• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KARŞILAŞTIR VE YAZ...

sayfa1 de yer alan bilgilerin sayfa2 yer alan bilgiler ile karşılaştırılıp sayfa 1 de yer alan sicil numaralarının sayfa2' ye yazdırılmasını istiyorum...kolay gelsin örnek dosya ektedir...

SN. karakayalı

Ekteki örneği inceleyin.

bu her ikisini birleştirip sayfa2 yazıyor...ancak benim istediğim sayfa2 de isim ve adres var...isim ve adres tutuyor ise sayfa1 deki numarayı yanına yazacak....yani sayfa1 de numara ve isim-adres var...sayfa2 de yalnızca isim adres var...kolay gelsin..

Sn karakayalı,

Ekteki dosyada fonksiyonlar ile yapılmış bir çözüm önerisi var.

teşekkürler....ancak ben bunu bir makro ile yapmak istiyorum....birde sayfa1 sutunda yer alan bilgiler ile sayfa2 de yer alan bilgiler karışık olabilir...sayfa2 A SUTUNUNDA yer alan bilgiler sayfa1 B sutununda yer alan bilgiler birbirini tutuyor ise o zaman sayfa1 de yer alan sicil numaraları sayfa2 de yer alan isim ve adresin yanına yazacak...tşk.

Selamlar,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Ayrıca sorularınızı lütfen uygun başlıklar altında sorunuz.

kardeş, yeni bir sorunla karşılaştım...diyelim ki sayfa2 de yer alan bilgiler sadece A SUTUNDA DEĞİLDE diğer sutunlarda bulunuyorsa nasıl yapacağız...örneğin DENEME5 Z SUTUNDA, DEMEME7 K SUTUNUNDA v.b.

Selamlar,

Kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Sub KARŞILAŞTIR_YAZ()
For X = 1 To Sheets(1).[B65536].End(3).Row
For Y = 1 To Sheets(2).[A65536].End(3).Row
For Z = 1 To 256
If Sheets(2).Cells(Y, Z).Value = Sheets(1).Cells(X, 2).Value Then
Sheets(2).Cells(Y, Z).Value = Sheets(2).Cells(Y, Z).Value & " " & Sheets(1).Cells(X, 1).Value
End If
Next: Next: Next
MsgBox "İŞLEM BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub

Bir başka sayafaya yazarken
örnek Sayfa1 ve Sayfa2 A kolonun da ki içinde 5 harfi aynı olanları Sayfa3 yaz nasıl yaparım.

Geri