• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kayıt Defterine Data Sayfasından Otomatik Numara Vererek Kişi Ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acnidre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 TR
merhaba forumdaşlar,

ekte örneğini paylaştığım dosyada, DATA sayfasındaki kişilerin GİRİŞ sayfası üzerinden kurslara (kurs1, kurs2 gibi sayfalara) EKLE butonu ile ve otomatik sıra no vererek kaydolması için çözüm önerilerinizi bekliyorum.

saygılarımla

kursiyer.xlsx - 11 KB

emeğinize sağlık, teşekkür ederim ama tam olarak istediğimiz şu şekilde:

DATA sayfasında kursiyer bilgileri var. Veri tabanı gibi. Normalde gizli bir sayfa bu ve binlerce kişi var listede.

GİRİŞ sayfasında evrak kayda bakacak arkadaşlar kursiyer geldiğinde kursa kaydı burada yapacak. Aynı anda bir-iki kurs kaydı söz konusu. TC girişi üzerinden düşeyara komutu ile bilgileri kontrol edilecek. Buraya kadar sıkıntımız yok.

Sıkıntımız: KURS1-KURS2 gibi sayfalara GİRİŞ'ten EKLE butonu ile kayıt yapmak... YAZDIR butonu ile de BELGE basmak.

YAZDIR komutunu faaliyete alabiliyoruz ama EKLE butonunun mantığını kavrayamadık? Size zahmet forumdaşlar... Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize, cevaplarınıza

Saygılar
NOT: Yeniden yükledim örnek dosyayı
indir: kursiyer.xls

2. butondaki kodlardaki kodlardaki ilk satırdaki
Sheets("kurs2").Cells(Sheets("kurs2").Range("A65500").End(3).Row + 1, "A") = Sheets("kurs1").Range("d1")
düzeltmeyi yaparmısınız?

2. butonun kodlarında ilk satırda aşağıdaki gibi düzenleme yapabilirmisiniz?

Sheets("kurs2").Cells(Sheets("kurs2").Range("A65500").End(3).Row + 1, "A") = Sheets("kurs2").Range("d1")

deniyorum...
D1 hücresindeki
=BÜYÜK(A:A;1)+1
formüle atfen mi çalışyor makro kodları?

mantığı anlamaya çalışıyorum. tam istediğim gibi oldu gerçekten de. teşekkür ederim tekrar

Son düzenleme:
doğrudur sayı numarasını her iki sayfadan d1 den alıyor kodu buna göre yazdım

Geri