- Excel Vers. ve Dili
- Office 2010Türkçe
Yardımcı olursanız sevinirim. Kayıt işlemi için bir firmaya ait (yandaki şekildeki gibi) 50 makbuz, malzeme ve türü mevcut ancak ben bunları girerken; kayıt sayfasından şekildeki gibi bir kayıt kısmına deftere kaydet butonuna tıklayarak giriş yapmak istiyorum ancak kayıt yerinde oluşturulan listeye "a" firmasına ait makbuzların girişini yaparken "c4" hücresine ilk makbuz kodunu girdiğim zaman geri kalan 49 adet makbuz kodunu 1 fazlası ile otomatik olarak atmak istiyorum. Malzeme ve türünü kendim seçeceğim. Aynı zamanda bu işlemi yaparken "defter" sayfasında belirttiğim gibi o firmanın oraya kaydedilmesi lazım. Ayrıca bazen firmanın 8-10 adet makbuzu geliyor ben bunları kaydettikten sonra başka firmanın kaydını yapacağım ve onunda diğer firmanın yanına kaydedilmesi lazım ama daha sonra o firmaya ait geri kalan faturalar geldiği zaman 50 adet olana kadar aynı makbuz seri numarasının devamına kayıt kısmından eklemek istiyorum. Daha sonra başka makbuz serisi gelince o firmanın altına kayıt işleminin devam etmesini istiyorum. Son olarak sorgu sayfasında 1. şekildeki alana toplam kayıtları aktarmak ve 2. şekildeki f1 hücresine firma adını f3 hücresine makbuzun ilk seri numarasını yazınca 50 adet makbuzun ve işlemlerin gelmesini istiyorum. Bunu excel'de yapmak mümkünmüdür?
Ekli dosyalar
-
21.1 KB Görüntüleme: 24