• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KARŞILAŞTIRMA ve Farkı Bulma

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Ekteki dosyada sheet1'deki "temsilci referans" kolonunu, sheet2'deki "referans" kolonuyla karşılaştırıp, aynı olanlarının her iki sheet'teki fiyat kolonlarına bakmak, farklı fiyatlı olanları FARK sheet'ine yazdırmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım, dener misiniz?

Kod:
Sub FiyatKarsilastirma()
Set s1 = Sheets("Sheet1")
Set s2 = Sheets("Sheet2")
Set sf = Sheets("FARK")
Dim i, j As Long
j = 1
sf.Range("A2:D65536").ClearContents
sf.Select
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To s1.[A65536].End(3).Row
    With s2.Range("C:C")
        Set Bul = .Find(s1.Cells(i, "B"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
        If Not Bul Is Nothing Then
            If s1.Cells(i, "H") <> s2.Cells(Bul.Row, "G") Then
                j = j + 1
                sf.Cells(j, "A") = s1.Cells(i, "B")
                sf.Cells(j, "B") = s1.Cells(i, "H")
                sf.Cells(j, "C") = s2.Cells(Bul.Row, "G")
                sf.Cells(j, "D") = s1.Cells(i, "H") - s2.Cells(Bul.Row, "G")
            End If
        End If
    End With
Next i
MsgBox "Karşılaştırma Tamam....", vbOKOnly, "[URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkür ve istek

Çok teşekkürler . Hızınıza da hayran kaldım. Bir de şunu rica etsem, mümkün mü ?. Sheet 1'deki fiyatlar doğru fiyatlar. Farklı fiyatları olan Sheet2'deki fiyatları değiştirebilir miyiz ? Ve Düzeltilmiş sheet2'yi, sheet4'e yazdırmak.

Merhaba,

Sayfa1 de boş olan referanslar var onlar ne olacak?

Farklı fiyatı olanları mı ayrıca başka sayfada belirtilecek yoksa sayfa2 değişiklikle birlikte sayfa4 te mi listelenecek?

İstediğim, referansları aynı olanlardaki farklılıkların düzeltilmesi. Düzeltilmiş sheet2'nin, sheet 4'e yazılması. Referansı tutmayanlar zaten doğru. ilginiz için bir kez daha teşekkür ederim.

Biraz karışık söylemiş olabilirim. İstediğim, Sheet 2'deki fiyat farklılıklarının düzeltilerek, tüm kolonların sheet 4'e yeniden yazılması.

Merhaba,

Çözüm biraz gecikti, malum aynı zamanda işyerinde olunca böyle oluyor.

Kod:
Sub FiyatKarsilastirma()
Set s1 = Sheets("Sheet1")
Set s2 = Sheets("Sheet2")
Set s4 = Sheets("Sheet4")
Set sf = Sheets("FARK")
Dim i, j, k As Long
j = 1
sf.Range("A2:D65536").ClearContents
s4.Cells.Clear
sf.Select
For i = 2 To s1.[A65536].End(3).Row
    With s2.Range("C:C")
        Set Bul = .Find(s1.Cells(i, "B"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
            If s1.Cells(i, "H") <> s2.Cells(Bul.Row, "G") Then
                j = j + 1
                sf.Cells(j, "A") = s1.Cells(i, "B")
                sf.Cells(j, "B") = s1.Cells(i, "H")
                sf.Cells(j, "C") = s2.Cells(Bul.Row, "G")
                sf.Cells(j, "D") = s1.Cells(i, "H") - s2.Cells(Bul.Row, "G")
            End If
        End If
    End With
Next i
s2.Range("A1:I" & s2.[A65536].End(3).Row).Copy s4.[A1]  '---Sayfa2 Sayfa4 e kopyalandı
For i = 2 To s4.[A65536].End(3).Row
    With s1.Range("B:B")
        Set Bul = .Find(s4.Cells(i, "C"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
            If s4.Cells(i, "G") <> s1.Cells(Bul.Row, "H") Then
                s4.Cells(i, "G") = s1.Cells(Bul.Row, "H")
                s4.Cells(i, "G").Interior.ColorIndex = 36
            End If
        End If
    End With

Next i
s4.Cells.EntireColumn.AutoFit
MsgBox "Karşılaştırma Tamam....", vbOKOnly, "[URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"
End Sub

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Sağlıklı, mutlu yıllar.

Mutlu yıllar Sayın Cihanal.

Sayın nejdet bey verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yararlı benim sorunum şöyle excelde bir hücredeki vergi numaralarını bir başka hücredeki vergi numaralarıyla karşılaştırıp aynı olanları bir sütüna yazmasını istiyorum binlerce numara içinden aynı olanları yani birinci sütünda olup ikinci sutündada olanları bir başka sütüna listelemesini istiyorum nasıl yaparım bu arada kaynak sütünu ve karşılaştırılacak sütünu ben sizin hazırlayacağınız excel dosyasına yapıştırabilirim sonrada karşılaştır düğmesine basarak diyelim ki Ana numaraları sütünu A hücresine karşılaştırılacak numaraları B hücresine yapıştırıp C sütununda Aynı olan numaraları görmek
istiyorum umarım anlatabildim buna benzer bir kod var ama bir türlü çalıştıramadım size o kodu yolluyorum bir bakabilirmisiniz ve nasıl yapacağımı anlatabilrimisiniz saygılar

Sayın nejdet bey verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yararlı benim sorunum şöyle excelde bir hücredeki vergi numaralarını bir başka hücredeki vergi numaralarıyla karşılaştırıp aynı olanları bir sütüna yazmasını istiyorum binlerce numara içinden aynı olanları yani birinci sütünda olup ikinci sutündada olanları bir başka sütüna listelemesini istiyorum nasıl yaparım bu arada kaynak sütünu ve karşılaştırılacak sütünu ben sizin hazırlayacağınız excel dosyasına yapıştırabilirim sonrada karşılaştır düğmesine basarak diyelim ki Ana numaraları sütünu A hücresine karşılaştırılacak numaraları B hücresine yapıştırıp C sütununda Aynı olan numaraları görmek
istiyorum umarım anlatabildim buna benzer bir kod var ama bir türlü çalıştıramadım size o kodu yolluyorum bir bakabilirmisiniz ve nasıl yapacağımı anlatabilrimisiniz saygılar

A ile b'yi karşılaştır, aynı olanları c'ye, farklı olanları d'ye yaz

Sub bul()
For a = 2 To Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Columns(1), Cells(a, 2).Value) = 0 Then
e = WorksheetFunction.CountA([d2:d65536]) + 1
Cells(e + 1, 4) = Cells(a, 2).Value
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Columns(2

karşılaştırma sorunu

A ile b'yi karşılaştır, aynı olanları c'ye, farklı olanları d'ye yaz

Sub bul()
For a = 2 To Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Columns(1), Cells(a, 2).Value) = 0 Then
e = WorksheetFunction.CountA([d2:d65536]) + 1
Cells(e + 1, 4) = Cells(a, 2).Value
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Columns(2

Aşağıdaki kod ile A ve B sütununda yer alan BENZER verileri C sütununa , BENZER olmayan verileri de D sütununa listeletebilirsiniz.
Kod:
Sub listele()
Dim hcr As Range, j1 As Integer, j2 As Integer
On Error Resume Next
For i = 1 To [A65536].End(xlUp).Row
  x = Columns("B:B").Find(Cells(i, "A"), lookat:=xlWhole).Row
    If Err.Number <> 0 Then
       j1 = j1 + 1
       Cells(j1, "D").Value = Cells(i, "A")
      Err.Clear
        Else
          j2 = j2 + 1
          Cells(j2, "C").Value = Cells(i, "A")
    End If
Next
End Sub

Aşağıdaki kod ile A ve B sütununda yer alan BENZER verileri C sütununa , BENZER olmayan verileri de D sütununa listeletebilirsiniz.
Kod:
Sub listele()
Dim hcr As Range, j1 As Integer, j2 As Integer
On Error Resume Next
For i = 1 To [A65536].End(xlUp).Row
  x = Columns("B:B").Find(Cells(i, "A"), lookat:=xlWhole).Row
    If Err.Number <> 0 Then
       j1 = j1 + 1
       Cells(j1, "D").Value = Cells(i, "A")
      Err.Clear
        Else
          j2 = j2 + 1
          Cells(j2, "C").Value = Cells(i, "A")
    End If
Next
End Sub
ozgretmen, verdiğin makro için çok teşekkürler, iş için buyuk bir kolaylık sağladı yalnız benim gibi yeni başlayanlara tavsiye, eğer stok kontrolu yapıyor ve ürün kodlarını giriyorsanız, her iki sütundaki kodların karakteristik özelliklerinin aynı olmasına dikkat edin. özellikler karakterler arasındaki boşluklar

