• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kasa ve Cari Takip

serkans

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office LTSC Pro Plus 21 64 Bit
Merhaba

Ekteki dosyada basit bir kasa cari takip tabloları oluşturdum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"SATIŞ" Sayfasına girilen veriler, diğer çalışma sayfalarındaki cari adlara ait her kişinin kendi sayfasına ait bilgilere göre alt alta sıralatabilir miyiz? (çalışma sayfaları yeni isimlerle çoğalabilir)

"KASA" sayfasına girilen verilerde CARİ HESAP ADI na göre de yapılan tahsilatları da ilgili kişinin çalışma sayfasında TAHSİLAT sütununda alt alta yazdırabilir miyiz?

Daha sonra da her kişinin kartındaki bilgilere göre "CARİ" çalışma sayfasında toplam aldırarak gruplandıracağım...

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Cari sayfası:

B2:

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI("'"&A2&"'!G:G"))

C2:

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI("'"&A2&"'!H:H"))

Hücrelerine yazıp alt satırlara kopyalayın.

------------------------------------------------------------------------------

Hesap adı sayfaları için ben bir örneği yazayım siz yeni sayfaların tümünü seçip de yapabilirsiniz tek tek de yapabilirsiniz.

Ahmet Sayfası:

J1:

Kod:
=EĞERSAY(SATIŞ!C:C;C1)

Aşağıdaki yazacağım formüller dizi formülüdür. Girişlerini ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile yapınız.

A4 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra B4 hücresine kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$4:A4)>$J$1;""
 ;İNDİS(SATIŞ!A$3:A$30;KÜÇÜK(EĞER(SATIŞ!$C$3:$C$30=$C$1
  ;SATIR(SATIŞ!$A$3:$A$30)-SATIR(SATIŞ!$A$3)+1);SATIRSAY($A$4:A4))))

C4 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra F4 hücresine kadar kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$4:C4)>$J$1;""
 ;İNDİS(SATIŞ!D$3:D$30;KÜÇÜK(EĞER(SATIŞ!$C$3:$C$30=$C$1
  ;SATIR(SATIŞ!$A$3:$A$30)-SATIR(SATIŞ!$A$3)+1);SATIRSAY($A$4:C4))))

Daha sonra 4. satırdaki A4:F4 aralığını seçip alt satırlara kopyalarsınız.

.

teşekkür ederim, uyguladım ama ekteki dosyada bulunan uyarıları alıyorum

sanırım yanlış yapıyorum bir yerlerde

Ekli dosyalar

Haklısınız, hızlı yazımdan kaynaklanan hatalar yapmışım.

A4 ve C4 hücrelerine yazılacak formülleri güncelledim. Bu kısımları yeni formüllere göre tekrar uygular mısınız.

.

Düzeldi çok teşekkür ederim. Bir husus daha vardı "KASA" sekmesine girilen verileri de cari isimlere ait sekmelerde TAHSİLAT sütununa nasıl ekletebilirim?

satış gibi yeni bir satıra tahsilat bilgisini yazdırabilir miyiz?

yardım edebilir misiniz?

yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyayı inceleyiniz.
(Kasa Sayfanızdaki tahsilat bilgilerinizi SATIŞ sayfanıza girerseniz, dosyanızda istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.Sayfada düzenleme yapılmıştır)

Ekli dosyalar

ama bu yine iki iş olur, "Kasa" takibi de yapmamız lazım, "Satış" bilgilerini de ayrı raporlamak... ikisini ayrı ayrı girip cari sekmelere yazdıramaz mıyız?

Formülleri uyguladıktan sonra dosyanın son halini ekleyip, dosya içerisinde nerde ne gibi işlem yapmak istediğinizi açıklarmısınız.

Kasa Cari Takip

Dosyanın son halini ekledim,

"SATIŞ" sekmesine girilen veriler adlara göre cari sekmelere gidiyor, sorun yok...

"KASA" sekmesine girilen tahsilatların da cari sekmelerdeki ilgili kişinin sayfasında TAHSİLAT sütununa gelecek şekilde bir satır açarak kaydettirebilir miyiz?

Ekli dosyalar

Satır açmayı anlamadım. Fakat şu şekilde olabilir.
Örnek Ahmet sayfası, parti noya göre kasa sayfasındaki tahsilatları cari sayfalarında H sütununun ilgili satırlarının karşısına toplamları yazılabilir. Yalnız cari sayfasında mükerrer parti no olursa bu sıkıntı olabilir.

İşleyiş nasıl bilmediğim için tam bir çözüm önerisi sunmak zor.

öğrenmek istediğim "SATIŞ" sekmesine girilenleri carilerin adlarına göre açılan sekmelere yazdırabiliriyoruz, "KASA" ya girilenleri satıştaki gibi carilerin adlarına göre açılan sekmelere yazdıramıyormuyuz, yani satışla ilgili olan bilgiler ve kasadan yapılan tahsilatlar ilgili sekmelere gitsin.

mümkün müdür?

Nasıl yazılabileceğini yukarıda yazmıştım. Size o şartlar uygunsa formülü yazayım.

H4:

Kod:
=çoketopla(kasa!g:g;kasa!d:d;$c$1;kasa!e:e;c4)

.

Ömer hocam teşekkür ederim, yazdığınız formülde ilgili kişinin satışının karşısına tahsilatı yazıyor ama hangi tarihte tahsil edildiği belli olmuyor o zaman.

satış gibi ayrı bir satırda tarih parti mal bilgileriyle birlikte tahsilat sütununa yazsın istiyordum.

peki şunu sorsam "KASA" ve "SATIŞ" sekmelerini bir makroyla bir sayfada birleştirebilir miyiz? Verileri de toplu olarak orada alt alta birleştirdikten sonra tek bir yerden carilere attırabiliriz.

Geri