• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kelime Sayısı Sayma

adainsaat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Selamlar,

A1: elma
A2: elma, üzüm sirkesi, kavun
A3: muz, karpuz
A4: elma sirkesi, muz
A5: portakal, muz

A6 hücresinde "elma" kelimesinin kaç kere tekrarlandığının sayısını nasıl bir fonksiyonla buluruz? Şimdiden teşekkürler...

Kod:
=TRIM(IFERROR(FIND("elma";A1);0)+IFERROR(FIND("elma";A2);0)+IFERROR(FIND("elma";A3);0)+IFERROR(FIND("elma";A4);0)+IFERROR(FIND("elma";A5);0))

Yukarıdaki gibi bir kod olur ama "elma " yerine "elmas" olursa da sayar..

Hücre hücre değil de aralık olarak başvuru lazım. Yani bunu 50 satırda saydırmak istiyorum.

Hücre hücre değil de aralık olarak başvuru lazım. Yani bunu 50 satırda saydırmak istiyorum.

Merhaba,

Ölçüt yani elma değerini B1 hücresinden aldığınız düşünülmüştür. Eğer hücreden almayacaksanız formüldeki B1 yerine "elma" yazmanız yeterli olur.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(A1:A50)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1:A50)
 ;KÜÇÜKHARF(B1);"")))/UZUNLUK(B1))

.

hocam a1 "ali topu tut" gibi basit kelimeler var diyelim karşısına Uzunluk,kırp,yerinekoy formülleri ile kaç kelime olduğunu nasıl yazdırırız.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(A1="";"";UZUNLUK(KIRP(A1))-UZUNLUK(YERİNEKOY(KIRP(A1);" ";""))+1)

.

Ömer hocam teşekkürler... Özelden mesaj atmıştım onlarla ilgili birşey yazmamışsınız ama... Acill lazımda...(Bir dosya yolundan dosya almayı özellikle yazarsanız... sevinirim..)

Şimdiden teşekkürler.. Emeğinize Sağlık...

Kod:
=LEN(B8)-LEN(SUBSTITUTE(B8;" ";""))+1

Bu da alternatif kod

LEN(B8) da toplam boşluk dahil karakterleri sayıyor.

LEN(SUBSTITUTE(B8;" ";""))+1 da da boşlukları değiştirip birleştiriyor ve o şekilde toplam karakter sayısını alıyor.

+1 de sabit zatii..

Geri