• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kayan Command Button

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tofan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Selam arkadaşlar ben, bir excel sayfasında Command Button'un bir excel sayfasının monitürde gürünen kısımda görünmesini istiyorum. (ben sayfanın neresine gidersem bu Button da orda görünsün) bunun için ne yapabilirim.

A4 ü seçiniz.
Pencere==>Bölmeleri dondur.
Butonunuzu 1nci satır ile 4ncü satıra koyunuz .Orada sabit kalacaktır.:cool:

Sayın Emre Yüzgül ve Sayın Raider,
sizleri minnet ve şükranla anıyorum.
Selamlar
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Shapes("Button 1").Top = ActiveCell.Offset(1, 1).Rows.Top
ActiveSheet.Shapes("Button 1").Left = ActiveCell.Offset(1, 1).Rows.Left
End Sub

Ne istediğimi tam anlatamadım sanırım.
Bir komut düğmesi excel sayfa2'e atmak istiyorum, bu komut düğmesi sayfa2'nin her yerinde görünsün ("office yardımcısı gibi" ekrandan görünsün ), düğmeye tıkladığımda sayfa1 açılsın, (Pencere>Bölmeleri dondur özelliğini kullanmadan bunu yapmak istiyorum) ilğinize teşekkür ederim.

Elimde bir api vardı belki işinize yarar.:cool:
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayın Yüksel Varlı kodları vermiş. Bende örnek dosya ekleyim.

Ekli dosyalar

Sayfa2' deki "ANA SAYFAYA GERİ DÖN" düğmesine sayfa2'nin her yerinde aktif olan, ancak tıklanınca ANA sayfayı açan bir komut yazarmısınız. Sizi çok meşkul ettimse özür dilerim. İlginize ve emeğinize teşekkür ederim arkadaşlar.

Dosya eklemeyi unuttum.
Sayfa2' deki "ANA SAYFAYA GERİ DÖN" düğmesine sayfa2'nin her yerinde aktif olan, ancak tıklanınca ANA sayfayı açan bir komut yazarmısınız. Sizi çok meşkul ettimse özür dilerim. İlginize ve emeğinize teşekkür ederim arkadaşlar

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sorunuma çözüm olduğunuz için bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim, Başarınız daim olsun.

Selam Arkadaşlar
Bu putonu aynı excel kitabındaki başka çalışma sayfalarına kopyalayınca kayma özelliği kayboluyor. Kopyalanan diğer excel çalışma sayfalarında da kayma özelleğinin kaybolmaması için ne yapılabilinir?

Sayfa2 nin kodlarını kopyalayıp diğer çalışma sayfasının kod kısmına yapıştırınız.

kayan button

Sayfa2 nin kodlarını kopyalayıp diğer çalışma sayfasının kod kısmına yapıştırınız.

dEdE, ügünüm beceremedim.
Run-time error'-2147024809(80070057)':
Belirtilen adlı öğe bulunamadı. diyor.

Merhaba,
Sayfa2 deki kodu Sayfa3 e yapıştırmazdan önce, 3. sayfaya dönün ve 3. sayfadaki kayan butona tıklayın. Formül çubuğunun en solundaki ad kutusunda kayan butonunuzun adını göreceksiniz. O adı sayfa3 ün kodundaki ad ile değiştirin. Aynı işlemleri diğer sayfalar içinde yapmalısınız.
Hepsi bu kadar.

Merhaba,
Sayfa2 deki kodu Sayfa3 e yapıştırmazdan önce, 3. sayfaya dönün ve 3. sayfadaki kayan butona tıklayın. Formül çubuğunun en solundaki ad kutusunda kayan butonunuzun adını göreceksiniz. O adı sayfa3 ün kodundaki ad ile değiştirin. Aynı işlemleri diğer sayfalar içinde yapmalısınız.
Hepsi bu kadar.

dEdE,
Sorunsuz kullanıyorum. Yardımların için tekrar teşekkür ederim.:bravo::bravo::hey::mutlu:

Rica ederim.
Paylaştıkça çoğalan şey bilgidir. Burada yardımlaşmak ve paylaşmak için bulunuyoruz.

ya kusura bakmayın arkadaşlar bu linkteki ekli doyayı indirdiğimizde makrolar kullanılamıyor diyor. ya güvenilk düzeyini düşürün yada makronun dijital sertifikasını onaylatın diye hata veriyor bu iletilerden nasıl kurtulup makroları etkinleştirebilirim?

Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Araçlar/Makro/Güvenlik/..Orta olarak ayarlarsanız sorun olmaz.
Kolay gelsin.

Merhaba,
Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var: Sayfa2 deki YAZDIR düğmesine yazdır komutu ekliyorum ancak, yazdırmadan önce; Sayfa1 deki A1, A2, A3 Hücreleri boş ise bu hücrelere bilgi girişi için mesaj vermesini ve Sayfa1'deki ilgili hücreye gitmesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Merhaba,
Yazdır düğmesinin koduna ilk olarak aşağıdaki kodları ekleyiniz.
Kod:
For i = 1 To 3
    If Sheets(1).Cells(i, 1).Value = "" Then
        MsgBox "Sayfa1 deki A1, A2, A3 Hücreleri boş olamaz"
        Sheets("Sayfa1").Select
        Exit Sub
    End If
Next
Sayfa1'in koduna ise aşağıdakileri yazınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
For i = 1 To 3
    If Sheets(1).Cells(i, 1).Value = "" Then
        Cells(i, 1).Select
        Exit Sub
    End If
Next
End Sub

Kolay gelsin.

Geri