• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karşılaştırma ve fark bulma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Mühendislik öğrencisiyim. Staj yeindeki mühendisim benden daha sonra bahsedeceğim makroyu yazmamı istedi. Fakat uğraştım yazamadım. Biraz yaklaştım ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. İki sayfa var sheet1 ve sheet 2 diye . Birinci sayfada 5 tane sütun var . Diğer sayfada öyle. Birinci sayfadaki birinci sütundaki bir veriyi ( biz de elektrik kablo ismi) ikincisi sayfanın birinci sütunuyla karşılaştırırılacak. Aşagğıda yazdığım makro ama aynı olanlarda sorun var . bağımsız bulamıyor kendi satır numarasındakine göre bakıyor diğer satırlara bakmıyor . doğal olrak diğer aynı olanları bulamıyor. verdiğim excelde kablo ismi yok sakınca doğacağından veremem . onların yerine kişi isimleri yazdım farklı kişileri kırmızı aynı kişileri bulunca yanındaki satırlara bakıyor fakat dediğim gibi birinci sayfada hangi hucredeki veri diğer sayfayla kıyas yapıyorsa birinci sayfadaki hucrenin satırındakine denk olan satıra bakıyor diğer satırlara bakmıyor . kırmızı ve sarı işaretlemeleri de ikinci sayfa yapacak ben birinci sayfada yapmışım.
:):):hiho::fircala::kafa::cekic::dua2:

Ekli dosyalar

• tai.rar
    tai.rar
    20 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba,

Kodlarınızı açıklamaya çalışmışsınız fakat yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Konu üzerinden sadece yapmak istediğinizi sütun adı ve sayfa adı vererek konuyu hiç bilmiyormuşuz gibi detaylı açıklarmısınız.

Merhaba,

Kodlarınızı açıklamaya çalışmışsınız fakat yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Konu üzerinden sadece yapmak istediğinizi sütun adı ve sayfa adı vererek konuyu hiç bilmiyormuşuz gibi detaylı açıklarmısınız.

Birinci sayfada A sütunun kablo isimleri var yine birinci sayfada B sütununda ilgili
Kablonun çapı var C sütunun da ayni kablonun uzunluğu var
İkinci sayfanın A sütununda da kablo isimleri var ama karışık . Ayni sekilde bu kabloların B sütununda çapı C sütununda uzunluğu var . Benden istenen birinci sayfayla ikinci sayfayı kıyas yapıp birinci sayfada olup ikinci sayfada olmayanları ikinci sayfada olanlari kırmızı dolgu rengiyle işaretlenmesi ayni olanlari bulduğunda ise ( birden fazla ayni olabilir ) bunların da çapı ve uzunluklarının kıyaslayıp farklı olanlari sarı dolgu rengiyle isaretlenlenmesi .
Not : ben ornek olsun diye 3 sütun verdim . 5 sütun olacak 700 satır olacak . Birinci satır başlıklar var veriler ikinci satırda başlıyor yani A sütunu icin A2 den B sütunu icin B2 den C sütunu icin C2 den D icin D2 ...... Teşekkürler

Geri