• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kayıt ve otomatik sıra no verme

Excel Vers. ve Dili
2010
iyi seneler arkadaşlar sayfa1 deki tablolarmıa userformdan kayıtları atıyorum ancak otomatik sıra vermeyi beceremedim örnek dosyamı bir inceleyip bu konuda bir yardım ederseniz memnun olurum

Ekli dosyalar

Sıra numarası için formda düzenleme yapacağınıza foknsiyonla çözün

teşekkür ederim ilginize nasıl fonksiyonla çözüm söyleye bilirmisiniz acemi olunca burada öğrendiklerimizle bir şeyler yapmaya çalışoyoruz

Merhaba

Konuyu tam açıklarsanız olabilir.

Kodlarınızda aktif hücreye numara vermesi saylanmış onunlada oynanabilir.

Soru: Sıra numarası nasıl verilecekse açıklayın. 1.satır dolu iken 1 verek 6.satır dolu iken 6'mı yok 2'mi verecek?

projemde 50 kişilik bir isim listesi mevcut bunlar her ay çalıştığı günlere göre değişiyor.Personel isimleri ad soyad textboxlarına otomatik olarak geliyor ben sadece isimlerinin karşına kaç gün çalıştığını girip kayıt yapıyorum ve o şekilde tablonun çıktısını alıyorum.
tabloya ad ve soyad eklendikce otomatik sıra numaraasının vermesini isityorum benim yazdığım kodda 1.sırayı yazıp devamı gelmiyor.excel sayfasında da açıklamaya çalıştım dilimin döndüğünce

b5 1 yazınız B6 yada su formulu yazınız asagıya kadar kopyalayınız
=EĞER(C6>0;B5+1;"") yada

=EĞER(C6=0;"";B5+1)

eki inceleyiniz c ye ifade girdiginizde b de otomatik sayı artmaktadır

diger tabloyuda birden baslattım sayı eklemek isterseniz diger tablodaki sayının bir fazlasını diger tabloya erkleyiniz b deki formullere dokunmayınız kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba

Altarnatif Olsun

Kod:
=EĞER(EMETİNSE(C6);MAK($B$4:B5)+1;"")

Formülü kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Alternatif cozumunuze tesekkur ederim guzel olmuş :)

teşekkür ederim sayın üstadlarım ilginize emeğinize sağlık

Merhaba,

"MAK" fonksiyonu tanımlanan aralıktaki en büyük değeri bulur. Size önerilen formül B4 hücresi sabit olmak üzere her satırda B sütunundaki maksimum değeri bulup üzerine 1 ekleyerek artan düzende sıra numarası oluşturur.

Merhaba,

"MAK" fonksiyonu tanımlanan aralıktaki en büyük değeri bulur. Size önerilen formül B4 hücresi sabit olmak üzere her satırda B sütunundaki maksimum değeri bulup üzerine 1 ekleyerek artan düzende sıra numarası oluşturur.
Teşekkür ederim Üstadım. Konuyla ilgili olarak bir soru daha sormak istiyorum. sıra numaralarını girdikten sonra ilgili veriyi başka sayfadan dolaylı formülü ile alabiliyorum. fakat formülü aşağı doğru çoğaltmıyor. mesela =eğer(b6="";";dolaylı("veri!a5")) formülü aşağıya doğru çoğalttığımda sadece eğer fomülündeki "B6" satırı çoğalıyor "veri!a5" sürekli sabit kalıyor :)

dosyanızı gormeden bu ifade ile birşey anlamamız takdir edersiniz ki mumkun gorunmemektedir kolay gelsin

Merhaba,

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
=DOLAYLI("veri!c"&SATIR())

Geri