• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet-Temizle? Yazdır? Textbox'a tarih ve Tutar?

Excel Vers. ve Dili
2010-2013 Türkçe
1-Userform1 deki Tarih Textbox'ı na tıkladığımda Takvim (DTPicker kullanmadan) ekleyebilirmiyiz?

2-Userform1 deki Tutar Textbox'ının excel'e veri aktarımı yaparken ondalık hanelerle birlikte sayı formatıyla atması nasıl sağlanır.

3-Userform1 deki Kaydet Butonuna bastıktan sonra formun temizlenmesi için hangi kod?

4-Userform1 deki Yazdır butonuna bastıktan sonra; MAKBUZ sekmesindeki J1 hücresine =MAK(Gelirler!A3:A5000) formulünü yazmasını ve MAKBUZ sekmesini Ön izleme yapmasını

Yukarıdaki sorunlarıma yardımcı olacak biri var mı acaba.
Teşekkür Ederim

Ekli dosyalar

Sayın CILEKESH,

Ek'li dosyayı inceleyiniz. Deneme için bir iki veri eklemiştim. Siz kendi kayıtlarınıza dikkat edin.

Ekli dosyalar

Sayın CILEKESH,

Ek'li dosyayı inceleyiniz. Deneme için bir iki veri eklemiştim. Siz kendi kayıtlarınıza dikkat edin.

Gayet güzel olmuş..

TextBox1 = "": TextBox5 = ""
ComboBox1 = "": ComboBox2 = "": ComboBox3 = ""
End Sub

---- Yukardaki temizleme koduna bir kod daha ekleyebilir misiniz? İmleç Textbox1 e geçiş yapsın..

---- Tarih için sadece bugün'ü getirmesini değil takvim gelmesini ve kullanıcının seçim yapmasını istiyorum.

---- Son olarak Kaydet butonu tüm Text ve Combolar dolmadan çalışmasın. Boş box varsa uyarı versin. (uyarı için uğraşmayabilirsiniz ben deneme yanılmayla yapabilirim diye düşünüyorum)

Tekrar Teşekkür ederim.

Sayın CILEKESH,

Ekli dosyayı inceleyiniz. Bu arada az önce textbox'taki toplamın küsuratlı aktarılması hakkında yazmayı unutmuşum. Textbox'a rakamı virgül ile değil nokta ile giriniz. Örneğin ,
10,51 yerine
10.51 gibi.

Ekli dosyalar

Sayın CILEKESH,

Ekli dosyayı inceleyiniz. Bu arada az önce textbox'taki toplamın küsuratlı aktarılması hakkında yazmayı unutmuşum. Textbox'a rakamı virgül ile değil nokta ile giriniz. Örneğin ,
10,51 yerine
10.51 gibi.

DTPicker1_Change()
TextBox1 = Format(DTPicker1, "dd.mm.yyyy")

Kodundan dolayı çalışmıyor bu konuyla ilgili başka sürümlerde çalışmadığı ile ilgili pek çok konu var forumda o yüzden bunun dışında bir Alternatif var mı diye sordum http://www.excel.web.tr/f128/takvim-t95533.html burda Ergün Güler arkadaşın çok güzel Alternatif bir çalışması var ama ben kendi dosyama uyarlayamadım

Sayın CILEKESH,

Bu arada az önce textbox'taki toplamın küsuratlı aktarılması hakkında yazmayı unutmuşum. Textbox'a rakamı virgül ile değil nokta ile giriniz. Örneğin ,
10,51 yerine
10.51 gibi.

Dediğiniz gibi Virgülde küsurat gelmiyor tamsayıyı yazıyor ama nokta kullanılırsa sorun yok.

DTPİCKER ile ilgili aldığım hatanın Türkçe meali "Hazırlanamıyor çünkü kullanılan nesne bu bilgisayarda bulunmuyor"

Bunun dışında diğer yazdığınız tüm kodlar çalışıyor fikrinize sağlık.

Sayın CILEKESH,

Vermiş olduğunuz linkteki Sayın Ergün Güler'e ait program güzel. Yalnız 1 tarih yazmak için bu kadar kod yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Siz, Takvim için aşağıdaki örneği bir inceleyin. Bakalım bunda hata verecek mi ?

Not : Eğer hata verirse, VBA'geçin, Tools - Reference 'dan Microsoft Calendar 11.0 'ı bularak yanına çentik koyun ve tekrar deneyin.

Ekli dosyalar

Sayın CILEKESH,

Vermiş olduğunuz linkteki Sayın Ergün Güler'e ait program güzel. Yalnız 1 tarih yazmak için bu kadar kod yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Siz, Takvim için aşağıdaki örneği bir inceleyin. Bakalım bunda hata verecek mi ?

Evet bunda da hata veriyor.
Ben zaten sizin ilk yaptığınız gibi sadece bugünün tarihinin getirmesini daha faydalı buldum.. İlginiz için çok teşekkür ederim.

7 nolu mesajda düzeltme yapmıştım. Tekrar yazayım.

VBA 'ya geçin, Tools - Reference 'dan Microsoft Calendar 11.0 'ı bularak yanına çentik koyun ve tekrar deneyin.

Birde aynı yerde (tools references 'de yani) Missing ile başlayan çentikli bir yer var ise, çentiğini kaldırarak deneyin. Aklıma gelenler bu kadar malesef.

Birde aynı yerde (tools references 'de yani) Missing ile başlayan çentikli bir yer var ise, çentiğini kaldırarak deneyin. Aklıma gelenler bu kadar malesef.

Tekrar baktım Missing Microsoft Calendar 11.0 olarak yazıyor zaten oda işaretli.

Başında MİSSİNG yazmayan Microsoft Calendar 11.0 varmı diye de baktım yok.

Geri