karşılaştırma ve fark bulma

merhaba Necdet abi. Ben özel bir kurumda staj yapmaktayım. Mühendislik öğrencisiyim. Staj yeindeki mühendisim benden daha sonra bahsedeceğim makroyu yazmamı istedi. Fakat uğraştım yazamadım. Biraz yaklaştım ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. İki sayfa var sheet1 ve sheet 2 diye . Birinci sayfada 5 tane sütun var . Diğer sayfada öyle. Birinci sayfadaki birinci sütundaki bir veriyi ( biz de elektrik kablo ismi) ikincisi sayfanın birinci sütunuyla karşılaştırırılacak. Aşagğıda yazdığım makro ama aynı olanlarda sorun var . bağımsız bulamıyor kendi satır numarasındakine göre bakıyor diğer satırlara bakmıyor . doğal olrak diğer aynı olanları bulamıyor. verdiğim excelde kablo ismi yok sakınca doğacağından veremem . onların yerine kişi isimleri yazdım farklı kişileri kırmızı aynı kişileri bulunca yanındaki satırlara bakıyor fakat dediğim gibi birinci sayfada hangi hucredeki veri diğer sayfayla kıyas yapıyorsa birinci sayfadaki hucrenin satırındakine denk olan satıra bakıyor diğer satırlara bakmıyor . kırmızı ve sarı işaretlemeleri de ikinci sayfa yapacak ben birinci sayfada yapmışım.

Ekli dosyalar

• tai.rar
    tai.rar
    20 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
merhaba Necdet abi. Ben özel bir kurumda staj yapmaktayım. Mühendislik öğrencisiyim. Staj yeindeki mühendisim benden daha sonra bahsedeceğim makroyu yazmamı istedi. Fakat uğraştım yazamadım. Biraz yaklaştım ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. İki sayfa var sheet1 ve sheet 2 diye . Birinci sayfada 5 tane sütun var . Diğer sayfada öyle. Birinci sayfadaki birinci sütundaki bir veriyi ( biz de elektrik kablo ismi) ikincisi sayfanın birinci sütunuyla karşılaştırırılacak. Aşagğıda yazdığım makro ama aynı olanlarda sorun var . bağımsız bulamıyor kendi satır numarasındakine göre bakıyor diğer satırlara bakmıyor . doğal olrak diğer aynı olanları bulamıyor. verdiğim excelde kablo ismi yok sakınca doğacağından veremem . onların yerine kişi isimleri yazdım farklı kişileri kırmızı aynı kişileri bulunca yanındaki satırlara bakıyor fakat dediğim gibi birinci sayfada hangi hucredeki veri diğer sayfayla kıyas yapıyorsa birinci sayfadaki hucrenin satırındakine denk olan satıra bakıyor diğer satırlara bakmıyor . kırmızı ve sarı işaretlemeleri de ikinci sayfa yapacak ben birinci sayfada yapmışım.
Baska birileri de yardımcı olursa makuldur . Yardımlarınızı bekliyorum .

Merhaba arkadaşlar yazılmış olan makro kodu A ve B sütunlarını karşılaştırıyor asütununda olup b de yoksa esütununa yazıyor b sütununda olup a sütununda olmayanları farklı kayıt olarak görmüyor.Acaba her iki sütunu karşılaştırıp her ikisinde ki farklı isimleri d sütununa nasıl yazdırabiliriz. Yardımcı olabilen olursa sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba daha yeni üye oldum size sormak istediğim. Aşağıdaki gibi bir tabloda karşılaştırmak istiyorum. Normalde karışık olur ben sıralama yaptığım için sıralı şuan. Ben a ve d sütünlerına kodları b ve e sutunlarınada fiyatları yazıyorum. (sırasız) hem kod hemde rakamlar tutması lazım. tutmayan olursa başka bir yerde çıkmasını istiyorum. tutanlarda ayrı yerde çıkmasını istiyorum. Fiyatlarda eksik yada fazla olarak görünmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

a b d e
006932 1075,20 6932 1075,20
010034 780,80 10034 780,80
021200 672,00 21200 672,00
021204 672,00 21204 672,00
021585 392,00 21585 392,00
021762 1326,00 21762 1326,00
021930 963,20 21930 963,20
022518 857,60 22518 857,60
022639 619,20 22639 619,20
022659 481,60 22659 481,60

Merhaba,

Ne yapmak istediğiniz soruda pek anlaşılmıyor. Doğal olarak yanıt almanız zorlaşıyor.

Bende çok sonra gördüğüm için kusuruma bakmayınız.

Geri