• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet Konusunda Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatih34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Hocalarım Userform2 de Sıra numarasından evrağı seçip ilgili yerlere bilgileri kayıt yaptırıyorum. 2 konuda siz değerli üstadlarımın yardımına ihityacım var.

1. Sorunum : OptionButtonlardan bir tanesini seçmeme rağmen hepsini seçmişim gibi Sayfa1 deki ilgili yerlere kaydı yapıyor.

2.Sorunum : Ekte dosya da da anlatmaya çalıştığım gibi OptionButonlardaki seçtiğim verinin aynı Sayfa2 deki evrağın geldiği yere kayıt yapması

Örnek olarak: 3. Sırada Üskaüdardan gelen evrağı adres tespitini seçip sayfa1 ilgili hücreye kayıt yapılmasını sağlıyorum. Aynı verinin Sayfa2 de bulunan Üsküdar'ın karşısına da kaydedilmesi
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Her halde tam olarak anlatamadım mı acaba olumlu veya olumsuz bir cevap alamadım

Sayın hocalarım gördğüm kadarı ile dosyayı inceleyen olmuş ancak cevap gelmediğinden yanlış anlattığımı düşündüğümden dosyayı tekrar düzeltip anlatmaya çalıştım. İnşallah olumlu veya olumsuz bir cevap ala bilirim.

kod:

Kod:
Private Sub cmdKAYDET_Click()
Dim bak As Range
    If TextBox16 = "" Then
        MsgBox "Sıra Numarası seçmelisiniz"
    Else
For Each bak In Range("B3:B" & WorksheetFunction.CountA(Range("B3:B65000")))
If bak.Text = TextBox16.Text Then
bak.Select
ActiveCell = TextBox16
ActiveCell.Offset(0, 8).Value = TextBox17.Text
ActiveCell.Offset(0, 9).Value = TextBox18.Text
 For i = 1 To 4
  If Controls("OptionButton" & i).Value = True Then
  ActiveCell.Offset(0, 9 + i).Value = Controls("OptionButton" & i).Caption
   For r = 4 To Worksheets("Sayfa2").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    aranan = TextBox5.Text
    If aranan = Sheets("Sayfa2").Cells(r, 1).Value Then
    sut = (i * 2)
    Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value [COLOR=#ff0000]=[/COLOR] Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value [COLOR=red]+[/COLOR] Controls("OptionButton" & i).Caption
    Exit For
    End If
   Next r
 Exit For
 End If
Next i

MsgBox "Veriniz kaydedildi", , "KAYIT"
Unload Me
UserForm2.Show
            Exit Sub
        End If
    Next bak
End If
End Sub

Sayın Halit hocam ilginizden ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Uygaladım ancak

Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value = Controls("OptionButton" & i).Caption
bu satırda hata verdi.

Sayın Halit hocam ilginizden ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Uygaladım ancak

Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value Sheets("Sayfa2").Cells(r, sut).Value = Controls("OptionButton" & i).Caption
bu satırda hata verdi.

Yukarıdaki kodda artı işareti eksik kalmış kırmızı ile gösterdim.

Tekrardan ilginize ve alakanıza teşekkür ederim.
+ yerine = koyunca hatayı düzeltti ve kayıt işlemini yaptı.
Ancak Optionbutonların Sayfa1'e kayıt yaptığı yere 1 rakamını yazdırdı.
Sayfa2'ye ise 1 yerine YANLIŞ yazdı. Neden dolayı Sayfa2'ye bu şekilde yazdı.

Son düzenleme:
Sağolsun HAlit hocamın yardımıyla sorunum çözüldü ancak Adres Tespiti butonunu seçtiğimde Sayfa1 deki bölüme 1 rakamını yazıyor , ancak Sayfa2'deki Adres tespiti bölümüne YANLIŞ yazıyor. Kodda nereyi düzeltmem lazım.Acemilik çok kötü bir şey öylece kalıyoruz

Sağolsun HAlit hocamın yardımıyla sorunum çözüldü ancak Adres Tespiti butonunu seçtiğimde Sayfa1 deki bölüme 1 rakamını yazıyor , ancak Sayfa2'deki Adres tespiti bölümüne YANLIŞ yazıyor. Kodda nereyi düzeltmem lazım.Acemilik çok kötü bir şey öylece kalıyoruz

Kusur bende kodun eşittir ve artı bölümlerini yanlış yazmışım yukarıdaki mesajımda bunları düzelttim.

Kusur bende kodun eşittir ve artı bölümlerini yanlış yazmışım yukarıdaki mesajımda bunları düzelttim.

Halit hocam Allah razı olsun siz ve sizin gibi saygıdeğer hocalarımızdan. Kusura bakmayın hocam elimden geldiğince iş yerinde kullanacağım bir program yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden siz saygıdeğer hocalarımın başını ağrıtacağım sorularımla bundan dolayı şimdiden özür diliyorum. Kusurumuz var ise affola

Sevgili halit hocamın verdiği kodu başka bir formumda uygulamaya çalıştım. Ancak tam olarak başaramadım.

Kaydet makrosu ile sayfa1'e bilgileri kayıt yapıyorum. Ancak sayfa5 de bulunan B2 ve B3 de satırlara aktarırken bu hücrelere değil başka hücrele aktarıyor. Formülde nereyi değiştirmem lazım.
Kod:
Private Sub cmdKAYDET_Click()
Dim bak As Range
    If TextBox2 = "" Then
        MsgBox "Evrak Kayıt Numarası Giriniz"
    Else
For Each bak In Range("T1:T" & WorksheetFunction.CountA(Range("T1:T65000")))
If bak.Text = TextBox2.Text Then
bak.Select
ActiveCell = TextBox2
ActiveCell.Offset(0, -4).Value = ComboBox1.Text
ActiveCell.Offset(0, -2).Value = TextBox1.Text
ActiveCell.Offset(0, -3).Value = ComboBox2.Text
Sheets("Sayfa5").Select
For i = 1 To 2
  If Controls("OptionButton" & i).Value = True Then
  ActiveCell.Offset(0, 1 + i).Value = Controls("OptionButton" & i).Caption
   For r = 2 To Worksheets("Sayfa5").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    aranan = TextBox1.Text
    If aranan = Sheets("Sayfa5").Cells(r, 1).Value Then

Exit For
    End If
   Next r
 Exit For
 End If
Next i
MsgBox "Veriniz kaydedildi", , "KAYIT"
Unload Me
Isleme_Konulmama_Onayı.Show
           Exit Sub
        End If
    Next bak
End If
End Sub

Sayın üstadlar Halit hocamın vermiş olduğu kodda Optiombutonları hem sayfa1 hemde sayfa2 ye kayıt yaptırıyorum.Onda sağolsun hocamın sayesinde halletim.

Bu kodu başka bir çalışmamda seçtiğim optionbutonu sadece sayfa5'e kayıt yaptırmak istedim. Ancak tam olarak beceremedim lakin istedğim yere kaydını beceremedim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.Örnek çalışmamı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri