Mühendislik öğrencisiyim. Staj yeindeki mühendisim benden daha sonra bahsedeceğim makroyu yazmamı istedi. Fakat uğraştım yazamadım. Biraz yaklaştım ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. İki sayfa var sheet1 ve sheet 2 diye . Birinci sayfada 5 tane sütun var . Diğer sayfada öyle. Birinci sayfadaki birinci sütundaki bir veriyi ( biz de elektrik kablo ismi) ikincisi sayfanın birinci sütunuyla karşılaştırırılacak. Aşagğıda yazdığım makro ama aynı olanlarda sorun var . bağımsız bulamıyor kendi satır numarasındakine göre bakıyor diğer satırlara bakmıyor . doğal olrak diğer aynı olanları bulamıyor. verdiğim excelde kablo ismi yok sakınca doğacağından veremem . onların yerine kişi isimleri yazdım farklı kişileri kırmızı aynı kişileri bulunca yanındaki satırlara bakıyor fakat dediğim gibi birinci sayfada hangi hucredeki veri diğer sayfayla kıyas yapıyorsa birinci sayfadaki hucrenin satırındakine denk olan satıra bakıyor diğer satırlara bakmıyor . kırmızı ve sarı işaretlemeleri de ikinci sayfa yapacak ben birinci sayfada yapmışım.

:hiho::fircala::kafa::cekic::dua2: