• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karmaşık sırada verileri listeleme ve şekilsel diyagram yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
sorumla ilgili önce mantıksal anlatım yapmak istiyorum

çalıştığımız yerde hergün bazı yerlerin ölçümü yapılıyo ve başlangıç bitiş km leri teknik ofise bildiriliyo
daha sonra mesela 4 gün sonra bir önceki ölçümden ileriye yada geri yönüne doğru dieğr bil ölçüm alınıyo yine bizlere bildiriliyo

imalat gerçekleşiyo ama verilen ölçüleri elbet geçmeyecek kadar imalat yapılıyo ama tamamı yapılmıyo bazen

teknik birime ölçümü ne kadar verildi yada hangi km ler arası ölçümü verilip ne kadarı yada hangi mesafeler arası imalat yapıldığının şekilsel bi grafik gibi takibi yapılması gerekiyo

NOT: imalat sadexce bir cins olsa takibi kolay ama
imalat nerdeyse 10 cins yolun sağı solu var ve her cinsinden kendi içinde çeşitleri oluyo

yani bolca verili bir durum ama takibinde kolaylık nasıl yapılır bilgilerinizden yararlanmak istiyorum

ekli tablomda sayısal verilerle isteğimi açıklamaya çalışacam.

ekli tablom 2 sekmeden oluşmaktadır
Liste ve İmalat
Liste ve imalatın formatları birbirine tablo biçimleri yani birbirine yakındır
liste sekmesinde araziden alınmış veriler yazılıdır
örneğin ilk 2 sırada 27.01.2013 de A projesine ait önce başlangıcı 35+300-35+360(60MT.) yolun SOL unda Tip II DUVAR için veriler gelmiş.
yine aynı gün yine bu proje bu kısım bu imalatta alınan ölçülere eklemeler olmuş.35+360-35+400 yani 40 metre daha öteye ölçüler alınmış .(sanki tek seferde 35+300-35+400 anlamı çıkabilir bu durumdan) liste çizelgesinde diğer 2 verinin şimdilik bi önemi yok

İmalat sekmesinde yine üstteki projeye yola tipe ait imalat gerçekleşmiş. 30.01.2013 de 35+300-35+340 arası yani 40 metrelik imalat yapılmış.
27.01.2013 de ise 35+370-35+400 arası imalat yapılmış.

kısaca 35+300-35+400 arasını ölçüleri alınmış fakat
35+300-35+340 ve 35+370-35+400 lük kısımlar imalat olmuş yani aradaki 35+340-35+370 kısmı hala imalatı yapılmayan kesim olarak gösteren tablo çizelge şekilsel takip oluşturmak gerekiyo

nasıl yapılır.

Ekli dosyalar

offfff. ama bana yardımcı olsanız o arkadaşla aynı formülü istiyrm yardımcı olamazsınız?

Geri