• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KDV Matrahı

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar KDV TextBox1'e turaı yazıyorum TextBox2'ye kdv oranını yazıyorum. TextBox2'de Matrahı göstersin. Kodu lazım.

Örneğin TextBox1 5.000,00
TextBox2 18
TextBox3 4.237,29 KDV Matrahı gibi görünsün.

Son düzenleme:
Özür dilerim Hocam
TextBox1,TextBox2,TextBox3 yazacağıma üçüne de TextBox1 yazmışım.

Textbox2'nin change olayını aşağıdaki şekilde yapınız.
Textbox2 her değiştiğinde hesaplama yapar. Ya da kodu bir butona bağlayabilirsiniz.
Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
TextBox3.Value = TextBox1.Value / (100 + TextBox2.Value) * 100
End Sub

Eğer virgülden sonrasını yuvarlamak istiyorsanız ilgili kısmı aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
Kod:
TextBox3.Value = [COLOR="Red"]Round([/COLOR]TextBox1.Value / (100 + TextBox2.Value) * 100[COLOR="red"], 2)[/COLOR]

Çok teşekkürler Hocam.

Hocam Yazdığınız kod matrahı TextBox da gösteriyor excel sayfasına aktar komutunu verdiğimiz zaman hata veriyor.

Son düzenleme:
Merhaba. Sayın yavuz829 gerek gönderdiğiniz özelden istekte sizin dosya yapınıza göre her türlü hata ile karşılaşılır.
Nedenlenleri :
1 Form yapısı olarak textboxlar nereden ne alıyor ben şahsen dün akşam 2 saat baktım çözemedim. 2 Aynı textboxlar birkaç yerden veri almak zorunda kalıyor.
Benim önerim Fatura userformunu sıfırlayıp yapmak istediklerinizi sıra ile çözüme ulaştırmak.
mesela hesaplama ile ilgileri yerleri bir tarafa saklayıp yeni dosya içerisinde adım adım isteklerle çözüme ilerleyelim. Yani kısacası dosya yapınızda hesaplama işi çok karışık dosyanıza göre çözüm üretmek hayli uzun zaman alır.

Hocam dosyamın çok karmaşık olduğunu farkındayım kodlardan fazla anlamadığım için her bir yerde bulduğum kodu yamalayarak bir şeyler yapmaya çalıştım onu da başaramadım. Kod yazmasını bilmediğim için macro kaydet sistemi ile bazı işlemleri hal etmeye çalıştım. Onu da başaramadım.

Hocam Bütün kodları kaldırırsam TextBoxları sıra koyarsam. Eğer Zamanınız da varsa yardımcı olabileceğiniz kadarı ile yardımcı olur sanız çok makbule geçer.

Veya zamanıınız varsa kaldırılması gereken kodları siz kaldırsanız. Hiç olmasa doğru olan kodları silmemiş olurum.

Fatura formunda yapmak istediğiniz nelerdir madde madde ilerlemek en iyisi. Size önerim her eklediğiniz userform'larda eklediğiniz nesneler birbirini takip etsin.
Buna göre Userform1 deki nesneleri düzenleyerek tabiki kodlarıda ona göre ayarlamanız lazım. Bu ara bende yardımcı olabildiğim kadar olmaya çalışacağım.Siz dosyanızı düzenlemeye başlayın ve beklemede kalın.
Ben diğer arkadaşların yardımıyla bir çözüm bulalım.
Not: Userform ve sayfalarda şifre kullanmamaya çalışınki antipati yaratmasın.

Merhaba arkadaşlar KDV TextBox1'e turaı yazıyorum TextBox2'ye kdv oranını yazıyorum. TextBox3'de Matrahı göstersin. Kodu lazım.

Örneğin TextBox1 5.000,00
TextBox2 18
TextBox3 4.237,29 KDV Matrahı gibi görünsün.

4.237,29 KDV Matrahı bir adet ürün fiyatı'mı? Ürün iki adet olursa sonuç artacak mı azalacak mı.?

Hocam Bütün ürünlerin fiyatını toplam olarak tek rakam olarak giriyorum. Bir tek ürün gibi.

Fatura formunu test edip sarılı alana yazılanlar doğrumu. yanlış ise el ile değerleri girip belirtiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkürler Hocam.
Fatura sayfasına açılama yaparak dosyamı ekledim.
İyi geceler.

Ekli dosyalar

11 Nolu mesajdaki güncellenmiş dosyayı kontrol edermisiniz.

Çok teşekkürler Hocam sayenizde dosya çok güzel oluyor.

Hocam yeni değişiklikleri ekledim.

Ekli dosyalar

Normalde müşteri sayfasından fatura sayfasına geçerken müşteriler değişiyor sadece A9:G17 arası veriler kaldığı için görüntüde kalıyordu . Müşteri sayfasına dönüş ve program sonunda veriler temizlenince normale dönüyor. Yeni dosya 11.nci mesajda.

Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık.

*Hocam kaydet butonunda sonra ComoBox2 ve ComboBox3 da rakam kalmasa boş olarak kalsa çok iyi olur.

*Fatura sayfasında çıktığımız zaman A9 dan G17 kadar olan hücreler temizlensin.

* Fatura sayfasındaki UserForm1 den Müşteri sayfası Butonuna tıkladığımız zaman UserForm3 açılıyor açılan UserForm3 de yeni kişiyi seçip fatura sayfasına aktardığımız zaman B3 den F6 kadar olan hücrelerdeki veriler ilgili TextBox'larda görünsün. Yani UserForm'lar Kapanmadan UserForm'lar arasında geçiş yaptığımız zaman TextBoxlar'daki verier güncellensin.

Hocam farkındayım sizden çok şey istiyorum. Ama sayenizde benim dosyam dört, dörtlük oldu. Tekrar çok teşekkürler. Bu arada yeni eklediğim doya üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptım TextBox6 ve TextBox7 nin uyarı vermesi, TextBox31 in formatını değiştirdim. Doğru yapıp yapmadığımı kontrol ederseniz sevinirim. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık.
*Hocam kaydet butonunda sonra ComoBox2 ve ComboBox3 da rakam kalmasa boş olarak kalsa çok iyi olur.
ComoBox2 ve ComboBox3 deki veriler Kodları uzatmamak ve hata vermemesi için yapılmıştır. Dikkat ederseniz textboxlara veri girmeye başladığınızda sonuç üretiyor. Sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum neden istediğinizi anlamadım. Diğer türlü her textbox yada combobox lara değer girişinize göre kod yazılması gerekir.
*Fatura sayfasında çıktığımız zaman A9 dan G17 kadar olan hücreler temizlensin.

Fatura sayfasından diğer yerlere geçiş butonları altına (End Sub dan önce) Sheets("Fatura").Range("A9:G17").Clear satırınını eklemeniz lazım.

* Fatura sayfasındaki UserForm1 den Müşteri sayfası Butonuna tıkladığımız zaman UserForm3 açılıyor açılan UserForm3 de yeni kişiyi seçip fatura sayfasına aktardığımız zaman B3 den F6 kadar olan hücrelerdeki veriler ilgili TextBox'larda görünsün. Yani UserForm'lar Kapanmadan UserForm'lar arasında geçiş yaptığımız zaman TextBoxlar'daki verier güncellensin.

Bunu tam anlamamakla beraber bildiğim kadarı ile gerçekleşiyor.
Birde Fatura formundan sonra gelecek formlarda isim gelmesi bence saçma çünki yeni müşteri seçileceğinden boş gelmesi uygundur diye düşünüyorum.
Hocam farkındayım sizden çok şey istiyorum. Ama sayenizde benim dosyam dört, dörtlük oldu. Tekrar çok teşekkürler. Bu arada yeni eklediğim doya üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptım TextBox6 ve TextBox7 nin uyarı vermesi, TextBox31 in formatını değiştirdim. Doğru yapıp yapmadığımı kontrol ederseniz sevinirim. İyi çalışmalar

Uyarılar tamam ancak textbox6 değer girip yanlış girmiş iseniz diğer text boxa değer yazmaya çalışınca devamlı uyarı verir. Sizce sorun çıkarmazsa önemli değil. Textbox31 formatını nereden değiştirdiniz göremedim.

Hocam sayenizde çok güzel bir dosya sahibi oldum. Yardımlarınız için çok,çok teşekkürler.
Hocam ComboBox6 da KDV oranı %8 görünüyor unutup değiştirmiyebiliriz diye boş kalmasını istemiştim. Ama o kadar önemli değil boş kalmasa da olur.

Sub hesap()
'On Error Resume Next
If TextBox6 = "" And TextBox7 = "" Then Exit Sub
If TextBox6 <> "" Then
TextBox10.Value = Format(TextBox6.Value * ComboBox2 / 100, "#,###.#0")
TextBox11.Value = Format(CDbl(TextBox6.Value) / ComboBox3.Value, "#,###.#0")
End If
If TextBox7 <> "" Then
TextBox10.Value = Format(TextBox7.Value / (100 + ComboBox2) * 100, "#,###.#0")
AA = TextBox7.Text - (TextBox7.Text * ComboBox2.Value / (ComboBox2.Value + 100))
TextBox31.Value = Round(AA / ComboBox3.Value, 2)
TextBox11.Value = TextBox31.Value

End If
End Sub

TextBox31.Value = Format(AA / ComboBox3.Value, "#,###.#0") Kod ile değiştirdim.

Son düzenleme:
KDV ORANI VE ADET Combobox larını bilerek öyle yaptım, değilse her textbox ve her combobox için şartlar oluşturarak kodlar yazmaya zamanım olmadığı için ayrıca olayı kavrayıp geliştirmeniz için geri kalanı size bırakmış oldum. Textbox31 olayı yardımcı bir eleman olduğu için kontroletmedim ancak o kadar önemli değil.
Yardımlarınız için çok,çok teşekkürler.
Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Kolay gelsin.

Geri