• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kelime quızı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan all_per
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba ;

Özellikle yabancı dil öğretmenleri ve öğrencileri için kelime öğrenmede kullanılan aktif yöntemlerden biri kelime eşleştirme quizleri...

Şimdi ben excelde bunu yapmak istiyorum ama beceremedim...

Ekte gönderdiğim dosyada "KELİMELER" kitapçığında kelimeler ve anlamları mevcut....ben bunların otomatik olarak karıştırılıp QUIZ1 kitapçığındaki yerlere yerleştirilmesini ve alttaki cevap anahtarına da doğru cevapların yer almasını istiyorum...Belki okuyunca biraz karışık gibi ama örneği incelerseniz sizin için çok kolay olabilir...

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...Bir de benim elimde 100 tane kelime var diyelim bunu otomatik olarak 10 quiz yada 150 kelime için 15 quiz haline getirmek mümkün mü?

Çok teşekkür ederim yardımınıza şimdiden...

Ekli dosyalar

Sayın all_per,

Örneği incelerseniz sizin için çok kolay olabilir demişsiniz ama, olmadı :)

Sorunuzu tam olarak anlayamadım.

Merhaba,

Sorununun sorulduğu bölümde ilginç olmuş.

Sayın Şaban Sertkaya ;

Şöyle anlatayım size...örneğin elimde 10 adet kelime (KELİMELER A SÜTUNU) ve 10 adet de kelimenin anlamı var (KELİMELER B SÜTUNU)....bunlar benim veritabanım...

Bunları random şekilde QUIZ1'de COLUMN 1 ve COLUMN 2 altına yerleştirmek ve QUIZ 1de en altta bulunan kutucuklara da eşleştirmelerin doğru cevaplarının yazılmış olmasını istemekteyim.

Bu sadece 10 tane kelime için...örneğin benim elimde 100 tane kelime olsa bunu otomatik olarak 10arlı şekilde 10 tane QUIZ yapabilir miyim? (bu da ikinci sorumdu)

Sayın Korhan Bey size katılıyorum ama ben konuyu Okul Uygulamaları bölümüne açmıştım konu bir şekilde buraya gelmiş anlamadım :)

Yardımlarınız için teşekkürler ekteki dosyayı tekrar güncelleyip koyuyorum...

Ekli dosyalar

yok mu bi el atabilecek birileri...lütfen acil olmasa konuyu bu kadar gündeme getirmezdim...

Merhaba,

Ben konuyu "MAKROLAR" bölümüne taşıdım.

bu haftasonunu boş geçirmek istemiyorum lütfen bir yardımm...

Sayın all_per,

Bugün kafamı bir türlü toparlayamıyorum. 10 kelimelik dosyanız ektedir. Kontrol ediniz. 100 taneli de yapılabilir elbet ama benim için sanırım bugün değil :)

(Daha kısa bir yolu olduğunu tahmin ediyorum ama kafamı toparlayamadığımdan uzun uzadıya yazdım kodları.)

Ekli dosyalar

Sayın Şaban Sertkaya ;
Emeğiniz için çok teşekkür ederim ama yazdığınız makroyu çalıştıramadım...4ncü satırdaki "Sheets("KELİMELER").[A2:A11].Interior.ColorIndex = x1None" için hata veriyor...
Mümkünse ve müsait olduğunuzda tekrar bakabilirmisiniz?
Çok teşekkür ederim...

Bu satırın manası, Kelimeler isimli sayfada A2 ile A11 'de renk var ise (dolgu rengi), rengi kaldır demektir. Yalnız koddaki = ifadesinden sonra x1None değil xlNone olmalı.

yine yapamadım sayın Şaban Bey ;

Siz kendi sisteminizde bir dener misin çalıştırmayı kusura bakmayın sizi uğraştırıyorum ama ben yapamadım bir türlü :(

Sayın all_per,

Şu şekilde yapalım. 4 ve 15. satırların sonundaki xlNone yazan yeri silin ve yerine 2 yazın.

Kod şöyle olmalı,
Sheets("KELİMELER").[A2:A11].Interior.ColorIndex = 2

Not : Kodlar, bende herhangi bir düzeltme yapmadan çalışmakta.

slm

kendim için arabça olarak düzenlemiştim... işine yararmı bilmiyorum
farklı bir çalışma...

Ekli dosyalar

Sayın Şaban Bey ;

Ben de dosyayı çalıştıramadım dediğiniz yerleri 2 yaptım ama olmadı...Renkleri silip direk tüm zemini dolgu yok olarak kabul edelim her iki Tablodada...o şekilde nasıl yapabiliriz belki renklerden dolayı problem çıkıyor olabilir..

Teşekkürler...

Sayfa isimlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değilse, komut doğru, herhangi bir hata vermemesi lazım. Yine de VBA 'ya geçip, Tools - References altında MİSSİNG ile başlayan çentikli satır var mı bir bakar mısınız ? Var ise çentiği kaldırıp, dosyayı kapatıp yeniden açarak dener misiniz.

arkadaşlar... yukarda bir çalışma yolladım neden incelemiyosunuz...

Geri