• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karşılaştırma yapılması hk.

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Merhaba,

Tür; 10 sol tarafı, 20 sağ tarafı temsil etmektedir, benim istediğim hesap kodunun, tür olarak bir tarafı sol (10), diğer tarafından sağ (20), aynı zamanda tutar eşleşiyorsa "DOĞRU" yada "YANLIŞ" kelimesi gelmesi içini nasıl kod oluşturabiliriz.
YANLIŞ kelimesinin sebepi; hesap kodunun ,tür olarak bir tarafta (10) sol diğer tarafta soldadır. (10)
Örnek kısaltılarak verilmiştir.

Ekli dosyalar

Yardımcı olmak isterim ama ben birşey anlamadım. :)

Bu soruyu anlamak gerçekten zor. Akıl okumak gerek, ki o da bizde yok.

Tahmin etmiştim; konu biraz karışık konu açıp yada açılmaması kararsız kaldım diğer taraftan konuyu herhangi bir Yazmak zorunda değilsiniz es geçersiniz olur biter

Merhaba,

Öncelikle;
- Tür: 10, 20 neyin sağını solunu temsil ediyor? [Soldaki tablo ve Sağdaki tablonuz mu?]
- Satırlar karşılıklı mı eşleştirilecek? [karşılıklı değil ise; karşılaştır yapılacak satırları aynı renge boyayarak dosyanızı tekrar gönderiniz. ]
- Örneğinizde Hesap kodlarının hepsi aynı, gerçek dosyanızda da bu şekilde mi olacak?

Yaptığım gözlemleme sonucu gönderdiğiniz dosyada B sütunundaki sonuçları almak için;
B3 hücresine yazıp aşağıdaki formülü çoğalttığınızda istediğiniz sonuçları elde etmiş olacaksınız.
=EĞER((D3+H8)+(E3+I8)=0;"DOĞRU";"YANLIŞ")

İyi çalışmalar.

Bir fal da ben bakayım dedim.
Keşke D3 şöyle E3 şöyle olduğu için DOĞRU, D7 şöyle, E7 şöyle olduğu için YANLIŞ gibi açıklama eklenseydi.

Herneyse aşağıdaki formülü B3 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
=TOPLA.ÇARPIM(($H$8:$H$12=-D3)*($I$8:$I$12=-E3))=1

Son düzenleme:
Geri