• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kayıt Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Herkese İyi Günler,
Ofis 2010 Excel kullanıyorum. 15 MB boyutunda makro içerebilen (VB form ve kodlar var) excel dosyamı açıyorum, işlemlerimi yapıyorum. Ancak Çıkışta Kaydet dediğim zaman (Herhangi bir "Kaydet Çık" Tuşu yok. Excel' in kendi kayıt komutu) "System Error &H80040111(-2147221231). ClassFactory,istenen sınıfı sağlayamıyor" Tamam dediğimde yine "System Error &H80040111(-2147221231). ClassFactory,istenen sınıfı sağlayamıyor" hatasını veriyor ve yine Tamam dediğimde "excel kullanılabilir kaynaklar ile bu görevi tamamlayamıyor.Daha az veri seçin veya diğer uygulamaları kapatın" diye hata alıyorum ve çalışmalarımı kaydetmeden çıkmak zorunda kalıyorum. Dosyayı kopyalayıp başka bilgisayarlarda da denediğimde aynı hatayı veriyor. Bu konuda yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Ömer,
Mesajınızdaki linkte verilen dosyalar benim sistemimde mevcut. (Windows 7 ve Ofis 2010 kullanıyorum) Yine de değiştirmem gerekir mi? Teşekkür ederim

Yinede .ocx leri register etmeniz de fayda var.

Sayın Ömer,
.ocx leri register ettim ama bir şey değişmedi hata aynen devam ediyor. İyiçalışmalar

Herkese Merhaba
Bu Konuda yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba,
Benim için önemli bir dosya yardımcı olursanız sevineceğim.

Merhaba,

Diğer mesajdaki dosyaları,

C:\Windows\SysWOW64

Klasörüne kopyalayın. System32 içindeki cmd.exe yi sağ klik ile yönetici olarak çalıştırın,

regsvr32 MSCOMCTL.OCX

regsvr32 MSCOMCT2.OCX

Ve yine bu satırları ayrı ayrı register ederek deneyin.

Benim aklıma register ların eksikliğinden başka bir yok gelmiyor maalesef.

Sayın Ömer,
Gösterdiğiniz ilgiye gerçekten teşekkür ederim. WİNDOWS Klasörü altında SysWOW64 klasörü bulamadım. Klasörü kendimiz mi oluşturacağız. ayrıca geçen hafta aynı dosyayı kaydedebiliyordum. Bu hafta bozuldu. Sistem geri yükleme yapsam düzelebilir mi? İyi Çalışmalar

Sayın Ömer,
Dosyaya girip Formdan veri kayıdı yapabiliyorum. Ancak VBA sayfasını açıp F5 ile formu çalıştırmak istediğimde yine "System Error &H80040111(-2147221231). ClassFactory,istenen sınıfı sağlayamıyor" hatası veriyor, Tamam deyince de "Out of memory" hatası veriyor. Bilgilendirmek istedim. iyi Çalışmalar.

Dosya özel değilse eklemeniz mümkün mü?

Sayın Ömer,
Ofisi Kaldırıp yeniden kurdum. Sorun Düzeldi. İlginiz için teşekkür ederim.

Geri