• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karşılaştırma ve doğrulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MC887
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2016, 2007
Herkese merhaba;
Forumda yeniyim, forum tecrübem de olmadığı için açıkçası ekran görüntüsünü nasıl koyabileceğimi bilemedim. Aşağıda anlatmaya çalışayım ihtiyacım olanı.
Büyük bir tabloda 6 sütunu kendi arasında karşılaştırmam gerkiyor.
(planlanan) (gerçekleşen)
BD S1 S2 S3 BD S1 S2 S3
A B C D A B X Y
(Mesaj önizlemede kayma oluyor, her bir harf yukarıdaki kısaltmaların altında)
hem BD sütunundaki değerler, hem de s1,s2,s3 ün planlanan değerlerinden herhangi biriyle (hepsi de olabilir) gerçekleşen değerlerinden herhangi biri (hepsi de olabilir) aynıysa"3"
sadece BD veya sadece s1,s2,s3 ün planlanan değerlerinden herhangi biriyle gerçekleşen değerlerinden herhangi biri aynıysa "2";
BD ler ve s1,s2,s3 lerin planlanan ve gerçekleşen değerleri arasında çakışan hiçbir isim yoksa "1"

benim çalıştığım formül şu şekilde:

=EĞER(VE(N5=U5;YADA(R5=Y5;R5=Z5;R5=AA5));"3";EĞER(YADA(VE(N5=U5;YADA(R5<>Y5;R5<>Z5;R5<>AA5));VE(N5<>U5;YADA(R5=Y5;R5=Z5;R5=AA5)));"2";"1"))

Burada yaşadığım sıkıntı şu: Bu değerlerin içinde gerçekleşen s2 ve s3 hücreleri boş olsun. Planlanan S1 ile gerçekleşen S1 farklı olsun. BD ler aynıyken sonucun 2 çıkması gerekirken yine 3 hesaplıyor. Bir de, bu formül üzerinden gidilirse sadece planlanan S1 üzerinden kontrol sağlanır. Benim ihtiyacım olan, Planlanan S1-S2-S3 ile Gerçekleşen S1-S2-S3 arasında çakışma olup olmadığını saptayıp çakışma varsa;
-eğer BD ler de aynıysa 3 puan
-BD ler farklıysa 2 puan
hesaplatmak.
Çakışma yoksa da BD ler aynıysa 2, farklıysa 1 puan vermek.

Baya uğraştım ama işin içinden çıkamadım yardım için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Örnek koyarak ne yapmak istediğini tam anlatırsan daha iyi yardımda bulunabiliriz diye düşünüyorum.

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Cevabımın altındaki İMZA bölümündeki açıklamaları okuyarak bir örnek belge eklerseniz daha net cevap alacağınızı düşünüyorum.
.

Merhaba.

Aşağıdaki formül sanırım işinizi görür.
.
Kod:
=EĞER(VE(A2=E2;EĞERSAY($F$2:$H$2;B2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;C2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;D2)>0);3;EĞER(YADA(A2=E2;EĞERSAY($F$2:$H$2;B2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;C2)+EĞERSAY($F$2:$H$2;D2)>0);2;1))

Son düzenleme:
Merhaba;
Desteğiniz için çok teşekkürler, işimi gördü :)

İyi çalışmalar.

Geri