• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet komut hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamalar,
Formu son aşamaya kadar getirdik,lakin Kaydet butonu çalışırken çalışmaz hale geldi,sorunu da çözemedim.Galiba kodları karıştırdım!..
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Kaydet butonu(CommandButton4) çalışıyor.:cool:

Aşağıdaki kodları neresi için yazdısysanız ,buradan kopyalayıp benim şimdi verdiğim dosyada oraya yapıştırınız.:cool:
Prosedür başlangıcını silmişsiniz.Nersei olduğunu bilemiyecem.Commandbutton olabilir.Siz daha iyi bilirsiniz.Dosya ekte.:cool:

Kod:
Dim yer, mesaj As Integer
yer = 2
While Sheets(1).Cells(yer, 6) <> ""
yer = yer + 1
Wend
mesaj = MsgBox("Yeni Giriş mi", 4 + 32, "Uyarı")
If mesaj = 6 Then
Sheets(1).Cells(yer, 6) = TextBox8
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox9
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox10
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox11
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox12
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox13
'Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox14
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox15
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox16
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox17
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox18
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox19
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox20
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox21
ThisWorkbook.Save
MsgBox "Bilgiler Kaydedildi"
textbosalt
Else
Cansel = True
End If

Ekli dosyalar

Selam hocam,
Dediğiniz gibi kodu aldım yapıştırdım,lakin olmadı,siz daha iyi bilirsiniz demişsiniz ya asla kabul etmem,hatta ilk1 giden çocuklar şimdilik 100 sayfa A yazıyorum.
Sayfa 2 de açıklamalarım var efem,boş zamanınızda silinen,bozulan kodlarla beraber kaydet butonunu çalıştırabilirsek minnattar kalırım.
Şimdiden teşekkürler.

Selam hocam,
Dediğiniz gibi kodu aldım yapıştırdım,lakin olmadı,siz daha iyi bilirsiniz demişsiniz ya asla kabul etmem,hatta ilk1 giden çocuklar şimdilik 100 sayfa A yazıyorum.
Sayfa 2 de açıklamalarım var efem,boş zamanınızda silinen,bozulan kodlarla beraber kaydet butonunu çalıştırabilirsek minnattar kalırım.
Şimdiden teşekkürler.
Bu kodlar nereye ait siz söyleyin ben yapayım.:cool:

Private Sub CommandButton2_Click()
Dim mesaj As Integer
mesaj = MsgBox("Bütün alanları doldurdunuz mu ki", 4 + 32, "Uyarı")
If mesaj = 6 Then
Sheets(1).Cells(6, 1) = TextBox8
Sheets(1).Cells(6, 2) = TextBox9
Sheets(1).Cells(6, 3) = TextBox10
Sheets(1).Cells(6, 4) = TextBox28
Sheets(1).Cells(6, 5) = TextBox11
Sheets(1).Cells(6, 6) = TextBox12
[G6] = TextBox13 & " - " & TextBox23
Sheets(1).Cells(6, 8) = ComboBox1
[I6] = TextBox15 & " - " & TextBox26
[j6] = TextBox16 & " - " & TextBox24
Sheets(1).Cells(6, 11) = TextBox17
Sheets(1).Cells(6, 12) = TextBox18
[M6] = TextBox19 & " - " & TextBox27
Sheets(1).Cells(6, 14) = TextBox20
[O6] = TextBox21 & " - " & TextBox29
If TextBox9 = "" Then MsgBox "Lütfen Barkod No Giriniz": TextBox9.SetFocus: Exit Sub
If TextBox10 = "" Then MsgBox "Lütfen Bebeğin Ad/Soyad Giriniz": TextBox10.SetFocus: Exit Sub
If TextBox11 = "" Then MsgBox "Lütfen Baba Ad/Soyad Giriniz": TextBox11.SetFocus: Exit Sub
If TextBox28 = "" Then MsgBox "Lütfen Anne Ad/Soyad Giriniz": TextBox28.SetFocus: Exit Sub
If TextBox12 = "" Then MsgBox "Lütfen Anne TC No Giriniz": TextBox12.SetFocus: Exit Sub
If TextBox13 = "" Then MsgBox "Lütfen Bebek Doğum Tarihi Giriniz": TextBox13.SetFocus: Exit Sub
If TextBox23 = "" Then MsgBox "Lütfen Doğum Saatini Giriniz": TextBox23.SetFocus: Exit Sub
If TextBox15 = "" Then MsgBox "Lütfen Kan Örneği Alınma Tarihini Giriniz": TextBox15.SetFocus: Exit Sub
If TextBox26 = "" Then MsgBox "Lütfen Kan Örneği Alınma Saatini Giriniz": TextBox26.SetFocus: Exit Sub
If TextBox16 = "" Then MsgBox "Lütfen Doğum Şeklini Giriniz": TextBox16.SetFocus: Exit Sub
If TextBox24 = "" Then MsgBox "Lütfen Doğum Ağırlığını Sayı olarak (4 rakam) Giriniz": TextBox24.SetFocus: Exit Sub
If TextBox17 = "" Then MsgBox "Lütfen Özel Durum için Açıklamayı Okuyunuz": TextBox17.SetFocus: Exit Sub
If TextBox18 = "" Then MsgBox "Lütfen Semt Girmeyi Unutmayınız": TextBox18.SetFocus: Exit Sub
If TextBox19 = "" Then MsgBox "İlçe Giriniz": TextBox9.SetFocus: Exit Sub
If TextBox27 = "" Then MsgBox "Lütfen İl Giriniz": TextBox27.SetFocus: Exit Sub
If TextBox20 = "" Then MsgBox "Lütfen Ulaşılabilece Teleon No Giriniz": TextBox20.SetFocus: Exit Sub
If TextBox21 = "" Then MsgBox "Lütfen Ebe/Hemşire Adı Giriniz": TextBox21.SetFocus: Exit Sub
If ComboBox1 = "" Then MsgBox "Lütfen Cinsiyeti Giriniz": ComboBox1.SetFocus: Exit Sub
'TextBox8 = "": TextBox9 = "": TextBox10 = "": TextBox11 = "": TextBox12 = "": TextBox13 = "": TextBox14 = "": TextBox15 = "": TextBox16 = "": TextBox17 = "": TextBox18 = "": TextBox19 = "": TextBox20 = "": TextBox21 = "": TextBox23 = "": TextBox24 = "": TextBox25 = "": TextBox26 = "": TextBox27 = "": TextBox28 = ""
'ComboBox1 = ""
Else
Cansel = True
End If

End Sub
Dim yer, mesaj As Integer
yer = 2
While Sheets(1).Cells(yer, 6) <> ""
yer = yer + 1
Wend
mesaj = MsgBox("Yeni Giriş mi", 4 + 32, "Uyarı")
If mesaj = 6 Then
Sheets(1).Cells(yer, 6) = TextBox8
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox9
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox10
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox11
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox12
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox13
'Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox14
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox15
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox16
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox17
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox18
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox19
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox20
Sheets(2).Cells(yer, 6) = TextBox21
ThisWorkbook.Save
MsgBox "Bilgiler Kaydedildi"
textbosalt
Else
Cansel = True
End If
End Sub

Hocam selamlar,kodları kaydet butonuna yapmıştım,lakin Dim fazla kullanılınca çalışmaz olmuştu,şimdi de atsan atılmaz,satsan satılmaz,orjinali böylece kalmış bir iş de gördüğü yok.(büyük bir ihtimalle buraya ait.açıklama yapmayı unutmuşum.).birde özür dilerim ki,sabahtan beridir sitede olmama rağmen(ki ferhat hocamın dersini yeniden okuyorum),maalesef cevabınızı görememişim.
Selamlar.

Ben soruma cevap alamadım.Sadece benim belirttiğm kodlar nereye ait demiştim.
4ncü mesajdaki dosyamı indirin.O hata vermeden çalışacaktır.Yalnız dediğim kodlar içinde yoktur .Nerede kullanacaksanız o kodları o nun içine kopyalayabilrisiniz veya yeniden yazabilirsiniz.size kalmış.:cool:

Hocam selam,
O kodlarda kaydet butonuna aitti galiba. ID-Sıra numarası alsın diye üst üste kayıt yapmasın diye uydurmaya çalışmıştım ama,tutmamış demek ki.Kullanmıyorum onu şimdilik.Ama belki de üst üste kayıtı önlemek için yapmışımdır,ama en önemli sorunumu çözdüm ya,şimdi diğer kodlarla uğraşayım,zorda kaldığım zaman alo demem yeterli diye düşünüyorum.:)
Saygılarımla..

