• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kilitli sayfada süzme işlemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar,
Çalıştığım dosyada sayfa koruma kilidi var ve bu yüzden süzme işlemi pasif gözüküyor. Ben dosyada süzme işleminin de yapılabilmesini istiyorum.Diğer kullanıcılar dosyadakı verileri görüp süzme ile sorgulama yapabilsinler ama örneğin G1;h200 kısmında hücrelere giriş yapamasınlar.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

koruması olan bir sayfada süzme işlemi yapabilmek için, süzme işlemine izin verilmesi gerekir,

araçlar/koruma/sayfayı koru penceresinde "otomatik filtre kullan" seçeneğini işaretleyin

korumalı sayfada da süzme işlemi yapılabilir. Ancak, sayfayı korumadan önce sayfa koru penceresinde süzmeyi izin vermek için otomatik filtre kullan seçeneğinin seçili olması gerekir.

merhaba
örnek dosyanızı eklermisiniz

Sub sayfayıkoru()
ActiveSheet.Protect userinterfaceonly:=True
ActiveSheet.EnableAutoFilter = True
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Call sayfayıkoru
End Sub

merhaba,
İlginiz için teşekkürler.Fakat bende ilgili menu yok.Sayfayı koru seçinc sadece , içerik , nesneler ve senaryolar diye seçimler seçilebiliyor.otomatık süzme seçeneği gösteren kısım bendeki turkçe excel versiyonunda yok sanırım.Bu konuyu o şekilde çözemezsek target makrosu ile çözebilirmiyiz.Hücre kilitleme ile değilde belirtilen adreslere veri girişine izin vermeyen bir target makrosu ile.

Merhaba,
Ek te örenek bir dosya ekledim. Sadece C sütununa veri girişine izin veren bri sayfa koruma var.(koruma şifresi yoktur) Ama süzme özelliğini de kullanmak da benem için önemli.
Yardımlarınız için teşekkürler.

az önceki cevapta da söylediğim gibi sayfa koru dediğiniz anda çıkan sayfa koru menüsünde korumalı durumda izin vereceğin işlemler sıralanmış buradan otomatik filtre kullan seçenğini tıklarsanız sorun çözülmesi gerekir. Ofiss 2003 versiyonu

Merhaba,
Ek te örenek bir dosya ekledim. Sadece C sütununa veri girişine izin veren bri sayfa koruma var.(koruma şifresi yoktur) Ama süzme özelliğini de kullanmak da benem için önemli.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Aşağıda belirlediğim kısımı seçip onaylarsanız sayfa koruması olsada süzme özelliğini kullanabilirsiniz.

otomatikrq4.jpg

merhaba,
az önce belirtmiştim bendeki versiyonda (office 2000 sb) o seçenekler yok, makro ile çözmek gerekecek..

merhaba,
az önce belirtmiştim bendeki versiyonda (office 2000 sb) o seçenekler yok, makro ile çözmek gerekecek..

Sayfanız kod bölümüne

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
   ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True _
        , AllowFiltering:=True
End Sub

yazıp denermisiniz.

Allowfiltering=true komutu için "applicatioan-defined or object-defined" error hatası veriyor.

Böyle bir uygulama yada obje tanımlı değil hatası vermiş.Office 2000 kullanmadığım için deneme fırsatım yok maalesef.

target makrosu ile belirli aders aralığındaki hucrelere veri girişi engellenemiyor mu ? sayfa koruma yı kullanmak zorunda değilim.

yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ?
teşekkürler.

Thisworkbook içine aşağıdaki kodları ekleyiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Dim sayfa As Worksheet
For Each sayfa In Worksheets(Array("Sayfa1"))
    With sayfa
        If Not .AutoFilterMode Then
            .Range("B2").AutoFilter
        End If
        .EnableAutoFilter = True
        .Protect Contents:=True, UserInterfaceOnly:=True
    End With
Next sayfa
End Sub

Ok dir. yardımlarınız çok teşekkürler Ali bey...

Merhaba,
Adı "DATA" olan sayfamda , makro çalışrırken bazı bölümlerde sayfayı , activesheet.unproject (pass) ve activesheet.project (pass) kodları ile koruma yaptırıyorum, program bittikten sonra sayfada koruma olduğu için bendeki 2000 versiyon excel olduğu için süzme yaptıramıyorum.Ali bey in aşağıda verdiği kodlar dosya ilk açıldığında çalışıyor ve süzme yaptırıyor fakat , makro ile koruma kaldırılıp tekrar koruma koyunca yine süzme işlemi yapılamıyor.makro içinde activesheet.project (pass) kodu ile beraber hangi kodu kullanmam gerekıyor ki kullanıcının excel versiyonu ne olursa olsun (2000 yada 2003) koruma olduğunda süzme işlemine izin versin.

Bu konuda acil yardıma ihtiyacım var kafayı yemek üzereyim.

Private Sub Workbook_Open()
Dim sayfa As Worksheet
For Each sayfa In Worksheets(Array("Sayfa1"))
With sayfa
If Not .AutoFilterMode Then
.Range("B2").AutoFilter
End If
.EnableAutoFilter = True
.Protect Contents:=True, UserInterfaceOnly:=True
End With
Next sayfa
End Sub

Yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu ?
Çok teşekkürler

Uzman ArkdaŞlar Yardima İhtİyacim Var,
TeŞekkÜrler.

Sayfayı makro ile değilde manuel olarak kendiniz korumaya aldırdığınızda kodlar çalışıyormu?

2000 versiyonu olmadığı için tam olarak kontrolde edemiyoruz.

Geri