then kg = ""
20  Ağırlık = ton & kg & gr
 End Function[/SIZE][/FONT]

:D Çok komiksin Şerif Ali Şensazlı. :hiho:
Excel Arşivini istedin de sana satmadım diye mi kızdın? :D ;-)

Bu komik değil be Murat. Acıyorum bu zavallıya. Bu çamur burasıda dahil bütün sitelerden defalarca kovulduğu halde yeni kimliklerle çıkıyor. Ama hasta beyin her zaman kendini belli ediyor. Kılık değiştirmek fayda etmiyor.

Erkan abi, hiçbir şeye değil de sadece verilen emeklere acıyorum o kadar.
Yoksa zaten yapacak bir şey yok, kapıdan kovsan bacadan giriyor.

Boşver be Murat. Bugüne kadar binlerce kişiye yardımcı oldun. İyiliğinin, samimiyetinin kıymetini bilecek bir sürü insan var arkanda. Arada böyle kin, nefret ve kötülük taşıyan; insanlıktan nasibini almamış sefil yaratıklar çıkar. Ama kendini bilen insanların bulunduğu nezih ortamlardayız. Tek sorun seviyeyi düşürmeleri. Yoksa onları kendilerinden başka ciddiye alan yok.

Şeref, haysiyet, gurur,onur ve omurgadan yoksun yaratıklar. (Erkan Akayay ve Murat Osma) Aslında yanıt vermeyecektim. Burası sizin kendi siteniz değil. Buradaki insanların huzurunu bozmaya hakkınız yok. Ama madem buradan hakaret ettiniz, buradan yanıt vereyim. Ormanları yakanları bir kez daha lanetliyorum. Sizin gibi ayılar ortada kalıyor böyle. Aç kalınca da etrafa saldırıyorlar. Aç kalmamak için de (ŞİMDİLİK ...!!!!) programlarını satıyorlar. Yakında (evlerinden başlayarak) başka şeylerini de satarlar. Sizi köpek itlaf ekiplerine şikayet edeceğim. Önünüze atacakları bir parça et ile toplumu sizin gibilerden kurtarsınlar. Kapıdan kovsan bacadan giriyor muşum. Ulan omurgasız yaratık. Sende gurur olsa sana söylenen o laflardan sonra bir daha buraya girmezdin. Ama sen hala burada millete yalvarıyorsun. Programının yanı sıra promosyon olarak bir şeyler verirsen alacağım. Söz. Böyle bir olaya karıştığım ve bunları yazmak zorunda kaldığım için başta site yönetimi olmak üzere herkesten özür diliyorum.

Son düzenleme:
Boşver be Murat. Bugüne kadar binlerce kişiye yardımcı oldun. İyiliğinin, samimiyetinin kıymetini bilecek bir sürü insan var arkanda. Arada böyle kin, nefret ve kötülük taşıyan; insanlıktan nasibini almamış sefil yaratıklar çıkar. Ama kendini bilen insanların bulunduğu nezih ortamlardayız. Tek sorun seviyeyi düşürmeleri. Yoksa onları kendilerinden başka ciddiye alan yok.
Ciddiye alan yok da abi, böylelerine verilen emeğe yazık.
Yüzlerce sorusunu yanıtla, birine cevap verme başlıyor hemen hakaret etmeye, küfürler yağdırmaya.
Neyse artık sorunu, yıllardır çözemedi. Neredeyse 10 yıldır her ortamdan hakaret, küfür sebebi ile kovuldu.
Yine aynı yine aynı...
Şeref, haysiyet, gurur,onur ve omurgadan yoksun yaratıklar. (Erkan Akayay ve Murat Osma) Aslında yanıt vermeyecektim. Burası sizin kendi siteniz değil. Buradaki insanların huzurunu bozmaya hakkınız yok. Ama madem buradan hakaret ettiniz, buradan yanıt vereyim. Ormanları yakanları bir kez daha lanetliyorum. Sizin gibi ayılar ortada kalıyor böyle. Aç kalınca da etrafa saldırıyorlar. Aç kalmamak için de (ŞİMDİLİK ...!!!!) programlarını satıyorlar. Yakında (evlerinden başlayarak) başka şeylerini de satarlar. Sizi köpek itlaf ekiplerine şikayet edeceğim. Önünüze atacakları bir parça et ile toplumu sizin gibilerden kurtarsınlar. Kapıdan kovsan bacadan giriyor muşum. Ulan omurgasız yaratık. Sende gurur olsa sana söylenen o laflardan sonra bir daha buraya girmezdin. Ama sen hala burada millete yalvarıyorsun. Programının yanı sıra promosyon olarak bir şeyler verirsen alacağım. Söz. Böyle bir olaya karıştığım ve bunları yazmak zorunda kaldığım için başta site yönetimi olmak üzere herkesten özür diliyorum.

