• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kelime ayırma lütfen yardım!...

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
arkadaşlar elimde binlerce ad ve soyadin bir hücreye yazilmiş olarak kaydi bulunmakta ad ve soyadi ayirmak istiyorum ve bunu yapabiliyorum, fakat iki isimli olanlar var mesela "ufuk tandoğan güneş" excel bilgim yanlızca iki kelimeyi ayırabiliyor öyle bir formül olsunki; formül hedef gösterilen hücreye baktığında 2 kelime olarak kayda alınmış kişilerin soyadını yan hücreye atsın eğer 3 kelime ile kayıt edilmiş isimler var ise üçüncü kelimeyi yan hücreye atsın böyle bir formül yazmamız mümkün olurmu?

örnek;
murat aksoy aksoy
özkan ali akar akar
umut özgen özgen
eren çinar çinar
mehmet burak demir demir

arkadaşlar elimde binlerce ad ve soyadin bir hücreye yazilmiş olarak kaydi bulunmakta ad ve soyadi ayirmak istiyorum ve bunu yapabiliyorum, fakat iki isimli olanlar var mesela "ufuk tandoğan güneş" excel bilgim yanlızca iki kelimeyi ayırabiliyor öyle bir formül olsunki; formül hedef gösterilen hücreye baktığında 2 kelime olarak kayda alınmış kişilerin soyadını yan hücreye atsın eğer 3 kelime ile kayıt edilmiş isimler var ise üçüncü kelimeyi yan hücreye atsın böyle bir formül yazmamız mümkün olurmu?

örnek;
murat aksoy aksoy
özkan ali akar akar
umut özgen özgen
eren çinar çinar
mehmet burak demir demir

Aşağıdaki link'te ki örnekleri inceleyebilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17261&highlight=ad+soyad+ay%FDrma

söyleseniz ölürsünüz dimi :)
bakıyorum şimdi verdiğiniz linklere teşekkür ederim...

Bu tarz söylemler hiç hoş değil. Sayın halit3, size yol göstermiş. Biraz çaba göstermeniz yeterli.

Bende yardımcı olmak istemiştim fakat bu şekilde geri dönüş hiç doğru değil.Bende arama yapıp ilgili linki vermiştim.

Teşekkürler Sayın RALKAN, ben sizin mesajınızı farketmemiştim. Herkesin yazdıklarını dönüp bir kere okuması gerekiyor. Yoksa forum ne hale gelir düşünsenize.

Merhabalar. linkte yer alan dosyayı açamıyorum hata vermekte.

aradığım sorunun cevabı büyük bir ihtimal ile orada ancak ulaşamadığım için sorumu sizler ile paylaşıyorum ve mümkün ise cevap bekliyorum.

x-y-z... Şube Müdürlüğü.. gibi bir çok şube ismi mevcut. istediğim Şube Müdürlüğü kısmını atarak sadece isimlerin kalması.

Aksaray Şube Müdürlüğü
Bağcılar Şube Müdürlüğü
Esenler Şube Müdürlüğü

teşekkürler

Merhabalar. linkte yer alan dosyayı açamıyorum hata vermekte.

aradığım sorunun cevabı büyük bir ihtimal ile orada ancak ulaşamadığım için sorumu sizler ile paylaşıyorum ve mümkün ise cevap bekliyorum.

x-y-z... Şube Müdürlüğü.. gibi bir çok şube ismi mevcut. istediğim Şube Müdürlüğü kısmını atarak sadece isimlerin kalması.

Aksaray Şube Müdürlüğü
Bağcılar Şube Müdürlüğü
Esenler Şube Müdürlüğü

teşekkürler

Sorunuz bu konu ile ilgili değil KTF ile aşağıdaki kod yapılmıştır. kodu bir madül içine koyun ve hücreye şu formülü yazın

Kod:
=ayır(A1)
Not:A1 hücresi yenine siz kendi sayfanızdaki ayırlmasını istediğiniz hücre adresini yazın

Kod:
Function ayır(hucre)
hucre = WorksheetFunction.Trim(hucre)
ayır = ""
For j = 1 To Len(hucre)
If Mid(hucre, j, 1) = " " Then
ayır = WorksheetFunction.Proper(Mid(hucre, 1, j - 1))
Exit For
End If
Next j
End Function

Halit Bey teşekkür ederim. sorunu o gün manuel olarak çözmem sebebi ile foruma girememiştim tekrar. bu yüzden biraz geç dönüş oldu kusura bakmayın

arama yapsaydınız eminim aşağıdaki linklerde istediğiniz cevabı bulacaktınız

http://www.excel.web.tr/search.php?searchid=1245042

Merhaba,

aynı işlem benim içinde gerekli ama bu link şu an çalışmıyor yardımcı olabilir misiniz nasıl yapıldığı ile ilgili.

son kelimeleri ayırmak istiyorum sadece. her hücredeki kelime sayısı ve son kelime karakter sayısı farklı.

Teşekkürler

murat aksoy pınar
özkan ali akar devrim
umut özgen özgen çağla
eren çinar çinar
mehmet burak demir demir

A1'deki son kelimeyi almak için aşağıdaki formülü kullanabilrisiniz. Formül forumdan alıntıdır:

Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("@";YERİNEKOY(A1;" ";"@";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")));1)+1;UZUNLUK(A1))

Merhaba,

aynı işlem benim içinde gerekli ama bu link şu an çalışmıyor yardımcı olabilir misiniz nasıl yapıldığı ile ilgili.

son kelimeleri ayırmak istiyorum sadece. her hücredeki kelime sayısı ve son kelime karakter sayısı farklı.

Teşekkürler

murat aksoy pınar
özkan ali akar devrim
umut özgen özgen çağla
eren çinar çinar
mehmet burak demir demir

Alternatif KTF kod ile yapılmıştır.

Kod:
Function ayır(hucre)
ayır = WorksheetFunction.Trim(Right(hucre, InStr(1, StrReverse(hucre), " ", vbTextCompare)))
End Function

Function ayır2(hucre)
ayır2 = WorksheetFunction.Trim(Mid(hucre, 1, Len(hucre) - InStr(1, StrReverse(hucre), " ", vbTextCompare)))
End Function

Kodu bir mödülün içine koyup

Hücreye şu formülü yazın
Kod:
=ayır(A1)

veya

Kod:
=ayır2(A1)

Geri