• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kasada devir problemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
herkese günaydın benim problemin; kasa yapıyorum 1.sayfadan 2.sayfaya geçerken sürekli devir kısmının otomatik olarak gelmesini istiyorum.yani elle öbür sayfaya geçip devir kısmını her devasında almak istemiyorum.aşağıda ufak bir şekilde göstermeye çalıştım...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yaptığınız çalılmada sayfa isimleri nasıl ilerliyor.

Kasa ismi çanakkale olsun sayfa isimleri çanakkale 1, çanakkale 2 diye ilerliyor..

Kasa ismi çanakkale olsun sayfa isimleri çanakkale 1, çanakkale 2 diye ilerliyor..

Tüm sayfaların L1 hücrelerine, ( çanakkale 1 sayfası hariç )

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DOSYAADI";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DOSYAADI"
 ;A1))-MBUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1);1))

Tüm sayfaların F5 hücrelerine, ( çanakkale 1 sayfası hariç )

Kod:
=DOLAYLI("'çanakkale "&YERİNEKOY($L$1;"çanakkale ";"")-1&"'!F16")

.

Yapıyorum ama pek başarılı olamadım acaba excel üzerinde gösterebilirmisiniz...

Yaptığınız çalışmayı eklerseniz hatanın nedenini açıklayabilirim.

Sayfa isimlerini çanakkale olarak belirttiğiniz için bende öyle yazmıştım.

Formülde çanakkale yazan bölümlere

RİZE KASA

yazın. Sonda bıraktığım boşlukları silmeyin.

pardon ama ben sayfaları taşı kopyala dedikçe formül bozuluyor çalışmıyor.

Sayfa taşımadan sonra yeni sayfa adını değiştirmeniz gerekir. Aynı düzen sırasına göre değiştirirseniz hata ortadan kaybolur.

RİZE KASA 1
RİZE KASA 2
.
.
.
RİZE KASA 30

sayfa adları bu şekilde düzenli gitmek zorundadır.

.

ömer bey bir şey sormak istiyorum.diğer excel soruları kısmında 2008 tarihinde devirli isimli bir kasa yapmışsınız bunu macroda felan mı yapıyormusunz.tam benim istediğim gibi mesela ana sayfada tıkladığınızda 01/0/2008 tarihli dosya yerine rize kasası1 diye otomatik olarak açabilirmiyim.

Tüm sayfaların L1 hücrelerine, ( çanakkale 1 sayfası hariç )

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DOSYAADI";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DOSYAADI"
 ;A1))-MBUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1);1))

Tüm sayfaların F5 hücrelerine, ( çanakkale 1 sayfası hariç )

Kod:
=DOLAYLI("'çanakkale "&YERİNEKOY($L$1;"çanakkale ";"")-1&"'!F16")

.

ömer bey
=DOLAYLI("'çanakkale "&YERİNEKOY($L$1;"çanakkale ";"")-1&"'!F16") formülündeki diğer sayfadan çağırdımız F16 hücresi değişken olursa ne yapabiliriz acaba yani 1 sayfada f16 diğerinde f20 diğerinde f30 olursa formül nasıl olur rica etsem bakarmısınız.

Merhaba,

Soru üzerinden zaman geçtiği için konuyu hatırlayamadım. Sizden ricam örnek dosya ekleyerek sorunuzu açıklarmısınız. Ek olarak #11 numaralı mesajdaki sorunuzla ilgili isteğiniz varsa bu konuyu da ekleyeceğiniz dosya içerisinde açıklarsanız sevinrim.

Formülü aşağıdaki gibi değiştirin. Yalnız RİZE KASA 2 sayfa adı sonunda fazladan bir boşluk var, boşluğu silersiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA("AVANS/ HARCAMA DEVRİ";DOLAYLI("'RİZE KASA "&YERİNEKOY($L$1
 ;"RİZE KASA ";"")-1&"'!E:G");3;0)

.

valla ne desem az çok teşekkürler....birşey daha sorabilirmiyim sıra no yani seri no yazan kısım kendi kendine otomatik olarak artarak ilerleyebilirmi?

Formülü aşağıdaki gibi değiştirin. Yalnız RİZE KASA 2 sayfa adı sonunda fazladan bir boşluk var, boşluğu silersiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA("AVANS/ HARCAMA DEVRİ";DOLAYLI("'RİZE KASA "&YERİNEKOY($L$1
 ;"RİZE KASA ";"")-1&"'!E:G");3;0)

.

birde birşey merak ettim (" ' RİZE KASA "& buradaki tek işaretin anlamı ne açıklayabilirmisiniz.?

Örneğin Rize Kasa 2 sayfasında herhangi bir hücreye

='RİZE KASA 1'!E1 formülünü yazarsaız rize kasa 1 sayfasında E1 hücresini alırsınız. Gördüğünü gibi formüldeki metinin başında tek tırnak işareti bulunmaktadır. Sayfa adlarında boşluk olursa formüllerde bu şekilde tek tırnak kullanılır. Bunu sizde deneyebilirsiniz.

Benim oluşturduğum formüldeki mantıkta burdan gelmektedir.

='RİZE KASA 1'!E:G amaç bu bölüme ulaşmaktı.

="'RİZE KASA "&YERİNEKOY($L$1;"RİZE KASA ";"")-1&"'!E:G"

formülü ile istenen metin elde edilir, daha sonra dolaylı ile metnin başvurusu alınır.
---------------------------------------------------------------

Seri no ile ilgili sorunuzu anlayamadım.

çok güzel anlatmışsınız teşekkürler...bir önceki sorumun yanıtı yani sıra no veya seri no yazan kısım kendi kendine otomatik olarak artarak ilerleyebilirmi? kasanın üzerinde yazandan bahsediyorumm..bakabilirmisiniz.?

Geri