Her zamanki gibi yine hakaretler yağdırmaya devam ediyorsun, sana yakışanı yapacağından hiç şüphem yoktu. ;)
Bırak yazsın denildiği için şimdiye kadar hiçbir mesajına karışmadım ama konuya da alâkasız bir yerden, saçma bir sebepten girerek kendini ele vermeyi başardığın için tebrik ederim. :) :bravo::bravo:

Neyse.. geçelim bu konuyu.

Aslan Bey, #22. mesajdaki KTF'yi hücrelerin formatını "Metin" yaparak denediniz mi, sonuç nedir?

Son düzenleme:
Kaç yıldır bu siteye üyeyim, bu seviyeye ilk kez rastladım.
Söylenecek tek şey var bence (başka da bir umut olmadığı anlaşılıyor);
ALLAH ISLAH ETSİN.

Murat Bey ilginize ve emeğinize çok teşekkür ederim, sizi uğraştırdım kusura bakmayın Allah razı olsun.

Ben hücre formatını sayı olarak girdiğimden önceki gönderdiğim hatalar oluyordu, metin formatına çevirince tam istediğim gibi oldu.

Konu çözüldü.

Rica ederim Aslan Bey.

Aklınızda bulunsun; önemli olan hücreye yazdığınız değil, formül çubuğundan görünendir.

İyi günler.

Bu komik değil be Murat. Acıyorum bu zavallıya. Bu çamur burasıda dahil bütün sitelerden defalarca kovulduğu halde yeni kimliklerle çıkıyor. Ama hasta beyin her zaman kendini belli ediyor. Kılık değiştirmek fayda etmiyor.

Merhabalar,
Konu çözüme ulaşıncaya kadar yazayımmı yazmayayımmı diye çok düşündüm. Tarafsız olarak bakmak gerek duruma.
Aranızdaki husumet nedir bilmem bilmekte istemem.
Sn. eskasan06 için söylenen sözlerin Sn. Akayay için de söylemesi gerektiğini düşünmekteyim. Her zaman işimize yarayan kişi yada kişilerin yanında değil kurallar neyi gösteriyorsa ona göre davranılmasını isterim.

Bilmeden, bilmek istemeden, fikri olmadan tarafsız olabilip, ahkam kesmek ?????
İnternetin nimetlerinden biri bu olsa gerek. Çok özel bir akıl gerekir bu. Tebrikler...:ok::

Bilmek istememenin nedeni;
Sadece değer verdiğim insanların dedikleri kale alırım.

Fikri olmadan;
Fikrim var. Burada yazılanlar bana yeterince fikir veriyor. Aşağılamak hor görmek ... Bunu nasıl özetleriz. Örnek vereyim.
23,25. mesajlarınızı alıntı yapıp altınada 27. mesajınızı yapıştırınız ki görün fikrim olup olmadığını.

Sırf bir şeyler olsun diye yazacaksanız sizinle sabahlara kadar yazışabilirim.
Tabiki bir şartım var. Önce TARAFSIZ olduğunuzu bana ispatlayın.

He bir de "Çok özel bir akıl gerekir bu" bakın yine aynısını yaptınız. Fakat dediğim gibi sadece değer verdiğim insanların dediklerini kale alırım.

Buraları okuduktan sonra tekrar 32. mesajı okuyup yazdıklarınızı okuyun görün ne kadar gereksiz bir yazı yazdığınızı. İğne size batırıldığında hemen kılıçlarınızı çıkartmayın önce ben ne yaptımda böyle oldu diye düşünmeniz dileğiyle ;)
Saygılar,

Son düzenleme:
Bilmediğiniz, anlamadığınız bir konuya sırf bir şeyler yazmak için dahil olan sizsiniz. Alakanız ve ilginiz olmadığı bir konuya yargılayıcı bir tarzda yazarsanız karşılığını alırsınız. Sizi ilgilendirmeyen ve bilginiz olmadığı konulara girmeyin.
Bu şahıs bütün internet sitelerinden ( burasıda dahil) terbiyesizlik nedeniyle kovulmuştur. Değişik kullanıcılar açarak bu sitelerden defalarca aynı sebeple uzaklaştırılmıştır. Fırsatın bulduğu anda kendisine hiç dokunmayan , varlığını bildiği halde ses çıkarmayan Murat kardeşime sataşmıştır. Kendisiyle ilgili hiç bir konu ve laf geçmemişken bunu yapmıştır.
Sizin yaptığınız internet ukalalıklarıyla her zaman karşılaşıyoruz ama her zaman tolerans gösterecekte değiliz. Gerçi ben kendine gereğinden fazla önem veren başkalarının fikrine ihtiyaç duymadığı ama kendinin fikir beyan etmeye ihtiyacı olan birinin konuya gireceğini bekliyordum. Şaşırmadım.

İğne size batırıldığında demişsiniz. Haddinize değil. Laf atıpta karşılığını alınca bütün bu laf atıpta karşılığını görünce yan çizen internet maydonozlarının yaptığı klasik numaralara başladınız.

1. Sırf bir şeyler olsun diye yazacaksanız sizinle sabahlara kadar yazışabilirim.
2. Değer verdiğim insanların dedikleri kale alırım.

Sizin kime değer verip vermediğinizle sizden başka kimse ilgilenmiyordur, emin olun. Siz sadece kendinize gereğinden fazla değer vermeyin. Bana verdiğiniz yada vermediğiniz değerin zaten benim için bir önemi yok. Görüşlerinizin önemi ve değerli olduğu yanlışına düşmeyin yeter.

Son düzenleme:
Merhabalar dostlar. Bir şeyler söylemek istedim.
--Sayın Akayay ile hiç bir hukukum olmadı şimdiye kadar.
--Sayın OSMA ile birkaç yıldır, gerek açtığım konulardaki yazışmalar ve gerekse de özel e-posta yoluyla hatta birkaç kez de telefonla görüşmüşlüğümüz var.
--Sayın bzace ile de gerek açılan konular dolayısıyla bu sitede özel mesajlaşma ve kişisel e-posta hesaplarımız üzerinden yazışmışlığımız var.
--Seviyeyi yerle bir eden diğer üye ile hiçbir ortak noktamız yok.

Bahse konu üyenin Sayın OSMA ile yaptığı karşılıklı yazışmaları görünce (Sayın OSMA diğer üyenin gerçek adını vermişti) merak ettim bu şahsiyeti ve adını yazarak molla :) google'ye "nasıl bilirsiniz kendisini" :) diye sorup sanal alemdeki sayfalara bir göz attıktan sonra, konudaki ALLAH ISLAH ETSİN mesajını yazdım.

Sayın dostlar, tartışmanın konusu olan durum-üye üzerine yazışmak dururuken, birbirinden kıymetli siz dostların birbirleriyle tartışması beni de üzdü. Biraz sakin olmanızı öneriyorum. Bir durun arkanıza yaslanıp bir nefes alın diyorum.

