Kesme işareti ve appcrash hatası

Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-01-2025
Merhaba ekteki dosyada görüleceği üzere hücrelerdeki verilerin başındaki ' kesme işaretini 1 ile çarparak ve bul değiştir ile silemiyorum ayrıca baskı önizleme yaptığımda da appcrash hatası veriyor ve excel kapanıyor.Forum da araştırdım ancak sorunumu çözemedim.Yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam lazım ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Merhaba ekteki dosyada görüleceği üzere hücrelerdeki verilerin başındaki ' kesme işaretini 1 ile çarparak ve bul değiştir ile silemiyorum ayrıca baskı önizleme yaptığımda da appcrash hatası veriyor ve excel kapanıyor.Forum da araştırdım ancak sorunumu çözemedim.Yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam lazım ?
Kesme işaretini silmek için sayıya dönüştürürsün kesme işareti otomatikman kalkar;
(galiba soruyu yanlış anlamadım)

appcrash hatasını googlede arattım çözüm seçenekleri sunmuşlar muhtemelen excel dosyanızdan kaynaklanmıyor ; novapdf gibi dönüştürücü programı kurup varsayılan yazıcı olarak tanımlıyarak önizleme yapabilirseniz muhtemelen sorununuz belirlenmiş olur ben pdf çıktısı aldım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Herhangi bir hücreye =H73*1 yazdım ve H73'deki alan sayıya dönüştü. Diğer hücreler için de yapılıp; kopyala/özel yapıştır/değer yapıştır ile tümü dönüştürülebilir.

Boş bir hücreye 1 yazdım ve kopyaladım, ' işaretli olan hücreleri seçtim, Özel Yapıştır/Çarp dedim ve tümü sayıya dönüştü

Sayın Süleyman Bey'in önerisini denedim, istediğiniz gerçekleşti.

Baskı önizleme yaptım, herhangi bir problem olmadı.

Kısacası sayıya dönüştürmek için farklı yolları deneyebilirsiniz. appcrash içinse bende öyle bir problem olmadığından bir şey diyemeyeceğim. Başka bir bilgisayarda deneyin bakalım orda problem olacak mı?

Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
30-01-2025
Cevaplar için teşekkürler ancak hücrelerdeki yazılarda da kesme işareti var onu nasıl düzeltiriz benim asıl sıkıntım onlar zaten rakamlar sayıya dönüşünce düzeliyor haklısınız.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Örneğin J10 hücresi için, Y10 hücresine =J10 yazdım, sonra Y10 hücresini kopyalayıp özel yapıştır->değerleri ile J10 hücresine aldım, böylece baştaki kesme işareti yok oldu. Aynı şey sayısal değer içeren hücreler için de uygulanabilir.
İyi günler.

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Metinler için de kopyala/özel yapıştır/değerleri yoluyla kesme işaretlerini kaldırabilirsiniz.

Bu arada merak ettim metinlerdeki kesme işaretini kaldırmak neden bu kadar önemli?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Metinler için de kopyala/özel yapıştır/değerleri yoluyla kesme işaretlerini kaldırabilirsiniz.

Bu arada merak ettim metinlerdeki kesme işaretini kaldırmak neden bu kadar önemli?
Sayın YUSUF44 aynı hücreye kopyala -> özel yapıştır->değerleri şeklinde işlem yapınca sorun çözülmüyor, Bul->Değiştir de işe yaramıyor.

Benim mesajda yazdığım gibi yapınca sonuç aldım. Arkadaşımızın bilgisi olsun diye bu mesajı yazıyorum.

İyi günler dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
30-01-2025

Yusuf Bey belki kesmelerin kalkması önemli değil ancak onlar olmasa önizleme yapıp appcrash hatasından kurtulurum düşüncesiyle denemek istedim.Benim şuan kullandığım sürüm office 2013 belkide ondan kaynaklanıyor.2010 kurup deneyeceğim birde.Çünkü şu durumda ben bu dosyayı düzenleyemiyorum ki eklemem ve silmem gereken şeyler var önizleme de onun için lazım bana.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
kesmelerin kalkması önemli değil ancak onlar olmasa önizleme yapıp appcrash hatasından kurtulurum düşüncesiyle denemek istedim.
Yazdığım 5 no'lu mesajdaki yöntem işinizi görmedi mi acaba?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın YUSUF44 aynı hücreye kopyala -> özel yapıştır->değerleri şeklinde işlem yapınca sorun çözülmüyor, Bul->Değiştir de işe yaramıyor.

Benim mesajda yazdığım gibi yapınca sonuç aldım. Arkadaşımızın bilgisi olsun diye bu mesajı yazıyorum.

İyi günler dilerim.
Ben başka bir yere önce yapıştırdığım için sorunsuz olarak düzeldi. Ancak bu durumda tekrar eski yerine almak için yeni değerlerin kopyalanıp, eski yerleri seçilerek yapıştırılması gerekiyor. Bu durumda kenarlıklar ve birleştirmeler bozulacağı için yeniden kenarlık ve birleştirme yapılmalı.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yusuf Bey belki kesmelerin kalkması önemli değil ancak onlar olmasa önizleme yapıp appcrash hatasından kurtulurum düşüncesiyle denemek istedim.Benim şuan kullandığım sürüm office 2013 belkide ondan kaynaklanıyor.2010 kurup deneyeceğim birde.Çünkü şu durumda ben bu dosyayı düzenleyemiyorum ki eklemem ve silmem gereken şeyler var önizleme de onun için lazım bana.
Bizde bu hata oluşmadığı için bir şey demek zor. Ancak bu hatanın kaynağının kesme işareti olduğunu hiç sanmıyorum. Bu işaret sadece excelin verileri metin olarak tanıması için kullanılan "gariban" bir işarettir. Öyle bir sorun çıkarması zor.

Siz en iyisi dosyayı başka bilgisayarda deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
{ işareti koyduğum zaman formül olarak görmüyor, nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
24/05/2018
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Teşekkür ederim.