• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kelime birleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 365
Office 365
sen bu makroyu yazabilir misin?
bu makroyu sen yazabilir misin?
makroyu bu sen yazabilir misin? bu metinler hazır bir şekilde var
yazabilir misin sen bu makroyu
yazabilir misin bu makroyu sen
yazabilir misin makroyu bu sen

bu şekilde sürüp giden varyasyonlar için

yapılmak istenilen her kelimenin başına ve sonuna gelen diğer kelimeleri bulup sıralı şekilde hücrelere yazmak

örneğin;
"sen" kelimesi için
sen bu
makroyu sen yazabilir
bu sen yazabilir
misin sen bu
makroyu sen
makroyu sen (kelime tekrarları dahil)

"bu" kelimesi için
"makroyu" kelimesi için
gibi her kelime için yazabilir miyiz?

konu anlaşılamadı mı yoksa yardım edebilecek birisi mi yok *

Örnek üzerinde anlatırsanız daha iyi olur.

Aşağıdaki metinlerin elimde mevcut olduğunu varsaydığımızda

1-sen bu makroyu yazabilir misin? (A1 hücresinde "sen" - B1 hücresinde "bu" - C1 hücresinde "makroyu" - D1 hücresinde "yazabilir" - E1 hücresinde "misin" yazıyor
2-bu makroyu sen yazabilir misin? (A2 hücresinde "bu" - B2 hücresinde "makroyu"...
3-makroyu bu sen yazabilir misin? (A3..
4-yazabilir misin sen bu makroyu (A4..
5-yazabilir misin bu makroyu sen (A5..
6-yazabilir misin makroyu bu sen (A6..

aradığım şey

"sen" kelimesinin başına ve sonuna gelen kelimeleri bulmak

mesela 1.metinde sen kelimesinin başında bir kelime yok ama sonunda "bu" kelimesi gelmiş. yani aranılan değer "sen bu" (A1 ve B1 hücreleri)
mesela 2.metinde sen kelimesinin başında "makroyu" kelimesi ve sonunda "yazabilir" kelimesi var. yani aranılan değer "makroyu sen yazabilir" (B2,C2 ve D2 hücreleri)

makronun izlemesi gereken yol ise tahminimce şu olabilir;
sen kelimeleri aratılır, solundaki ve sağındaki hücrelere bakılarak 3 hücre alınır ve "sayfa2" ye giderek A1 hücresinden başlayarak bu verileri sıralar. Verileri sıralarken yine her kelime bir hücrede olacak şekilde olmalı.

Örnek resimi dropboxtan yükledim. altın üyeliğim sona ermiş
https://www.dropbox.com/s/t6l9yx92ynwa0pw/Screenshot 2017-10-31 11.52.25.png?dl=0

Screenshot%202017-10-31%2011.52.25.png

"sen" kelimesi ile ilgili data oluşturulduktan sonra sıradaki kelime olan "bu" kelimesi için aynı şeyin yapılmasını sağlamam lazım.
daha sonra "makroyu" "yazabilir" "misin" kelimeleri dahil olmak üzere
1. sayfadaki tüm kelimeler için bu makroyu çalıştırabilmem lazım.

arkadaşlar sizin için basit gibi görünen bu konu benim için önemli olduğundan tekrar güncelleştirmek istiyorum.

bu şekilde bir makro olabileceğine inanan birileri var mı ?

Eğer kelimeler belirli ise söylediğiniz şey makro ile yapılabilir diye düşünüyorum. Sadece sorunun anlaşılması biraz zor. Tabii siz konuyu bildiğiniz için size anlaması daha kolay görünüyor olabilir.

Fonksiyon kullanarak tüm kelimeleri birer hücreye yazdırabilirsiniz. Sonrasında da if kullanarak bahsettiğiniz "sen" kelimesinin öncesi ve sonrasına bir belirleyici koyabilirsiniz.
amaca yönelik bir dosya koyarsanız ustalar daha iyi anlayıp yorum yapabilir belki.

Yapmak istediğiniz bu tür bir dosya oluşturmak mı?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yapmak istediğiniz bu tür bir dosya oluşturmak mı?

yanıtınız için çok teşekkür ederim.
altın üyeliğim bittiği için ne dosya yükleyebiliyorum ne de download edebiliyorum.
bu akşam altın üyelik alıp konuyla ilgili örnek bir dosya eklemeyi düşünüyorum.

makrosuz, sadece fonksiyon kullanarak yaptım.

Merhaba.

Bu işlem için kelimeleri sütunlara ayırmaya gerek kalmadan da sonuç alınabilir.

-- Önceki kelime için:
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)=1;"-";[COLOR="red"]PARÇAAL[/COLOR]([COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR](A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)-2);[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR](A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)-2))+1;[COLOR="Red"]UZUNLUK[/COLOR](A2)))
-- Sonraki kelime için:
Kod:
=[COLOR="red"]PARÇAAL[/COLOR](A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)+3)+1;[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)+3)+1)-([COLOR="red"]BUL[/COLOR](" ";A2;[COLOR="Red"]BUL[/COLOR]("sen";A2)+3)+1))

Geri