Edindiğim kanaat o ki şu anda bahse konu üye sizlerin tartışmalarını zevkle izlemekte. Bu zevki tattırmamalısınız.

Sağlıcakla kalınız.

Nerde kalmıştık....

Acaba nereden ve kılıkta çıkacağını merak ediyordum, sonunda kendisini bu şekilde gösterdi.

Konunun/Konuların evveliyatını bildiğim için fazla kurcalamak istemiyorum. Umarın site yönetimi gerekeni yapar.

Son düzenleme:
Siz benim demek istediklerimi hiç anlamıyorsunuz.
Ben sadece sizin yazdıklarınızı okuyarak cevaplar veriyorum ama siz kabullenmiyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz. (bunada sizden öğrenecek değilim dersiniz)

Ben burada site yönetimin yapması gerekeni vurgulamak için yazdım. (haddin değil diyeceksin biliyorum ama ben yinede yazayım)
Örnek vereyim;
"Bu şahıs bütün internet sitelerinden ( burasıda dahil) terbiyesizlik nedeniyle kovulmuştur."

Siz ne yaptınız ? Ben bunu anlatmaya çalıştım çalışacağım ama siz anlamayacaksınız. Ezbere yazmaya devam edeceksiniz. Daha öncede dedim ilk önce siz hakaret içeren mesajları okuyun anlamadığınızı düşünüyorum tekrar okuyun. Ondan sonra buradan kovulmanız için site yönetimine müracat edin. (hakaret edenler kovuluyorsa ki kovulmuş ;) ) Dürüstseniz bunu site yönetiminden istersiniz. (dürüstlüğüde benden öğrenecek değilsiniz bunuda biliyorum.)

Son düzenleme:
Mesajımı tekrarlamak durumundayım, sakin olunuz dostlar.

Edindiğim kanaat o ki şu anda bahse konu üye sizlerin tartışmalarını zevkle izlemekte. Bu zevki tattırmamalısınız.

.

Sn.bzace (Emre Bey),

Siz de Şerif Ali Şensazlı gibi konuya gereksiz yerde müdâhil oldunuz.
Savunduğunuz noktanın yanlış olduğunu düşünsem de bizler sizi anlıyoruz ama siz mâlûm kişi ile neler olup bittiğini bilmiyorsunuz.
Bu yüzden kusura bakmayın ama her sözünüz şahsen bana boş geliyor.

Bize ettiği hakaretlere sesiniz çıkmıyor, fakat ondan bahsederken; "Sn. eskasan06 için söylenen sözler" diyebiliyorsunuz.
Bu mu sizin tarafsız bakışınız!?

Hem orada bir tek Erkan abi'ye değil, esasen direkt olarak bana hakaret edildi.
Konuyla hiçbir ilgisi yokken, kendisine hak vereceğim ufacık bir nokta dahî yokken, siz burada onu savunuyorsunuz.
Tarafsız bakacak olursak.. bilmem ne.. falan filan deyip, Erkan abi ile o kişiyi bir tutuyorsunuz.
Sizin de bir alıp veremediğiniz var demek ki!.

Keşke Ömer Bey gibi siz de ufak bir araştırma yapsaydınız da ondan sonra yorum yapsaydınız.

Kendince yine her zamanki "pisliği, hakareti" yapan eskasan06 isimli üye, mam-ı diğer;

manisalı
emekli_ogrtm
izmir_ankara06
bize_heryer_excel
manisali_mdr
emekli_mudur
leventmersin
pristineli**
vs. vs. vs. aklıma gelenler bunlar.
Ömer Bey gibi siz de en azından Google amcaya bu isimleri bir sorun bakalım ne diyecek..

Bu arada Ömer Bey, size aynen katılıyorum ama birkaç kelâm etmeden geçemedim.
Çünkü geçmişte yaşanan olaylar az buz şeyler değildi, insanın aklına geldikçe sinirleri zıplıyor.

Bilen biliyor, bilmeyen de atıp tutuyor.

Saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri