İyi günler,
Girişini yapmış olduğum faturayı numarasından çağırıp üzerinde değişiklik yapmak istiyorum.
Aşağıdaki formülü yazmaya çalıştım ama değişken ayarını yapamadım. Sadece bir hücreyi getirdim. Diğer hücreleri tek tek getirmek lazım. Değişken tanımlayıp hızlı bir şekilde getirebilir miyiz? Örnek dosya ekte.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sub Duzeltme_Cagir()
If Sheets("Duzeltme").Range("F4") <> "" Then
aranan = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Data").Range("I:I"), Sheets("Duzeltme").Range("F4"))
If aranan = 1 Then
cevap = MsgBox(Sheets("Duzeltme").Range("F4") & " " & "Nolu Faturayı Düzeltmek İstediğinizden Emin misiniz ?", vbYesNo, "KAYIT ONAYI")
If cevap = vbYes Then
Fat_Satir_Bul = Application.WorksheetFunction.Index(Sheets("Data").Range("B:B"), _
Application.WorksheetFunction.Match(Sheets("Duzeltme").Range("F4"), (Sheets("Data").Range("I:I")), 0), 1)
Sheets("Duzeltme").Range("C8") = Fat_Satir_Bul
End If
Else
MsgBox "Fatura Numarası Kayıtlı Değil. Lütfen Kontrol Ediniz."
End If
End If
'Sheets("Data").Select
End Sub
http://www.dosyaupload.com/4Lyz
Girişini yapmış olduğum faturayı numarasından çağırıp üzerinde değişiklik yapmak istiyorum.
Aşağıdaki formülü yazmaya çalıştım ama değişken ayarını yapamadım. Sadece bir hücreyi getirdim. Diğer hücreleri tek tek getirmek lazım. Değişken tanımlayıp hızlı bir şekilde getirebilir miyiz? Örnek dosya ekte.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sub Duzeltme_Cagir()
If Sheets("Duzeltme").Range("F4") <> "" Then
aranan = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Data").Range("I:I"), Sheets("Duzeltme").Range("F4"))
If aranan = 1 Then
cevap = MsgBox(Sheets("Duzeltme").Range("F4") & " " & "Nolu Faturayı Düzeltmek İstediğinizden Emin misiniz ?", vbYesNo, "KAYIT ONAYI")
If cevap = vbYes Then
Fat_Satir_Bul = Application.WorksheetFunction.Index(Sheets("Data").Range("B:B"), _
Application.WorksheetFunction.Match(Sheets("Duzeltme").Range("F4"), (Sheets("Data").Range("I:I")), 0), 1)
Sheets("Duzeltme").Range("C8") = Fat_Satir_Bul
End If
Else
MsgBox "Fatura Numarası Kayıtlı Değil. Lütfen Kontrol Ediniz."
End If
End If
'Sheets("Data").Select
End Sub
http://www.dosyaupload.com/4Lyz