• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kesme üretme tarihi tablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecaparo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
7
Arkadaşlar ekte gönderdigim dosyada kesme üreme tablosu vardır açıklamasını tablo üzerinde yazdım yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

Ekli dosyalar

Şunu deneyin:

Kod:
=EĞERSAY(L3:AO3;"X")&" GÜN EMİR ÜREMİŞTİR"

son işlem için bu teşekkurler
fakat ilk yapılması gereken tabloya sol taraftaki verilerin aktarılması

Öyle bir sormuşsunuz ki bu istediğinizi anlamak için çok uğraşmak gerek.

L3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağıya kopyalayın:

Kod:
=EĞER(VE($K3=$F$1;EĞERSAY($G$2:$G$1000;L$2)>=1);"X";"")

:) kafa allak bullak oldu nasıl soragımı karıştırdım
teşekkurler

hocam verileri A ve B sutunlarından almamız gerekli bunu nasıl yaparız

Valla son günlerde nerdeyse tüm soruları anlamak için ayrıca uğraşmak gerekiyor. Nedense soruyu soranlar herkesi kendisi gibi konuya hakim, nerde ne istenildiğini dosyaya bakarak anlayacağımızı sanıyorlar. Biraz empati yapıp kendinizi bizim yerine koysanız ve dosyayı/konuyu hiç bilmeyen biri olarak sorunuza baksanız çok güzel olacak.

Sorunuza gelince aşağıdaki formül işinizi görür sanıyorum. Tabi yine elimzide bulunan ve sizden koprabildiğimiz bilgiler ışığında:):

Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($B:$B;$K3;$A:$A;L$2)>=1;"X";"")

şu bir gerçek ben kendi anlattığımı anlamadıgım halde siz mukemmel anlamışsınız çok teşekkurler

herşey için teşekkurler
sizden son bir isteğimde olacak fakat bu hazırladığımız tabloyu birkaç bölge için yaptıktan sonra bunları bitirince ben yazarım

Daha önce verdiğiniz örnekle şimdi verdiğiniz örnek arasında yapısal olarak farklılıklar var. Örneğin ilk örnekte tarih A sütununda karne ise B sütunundaydı; şimdiki örnekte ise karne A sütununda tarih B sütununda.

Ayrıca burda "formülleri çalıştıramadığınızı" söylüyorsunuz ki bunun sebebini ilk paragrafta açıkladım; dosya içinde ise tamamen farklı olarak "bölgeyi seçince diğer sayfalardaki verilerin gelmesini istiyorum" diye belirtmişsiniz. Zaten buna cevap vermek için bile bölgenin ne olduğunu bilmemiz lazım. Son örneğinizde bölgenin ne olduğuna dair hiçbir bilgi yok.

Ne demiştim: empati:)

tamam o karne ve tarih hatasını hallettim hata benim :)
diger sorumu açıyorum empati kurmanıza izin vermeyecek şekilde:)
sayfa numaraları bir bölgedir
örnek
1 nolu sayfa 1.bölge
2 nolu sayfa 2.bölge

her bölgenin içinde barındırdığı karne numaralarıda farklıdır

0 sayfasında E3 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırıp diğer hücrelere kopyalayın:

Kod:
=DOLAYLI("'"&$A$2&"'!"&YERİNEKOY(YERİNEKOY(ADRES(SATIR();SÜTUN());"$";"");SATIR();"")&SATIR())

ustat ekteki dosyayı daha nasıl basit bi hale hetirebiliriz inceleyebilirmisin :)

Ekli dosyalar

Dosyalar şifreli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri