• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karşılaştırma Örneği

Arkadaşlar merhabalar;
Elimde 2 farklı yerden alınan tablo var aynı sayfa içerisinde poliçe numarası ve brüt prim karşılaştırılıp farklı olan farklı bir renkle işaretlenmesini nasıl sağlayabilirim.
Koşullu biçimlendirme kullanarak; bazı formüller ürettim ama maalesef olmadı.

acil yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Açıklama :
Poliçe No aynı olanların Brüt primleri karşılaştırılacak farklı olanlar işaretlenecek.

bu belki daha net bir açıklama olmuştur.

Arkadaşlar burada bir durum daha oluştu; iş iyice karmaşık bir hal alıyor.
Poliçe numaralarının normalde bizde 8 karakter sigorta şirketinde asıl listede sadece son numarası farklı olmak kaydıyla 9 karakter.
yani bizim liste sigorta şirketi
Poliçe No Brüt Prim Poliçe no Brüt Prim
00001111 40,55 000011112 40,55

şeklinde oluyor yani benim alacağım raporda poliçe numaralarının ilk 8 karakteri aynı ise brüt primleri kontrol edecek ve farklı olanları bana bir şekilde renk olabilir veya farklı bir tabloda olabilir gösterecek bir listeye ihtiyac duyuyorum.

Örnek bir liste ekledim.

Ekli dosyalar

Kontrol edermisiniz,

kırmızı renk eşit var demektir.

Not: sayıları yazarken lütfen başta,aralıkta,sonda boşluk bırakmayınız.

Ekli dosyalar

mami 68 arkadaşım çok teşekkür ederim cevabın için fakat bu formül sadece poliçe numaralarına bakıyor Brüt toplam daki rakamlarada bakması gerekiyor eğer aynı ise işaretlemesi gerekiyor.
yani poliçe no il 8 karakter aynı ise ve karşısındaki brüt toplamlar eşit ise işaretlesin haricindekileri işaretlemesin şeklinde bir tabloya ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Selam,

poliçe no ilk 8 karakter aynı ise ve brüt toplamlar eşit değilse ne olacak.

selam,

poliçe no ilk 8 karakter eşit fakat brüt toplamları farklı ise renklendirsin istiyorum, veya farklı bir sütuna yazsın farklı olanları, farketmez bakınca anlamak önemli olan ortalama 1450 satır aylık olarak kontrol ediliyor. sanırım kod çalışırsa biraz ağır çalışır renklendirmesi en uygunu gibi gözüküyor.

selam,

poliçe no ilk 8 karakter eşit fakat brüt toplamları farklı ise renklendirsin istiyorum, veya farklı bir sütuna yazsın farklı olanları, farketmez bakınca anlamak önemli olan ortalama 1450 satır aylık olarak kontrol ediliyor. sanırım kod çalışırsa biraz ağır çalışır renklendirmesi en uygunu gibi gözüküyor.

Merhabalar,

madem,ki brüt farketmez eşit mi değil mi o zaman

komple satır renklensin yapalım mı.

Hocam renklendirelim sorun değil yeterki
poliçe no lara baksın brütlere baksın, farklı ise renk versin
veya o poliçe numarasından hiç yoksa yine renk versin biz tüm listeyi tek tek kontrol etmek zorunda kalmayalaım sadece renkli olanları kontrol edelim.

Teşekkür ederim.

Hocam teşekkür ederim.
Fakat bu liste brüt lere hiç bakmıyor sadece poliçe numaralarını karşılaştırıyor. ilk 8 karakter aynı ise işaretliyor. Fakat biz poliçe noları kontrol etsin brütleri farklı olanları işaretlesin istiyoruz. veya poliçe numarası karşıda hiç yoksa işaretlesin.

Selam,

Kırmızı renk poliçe no bakıyor,

turuncu brütlere bakıyor.

Yeşilde boş olduğu zaman,

sizin istediğiniz formülde çakışıyor,3 koşuldan fazlada sistem kabul etmiyor bu

dosyayı gönderiyorum artık benden bu kadar.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim mami68 yardımların için, gayet güzel bir çalışma olmuş, son birşey daha var yapabilirseniz eğer, poliçe no'lar aynı satırda olmayabilir, arama fonksiyonuda kullanmak gerekecek. yani a1 deki poliçe diğer tarafta 1 satır değil de 5. satırda olabilir. burda aynı satırda olursa çok güzel çalışıyor fakat farklı bir satırda olursa aramıyor.

poliçe no'lar aynı satırda olmayabilir, arama fonksiyonuda kullanmak gerekecek. yani a1 deki poliçe diğer tarafta 1 satır değil de 5. satırda olabilir. burda aynı satırda olursa çok güzel çalışıyor fakat farklı bir satırda olursa aramıyor.

Merhabalar,

kontrol edermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri