• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet ve Mail at

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Depoda kullandığım bir excel tablo var ve vlookup ile çalışıyor ve sayfa2'de ise pivot table var. Bazen arkadaşlar bu sayfayı kaydetmeden çıkabiliyor. Bu tabloyu otomatik olarak kaydedip kapatırken outlook üzerinden mail atabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba.

mail göndermek için:
http://www.rondebruin.nl/sendmail.htm

bütün kodların yer aldığı örnek çalışma kitaplarını indirebilirsiniz.

kaydetmek için:
thisworkbook kod modülüne
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
ThisWorkbook.Save
End Sub

Hangisi

Merhaba,

Teşekkür ederim ilginize ancak aradığıma size hangisi daha fazla hitap ediyor, benim amacım bana dosyayı mail atsın. Bu kitaplarda herhangi bir buton veya göndermesini sağlayacak bir kısayol göremedim.

email ayarlarınız yapılandırılmış ise aşağıdaki gibi kısa bir kod save eder ve mail olarak gönderir.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)

With ActiveWorkbook
    .Save
    .SendMail "eposta@posta.com"
End With

End Sub

Sayın mancubus
çalışma kitabının sadece bir sayfasının mail ile gönderilmesini sağlayabilir miyiz peki
teşekkürler

Sayın mancubus
çalışma kitabının sadece bir sayfasının mail ile gönderilmesini sağlayabilir miyiz peki
teşekkürler

2 no.lu mesajdaki link'e girerseniz, onlarca farklı ihtiyaç için excel üzerinden mail gönderen kodları içeren hazır excel dosyaları mevcut.

tek yapmanız gereken dosyayı indirmek, kodları kendi ihtiyacınıza göre revize etmek (örneğin koddaki örnek e-mail adresini kendi ve göndereceğiniz kişilerin mail adresleri ile değiştirmek gibi.), mail yapılandırmasını yapmak.

outlook üzerinden güvenlik uyarısı nedeni ile mail gönderemiyorsanız, forumda "CDO mail" diye arama yapabilirsiniz. veya linkteki Sending mail from Excel with CDO başlığına tıklayınız.

ofis versiyonuna bağlı olarak muhtelif çözümler de bulunabilir.

Geri