• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kelimeler büyük harfle başlasın

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Her ne kadar uzun bir süre önce üye olsam da tekrar kullanmaya yeni başladım. Hepinize kolaylık ve başarılar diliyorum.

Dün bayağı araştırma yaptım ama bulamadım. Dosyamda D ve E sütunlarında isimler ve köyler var. Bu hücrelere girdiğim veriler sanki yazım.düzeni() formülü uygulamışım gibi aynı hücrede kelimelerin ilk harfi büyük olsun istiyorum.

Örneğin:

d2 hücresine "ali veli", "ALİ VELİ", "Ali veli" veya "aLi VEli" yazarsam, enter, tab veya başka bir şekilde hücreden ayrıldığımda "Ali Veli" olsun. Sanıyorum Proper komutu ile oluyor ama nasıl makrolaştırılır bilmiyorum. Yalnız bunu tüm hücreler için sırayla yapıp bilgisayarı meşgul etmesin, sadece hücreye veri girince yapsın.

Şimdiden teşekkürler.

Dostlar, mübarek gün bi el atıverin be:)

D4 için.:cool:
Kod:
MsgBox WorksheetFunction.Proper(Range("D4").Value)

Galiba anlatamadım, D ve E sütunundaki hücrelere veri girdiğimde kelimelerin ilk harfini büyük dieğr harleri küçük yapsın istiyorum.

Diyelim ki d3'e "ali VEli" yazdım; enter, tab, yön tuşları ya da fare ile başka hücreye geçtiğimde d3 hücresi "Ali Veli" olsun.

Sizin yaptığınız yanılmıyorsam bir uyarı kutusu açıp D4'teki veriyi büyük harfle başlatıp gösteriyor, öyle değil de hücre içinde olmalı ve ayrıca makro çalıştır dememeliyim.

TAbi mümkünse.

Teşekkürler.

İlgili çalışma sayfasının modülüne kopyalayınız.
Ben size önceden zaten kodu vermiştim.
Onu istediğiniz yerde kullanabilirdiniz.
Yavaş yavaş o seviyeye geleceğinizi tahmin ediyorum.
Kolay gelsin.:cool:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D:E]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Target.Value = WorksheetFunction.Proper(Target.Value)
Application.EnableEvents = True
End Sub

Allah razı olsun.

Hayırlı kandiller.

Geri