• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kaydet makro kodunda yardım

Excel Vers. ve Dili
2010
iyi akşamlar arkadaşlar ekte gönderdiğim örnek dosyada 50 kişilik adı soyadı ve gün bilgilerini içerir textbox var.Bunlara girilen veriler sayfa 1 deki iki adet tabloya kayıt yapıyor.
Benim sorum kayıt yaparken otomatik sıra atmıyor
bunları kayıt yapmak için daha kısa bir makro varmıdır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba.

forumda userformlarla ilgili onlarca örnek var.

userform uygulamaları için: http://www.excel.web.tr/f128/
ayrıca makrolar bölümüne bakabilirsiniz.

sadece sıra no ve 3 adet bilgi girişi için böyle bir uf tasarlamak gereksiz.

sizin yerinizde olsam 3 textbox'lık ve kaydetme için bir düğmelik bir uf hazırlardım.

yine de uf yukarı aşağı kaydırma arzusunda iseniz scrollbar eklenmesi için formun kod bölümüne aşağidaki kodu kopyalayın.

Kod:
Private Sub UserForm_Activate()
    With Me
        .ScrollBars = fmScrollBarsVertical
        .ScrollHeight = .InsideHeight * 2
        .ScrollWidth = .InsideWidth * 2
    End With
End Sub

ilginize teşekkür ederim hocam ben her halde tam olarak anlatamadım hazırladığım tablo projemde bu şekilde 50 kişilik isim listesi otomatik olarak ad ve soyad bölümüne geliyor ben sadece çalıştığı günleri yazıp sayfa birdeki tablolara kayıt yapıyorum.
burada sadece otomatik sırayı verdiremedim birde daha kayıt yapmak için kısa bir makro varmı?

anladığım kadarı ile 50 kişilik isim listesi C sütununa göre yazılmış olarak size hazır geliyor.
siz userform kullanmadan AI sütununa otomatik gün adedi kaydetmek istiyorsunuz.
(zaten bunun için UF ile giriş yapmaya gerek yok. doğrudan sayfa içine yazılabilir.)

fakat bunun mantığı nedir?

excel hangi ismin AI sütunundaki hizasına hangi sayıyı yazacağını nasıl bilecek.

Not: Yok, B sütunundaki sıra no.nun otomatik yazmasını istiyorsanız. bunun içinde makro vb uygulamasına gerek yok. doğrudan sayfa içinden yazabilirsiniz.

teşekkür ederim 50 kişilik listem var projemde listboz vasıtasıyla bu listeden kaç kişi hak ettiyse mesaiyi onların isimlerini seçip textboxlara isimleri geliyor bende sadece useform üzerinde bulunan isimlerin karşısına çalıştığı günleri yazıp sayfa 1 deki tabloya aktarıyorum.benim sorum yazdığım makro doğrumu kayıt için bir de neden sıra noyu vermiyor

sıralama için aşağıdaki kod işinizi görürmü

Sub sirano()
say1 = 1
say2 = 26
For i = 5 To 29
If Cells(i, 3).Value <> "" Then
Cells(i, 2).Value = say1
say1 = say1 + 1
End If
If Cells(i + 37, 3).Value <> "" Then
Cells(i + 37, 2).Value = say2
say2 = say2 + 1
End If
Next
End Sub

dosyanızın ve formlarınızın bir kısmını eklemediniz o zaman.

dosyanızda AI sütunu için not vardı. biraz uyumsuz geldiği için not ile bitimiştim mesajımı.

halit hocamızın verdiği kod işinizi görür.

bütün kayıt işlemleriniz bittikten sonra standart bir modülden çalıştırabilirsiniz. UF'a da eklenebilir tabii...

sayın halit hocam teşekkür ederim ilginize vermiş olduğunuz kodu modul olarakmı kayıt yapmam gerekiyor?

Geri