• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydetme,seçime göre sorgu,Null değeri

3 tane sorunum var bunların hepsine cevap verebilirseniz sevinirim
1-Formlarıma kaydet butonu koydum ama sadece görünüşte varlar hiç bir işe yaradıklarını sanmıyorum çünkü kayıt giriyorum değiştiriyorum kaydet butonuna basmadan çıksamda kendi kaydediyor.benim istediğim kaydet e basmazsam kayıt yapmasın değişiklikleri ayrıca kapat a basınca değişiklikleri kaydetsin mi diye sorsun istiyorum uğraştım baya bi olmadı.
2-İkinci sorunum ise hammadde girişlerini yaptım çıkışlarını da yaptım fakat ayrı bir formda mevcut stokları görebilmek için açılan kutularla yaptığım seçime göre (parti no;firma;menşeli...vs) bana mevcut stokları göstersin istiyorum onu da beceremedim.yani seçtiğim kriterlere göre(bu kriterleri açılan kutu ile formdan girebileyim)
3-son sorunum ise beni gıcık eden bişey.form üzerinden yeni kayıt ekleye basıyorum ama vazgeçip kapat a basıyorum daha sonra birincil anahtar null değeri alamaz falan yazıyor.ben daha giriş yapmadım ki null değeri alsın

teşekkürler saygılar....

Sayın ilhandundogdu77,

Aşağıdaki kod parçasını ilişkili formun kod sayfasına yapıştırırsanız yukarıdaki 3 problemden de kurtulmuş olursunuz.

Kod:
Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
Dim strMsg As String
    strMsg = "Veriler değişti!."
    strMsg = strMsg & "   @Değişiklikleri kaydetmek istermisiniz?"
    strMsg = strMsg & "   @Kaydetmek için EVET'e değişiklik istemiyorsanız HAYIR'a klikleyin."
    If MsgBox(strMsg, vbQuestion + vbYesNo, "Veriler Kaydedilsin mi?") = vbYes Then
        'Hiç bir şey yapma
    Else
        DoCmd.RunCommand acCmdUndo

End If
End Sub

İyi çalışmalar:hey:

Sayın Modalı

dediğinizi yaptım fakat bu seferde kliklediğim her butondan sonra değişiklikler kaydedilsinmi ibaresi geliyor.yani sonraki kayıt önceki kayıt butonlarına bastığımda bile bu ifade geliyor ne yapabiliriz?

Saygılar...

Geri