• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kendi satırında, farklı hücrede formül çalışmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reo41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 Tr / En
Arkadaşlar ben biraz uğraşarak ve sizlerin yardımıyla bir formül yazdım. Formül çalıştı ve çok mutlu oldum. Fakat bir sıkıntı var anlayabilmiş değilim. Formül şu:
Kod:
=SUMIF($C$4:$C$34;N9;$G$4:$G$34)+SUMPRODUCT(($C$4:$C$34=$N$9)*IF($G$4:$G$34>0;-1;0))

Sıkıntı da şu; ben bu formülü P9 hücresine yazdım, formül istediim gibi G4 ile G34 arasında işliyor fakat kendi satırına yani G9 hücresine veri girdiğimde yanlış değer veriyor. Tamamen bozuluyor sizin anlıyacağınız. Ben bunun sadece C9 veya G9 hücrelerinden biri mi sıkıntılı acaba diyerek, sağlamasını yapmak amacıyla başka hücrelere de yazdım ve inanamadım sonuç aynı!!!
Daha iyi anlamanız adına dosyayı ekledim. Kırmızı kare içine aldığım hücreler! Ne kaynaklı olabilir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar YARDIM, HELP, SOS...

Kullandığınız formüldeki eğer kısmından kaynaklanıyor. Dizi formülü olmadığı için siz her ne kadar G4:G34 yazsanız da Eğer formülü sadece karşısındaki satıra göre işlem yapıyor. O satır 0'dan büyük olduğunda topla.çarpım ile bulduğu sonucu -1 ile çarpmış oluyorsunuz vs. Dikkat ederseniz sadece pozitif değer girdiğinizde farklı sonuç üretiyor. Negatif değer veya 0 girdiğinizde hesaplama diğer formülle aynı çıkıyor. Bunun sebebi de
Kod:
EĞER(G4:G34[COLOR="Red"]>0[/COLOR];-1;0)
Kısaca yazdığınız formül mantığı hatalı...

Kullandığınız formüldeki eğer kısmından kaynaklanıyor. Dizi formülü olmadığı için siz her ne kadar G4:G34 yazsanız da Eğer formülü sadece karşısındaki satıra göre işlem yapıyor. O satır 0'dan büyük olduğunda topla.çarpım ile bulduğu sonucu -1 ile çarpmış oluyorsunuz vs. Dikkat ederseniz sadece pozitif değer girdiğinizde farklı sonuç üretiyor. Negatif değer veya 0 girdiğinizde hesaplama diğer formülle aynı çıkıyor. Bunun sebebi de
Kod:
EĞER(G4:G34[COLOR="Red"]>0[/COLOR];-1;0)
Kısaca yazdığınız formül mantığı hatalı...

Açıklamanız ve yardımınız için teşekkür ederim. Pek nasıl düzeltebilirim acaba bu konuda bir fikriniz varmı?

Aşağıda kullandığınız diğer formülü kullanın. Ya da şu kısmı silin:
Kod:
*IF($G$4:$G$34>0;-1;0)

Aşağıda kullandığınız diğer formülü kullanın. Ya da şu kısmı silin:
Kod:
*IF($G$4:$G$34>0;-1;0)

İlginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. Sizden önce (Excel'in yardımıyla) ben şöyle bir düzeltme yaptım ve formül çalıştı.

Kod:
*IF(G4:G34-1;0))

yani aşağıdaki koyu yazılı alanı sildim

Kod:
*IF(G4:G34[B][COLOR="Red"]>0;[/COLOR][/B]-1;0))

sizin mesajınızı görünce onu da uyguladım (silme işlemi) ve formül yine sıkıntısız çalışıyor. anlayacağınız 2 formülde işimi görüyor. Tekrardan teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık.

Geri