• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kelime Tahmin Yarışması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,

Bir arkadaşımın isteğini bir tablo oluşturarak dile getirmeye çalıştım.

Tablo işini yapabildim ama istatistik/analiz/tahmin beni aşar:)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya indiremediğim için dosyayı mail atabilir misiniz?

Dosyayı ekleyemedim, linkden görebilirsiniz.

http://s5.dosya.tc/server2/k5gyw5/Tahmin-kelime.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba.
Belgenize baktım, C-F sütunları arası için aşağıdaki işlemleri yaparak sonuç alabilirsiniz.

C5 hücresini seçin ve VERİ DOĞRULAMA->LİSTE seçeneğini seçin ve çıkan ekrandaki alana;
Kod:
=DOLAYLI("Tablo!A2:A"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Tablo!$A:$A))
D5 hücresini seçin ve VERİ DOĞRULAMA->LİSTE seçeneğini seçin ve çıkan ekrandaki alana;
Kod:
=DOLAYLI("Tablo!D2:D"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Tablo!$D:$D))
formüllerini uygulayın.

Ardından bu iki hücreyi ayrı ayrı seçip->KOPYALA->AÇILIR LİSTEYİ KAÇ SATIRDA KULLANACAKSANIZ O SÜTUNDA, O KADAR HÜCREYİ SEÇİN->ÖZEL YAPIŞTIR->DOĞRULAMAYI->TAMAM şeklinde işlem yapın.
Sonra; D5 hücresine
Kod:
=EĞER(C5="";"";TOPLA.ÇARPIM((Tablo!$A$2:$A$100=C5)*(Tablo!$B$2:$B$100))/TOPLA.ÇARPIM((Tablo!$A$2:$A$100=C5)*(Tablo!$B$2:$B$100>0)))
E5 hücresine
Kod:
=EĞER(C5="";"";TOPLA.ÇARPIM((Tablo!$A$2:$A$100=C5)*(Tablo!$B$2:$B$100))/TOPLA.ÇARPIM((Tablo!$A$2:$A$100=C5)*(Tablo!$B$2:$B$100>0)))
formüllerini uygulayıp aşağı doğru yeteri kadar satıra kopyalayın.
Böylece isimleri açılır listeden seçebilir ve seçilen isimlere ait ortalama sayılarını elde edebilirsiniz.

Sheet1 H-P sütun aralığı ile TAHMİN sayfası için istediğiniz hususları anlayamadım, anlayan başka bir üye destek verecektir.
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Kodları ingilizce olarak göndermeniz mümkün mü?

Türkçe kullanmıyorum, dediklerinizi yapamadım.

Merhaba Süleyman bey,

Ben de biraz araştırmıştım siz göndermeden önce ve karşılıklarını buldum. D ve E sütunlarına formulu yazdım bir sıkıntı yaşamadım. Çalışıyor.

Belirttiğiniz data listi beceremedim.

YAZDIĞIM FORMUL:
=INDIRECT("Tablo!A2:A"&COUNTA(Tablo!$A:$A))

Doğru mu yazıyorum bilemiyorum. Hata veriyor.

You cannot references to other worksheets or workbooks for Data Validation criteria.

Merhaba.

Önceki cevabımda yazdıklarımın belgeye uygulanmış halini aşağıdaki link'ten indirebilirsiniz.

Belgeyi açtığınzda, formülleri İNGİLİZCE olarak görmehiz lazım.

İ N D İ R

Geri