• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kilitli olmayan hücre bilgilerini silmek

Excel Vers. ve Dili
türkçe
iyi günler. bir tablo hazırladım. bu tabloda bazı hücreleri kilitledim. kilitli olmayan hücrelere veri girişi yapıyorum. bu kilitli olmayan hücrelerdeki bilgileri tek seferde silemiyorum, hepsini tek tek silmekte uzun sürüyor. kilitli olmayan hücrelerdeki bilgileri tek seferde silebilirmiyim. mesela A1 hücresini sildiğimde kilitli olmayan hücrelerin tamamı silinsin.

merhaba,

sayfaya bir command buton ekle ve click özelliğine

Range("a1,a3,a5").ClearContents

yaz ve çalıştır. burada a1,a3,a5 örnek için verdim. sen silmek istediğin hücreleri yazarsın. umarım bu sana yardımcı olur. şuan aklıma gelen yöntem bu. kolay gelsin.

Aşağıdaki şekilde işinizi görür inşallah.
A1 hücresini sildiğinizde A1:Z50 arasında kilitli olmayan tüm hücrelerin içeriğini temizler. A1:Z50 aralığını değiştirebilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If [A1] = "" Then
b = MsgBox("Kilitli olmayan hücreleri sileyim mi ?", vbYesNo, "Silme Onayı")
If b = vbYes Then
For Each a In Range("A1:Z50")
If a.Locked <> True Then a.ClearContents
Next
Else
[A1] = 1
End If
End If
End Sub

yardımcı olanlara teşekkürler. ExcelF1 evet yapmak istediğim tam olarak bu. ancak kod kopyalayıp uyguladığımda şöyle bir sıkıntı oldu. A1 silindiğinde kilitli olmayan hücreleri silmek için onay istiyor. evet dediğimde siliyor. bundan sonra herhangi bir hücreye tıkladığımda onay sorusunu sürekli sormaya devam ediyor. hayır deyinceye kadar ısrar ediyor. hayır dediğimde A1 hücresi haricindekileri siliyor, A1 hücresini silmiyor. onay sorusundan sonra A1 dahil kilitli olmayan hücrelerin silinmesini istiyorum.

Bu kod formül dışındakilerini siler. Şöyle bir şeyde kodlarla yapabilirsiniz. Kilidi açan kod > alanı silen kod > kilidi kapatan kod, bunları bir butona bağlayınız.

Kod:
[a1:c30].SpecialCells(2, 23) = Empty

Alternatif olarak aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Veri As Range
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target = "" Then
        If MsgBox("Kilidi açık hücrelerin içeriği temizlenecektir!" & Chr(10) & _
                  "İşlemi onaylıyor musunuz?", vbCritical + vbYesNo) = vbNo Then Exit Sub
        For Each Veri In Range("A1:Z100")
            If Veri.Locked <> True Then Veri.ClearContents
        Next
    End If
Son: Application.EnableEvents = True
End Sub

Alternatif olarak aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Veri As Range
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target = "" Then
        If MsgBox("Kilidi açık hücrelerin içeriği temizlenecektir!" & Chr(10) & _
                  "İşlemi onaylıyor musunuz?", vbCritical + vbYesNo) = vbNo Then Exit Sub
        For Each Veri In Range("A1:Z100")
            If Veri.Locked <> True Then Veri.ClearContents
        Next
    End If
Son: Application.EnableEvents = True
End Sub
emeğinize sağlık benim istediğim buydu. ancak benim tablom birleştirilmiş hücrelerden oluşuyor. normal birleştirilmemiş sayfada işimi görüyor. ancak birleştirilmiş hücrelerin olduğu sayfada çalıştıramadım. birleştirilmiş hücrelerin olduğu tabloda da çalıştıramazmıyım bunu.

Merhaba,

Bizler örnek dosya talebinde bulunduğumuzda bazen tepkiyle karşılaşıyoruz. Bundaki amacımız tamamen dosya-sayfa yapınızı görmektir. Sizde ilk mesajınıza örnek dosya ekleyip "verilerim bu şekilde şu şekilde bir çözüm arıyorum" şeklinde yardım talebinde bulunsaydınız çoktan cevabınızı alacaktınız ve konu boşu boşuna uzamamış olacaktı.

Sonuç olarak bizler sizlerin dosyalarınızı nasıl kullandığınızı bilemeyiz. Örnek dosya olmayınca da farazi çözümler üretip sizlere sunuyoruz. Bu çözümler GENEL olarak tam çözüm maalesef olamıyor.

Bu uyarım sadece size değil, lütfen üzerinize alınmayın...

Bir örnek dosya eklerseniz önereceğim kodları deneme şansım olur.

sizleride yoruyorum. haklısınız örneği koymam gerekirdi. şu anda örneği ekledim.

Ekli dosyalar

sizleri rahatsız ediyorum ama bilmemek gerçekten zor.daha önce örnek olarak eklediğim dosya eski ofis programlarında hazırlandığı için ofis 2010 da açma sıkıntısı oluyor. şu anda tekrar yüklüyorum. deneme yazan yeri sildiğimde sayfada bulunan şu anda yeşil renkli olarak belirttiğim hücrelerin içeriğinin silinmesini istiyorum. yeşil renkli olmayan boş hücreleri kilitli tutacağım. yeşil renkliler kilitli olmayacak. bunları deneme yazan yeri silince silebilirmiyim. yada bu sayfaya bu hücreleri silme butonu ekleyebilirmisiniz. koşullu biçimlendirme kullandığımdan deneme yazısını sildiğimde yeşile dönüyor.

Ekli dosyalar

Geri