Hocam selam,
O kodlarda kaydet butonuna aitti galiba. ID-Sıra numarası alsın diye üst üste kayıt yapmasın diye uydurmaya çalışmıştım ama,tutmamış demek ki.Kullanmıyorum onu şimdilik.Ama belki de üst üste kayıtı önlemek için yapmışımdır,ama en önemli sorunumu çözdüm ya,şimdi diğer kodlarla uğraşayım,zorda kaldığım zaman alo demem yeterli diye düşünüyorum.:)
Saygılarımla..
Sorun çözüldüyse No Problem.:D
iyi çalışmalar.:cool:

Selam Hocam,
Yetişiniz............
4.mesajda mükemmel çalışan formumuz tam istediğim gibi,lakin bir problemim doğdu ki (aslında birden fazla)
*Sayfa 3 de arşiv yapmak istiyorum,veriler oraya kayıt edilsin.
*Mükerrer kayıt bizim için önemli değil,karşılaştırma parametremiz olmayacak,şöyleki bebek yeni doğan olduğu için genelde ilk anda isimleri bebek **** olarak konuluyor.Misalen Bebek Demir diye bir kayıt yapsak bilahere aynı isimden bebek olması muhtemel.TC den arasak anne Tc olduğu için ileride anne bir bebek daha yapsa,onu kayıt etme şansımız olmayacak.velhasıl kelam mükerrerlik kontrolü mümkün değil.Bu durumda kayıt yapan personel akıllı olacak,mükerrer kayıt yapmayacak.Şimdilik çözümüm bu diye düşündüm.
*Sayfa 2 de bulunan form her hafta üst kuruma gidecek,bu durumda oraya yaptığımız kayıtları nasıl temizleyeceğiz.Her hafta 3-5 kayıt gidiyor.
imdaaatttt.inanın ki hocam çok kod denedim ama arşive yazdıramadım.

Sayfa3'te sütun başlıklarınız yok.Ne nereye kaydedilecek belli değil.:cool:

Hocam selam,
11 nolu mesajım maalesef yanlış olmuş.
*Sayfa2 arşivimiz olacaktı.
*Sayfa1 e bir haftalık kayıt yapacağız,sonra arşive göndereceğiz,yeni dönem aralığında sayfa1 e yeni verileri yazıp çıktı alacağız,sonra da yine arşive göndereceğiz.
Arşivden çağırma işlemi için de "Ait Olduğu Dönem" aralığını seçtiğimizde aynı kayıtları görmek isteriz.
Yanlışlık için özür dilerim hocam,
Saygılar.

Sanırım userformdan kayıt girmek istiyorsunuz.Bu kayıtlar sayfa1'e mi yapılacak,Sayfa2'ye mi yapılacak.:cool:

Selam Hocam,
*Userforma haftalık veri gireceğiz,ve bir üst kuruma göndereceğiz,
*Sonrasında bu verileri sayfa2 de saklayacağız,
Hepsi bu kadarcık hocam.:)

Sevgili Hocam,
Daha ne diyeyim,Allah (cc) layıkını versin sana.
Sayfa1 e veri girelim,sonrada arşive aktaralım diyorum,sayfa1 e haftaya da veri gireceğiz diyorum,Beni gırgıra aldınız diyorum,hem çalışıyor,hem formum üzerinde çalışıyor,hemde beni yokluyorsunuz mu acaba diye düşüüyorum,:)
Kurtlar Vadisinde Neco'nun İbrahim'e bir sözü vardı,sonunda da yerine getirmişti.Şöyle derdi;
-Demedi deme brahim,ben bu ağbimi vururum derdi.
Kendi mi bir an öyle zannettim,Hocam bana kızmış galiba diye düşündüm,Sonunda da beni vuracak diyorum.Demedi deme!....
Sevgilerimle.Kolay gelsin Hocam,
Ben kenarda sessizce bekliyorum..:)

Şimdi ilk adımda Sayfa1'e veri girme işini halledelim.Aktarma işi 2nci adıma kalsın.Bu işlerde(Kod işlerinde) adım adım gitmek en doğru işlemdir.Step and Step:D

Birde sıra No yazan yere ID No girelim.Birbirinden benzersiz numaralar.İleride bu çok işinize yarayacaktır.Günelleme silme gibi işlerde.

:)
Bende Usuletle ve Sûhuletle bekliyorum hocam...
Bu adım sizin için küçük bir adım ama,biliniz ki insanlık için çok büyük bir adım olacak..
Sevgiler.

Geri