• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık verileri sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hatta şunu da eklemeyi çok istiyorum.. B , A ya göre eşleşiyor. Bunda hiç sorun yok. Aslında istediğim C ninde B ye göre sıralanması sadece C için değil, daha sonraki bütün sütunlar için olmalı.. Bu şekilde yapabilir misiniz?

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Sub esitle()
Dim i As Long, x As Variant, k As Range
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    Set k = Range("B:B").Find(Cells(i, "A").Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        x = Cells(i, "B").Value
        Cells(i, "B").Value = k.Value
        Range(k.Address).Value = x
        x = Cells(i, "C").Value
        Cells(i, "C").Value = Cells(k.Row, "C").Value
        Cells(k.Row, "C").Value = x
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı.."

End Sub

Ekli dosyalar

İşte budur. Harika tebrikler ve çok teşekkürler. Yalnız sizi uğraştıracağım ama diğer bütün sütunlar için bu işlemi yapacak dosyayı oluşturabilir misiniz? C den sonuna kadar giden..

İşte budur. Harika tebrikler ve çok teşekkürler. Yalnız sizi uğraştıracağım ama diğer bütün sütunlar için bu işlemi yapacak dosyayı oluşturabilir misiniz? C den sonuna kadar giden..
Oluşturabiliriz tabii.Son sütun hangisi?:cool:

Sanırım 256. sütun oluyor. 256 sını da kullanacağımdan değil ama yine de olmuşken tamamı bu sıralamaya dahil olmasını tercih ederim. Belki 50 sütun işimi görecektir ama 256 sı da ( ismi IV diye geçiyor) bu sıralamaya dahil olursa hata yapma ihtimalim ortadan kalkmış olur. Çünkü bazen bir sütunu alıp çok ileriye taşıyorum. Ama bu sütun yaptığım sıralamaya kesinlikle dahil olmalı. Yoksa yaptığım hesap işleri yanlış olur. excel sayesinde yıllardır hesap makinesi kullanmıyorum diyebilirim. Ve yıllardır yaptığım hesapları kontrol (çarpma ve toplamaları) etmiyorum.

Sanırım 256. sütun oluyor. 256 sını da kullanacağımdan değil ama yine de olmuşken tamamı bu sıralamaya dahil olmasını tercih ederim. Belki 50 sütun işimi görecektir ama 256 sı da ( ismi IV diye geçiyor) bu sıralamaya dahil olursa hata yapma ihtimalim ortadan kalkmış olur. Çünkü bazen bir sütunu alıp çok ileriye taşıyorum. Ama bu sütun yaptığım sıralamaya kesinlikle dahil olmalı. Yoksa yaptığım hesap işleri yanlış olur. excel sayesinde yıllardır hesap makinesi kullanmıyorum diyebilirim. Ve yıllardır yaptığım hesapları kontrol (çarpma ve toplamaları) etmiyorum.
Yalnız verinin azlığına veye çokluğuna göre sütun sayısı arttıkça kodların çalışmasıda ona göre yavaşlayacaktır.Bunada dikkatinizi çekeyim.:cool:

Olsun değerli Evren; hem denemeyi çok isterim hem de bu dosya ile çalışmayı tercih ederim. Zaten dünden beri indirdiğim hiç bir dosyayı silmedim. Hepsine anlayabileceğim isimler verdim. Geriye bunlarla uğraşmak kalıyor. İyi çalışmalar.. :)

Olsun değerli Evren; hem denemeyi çok isterim hem de bu dosya ile çalışmayı tercih ederim. Zaten dünden beri indirdiğim hiç bir dosyayı silmedim. Hepsine anlayabileceğim isimler verdim. Geriye bunlarla uğraşmak kalıyor. İyi çalışmalar.. :)
Peki o zaman.
Dosya ekte.:cool:

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim değerli arkadaşım Evren Gizlen.. :bravo:

Sadece meraktan soruyorum. Dosyaların isimlerinin sonlarında 59 60 22 gibi rakamlar var. siz mi yapıyorsunuz karışmasın diye, yoksa kullanılan bir programdan dolayı mı o şekilde oluyor?

Teşekkür ederim değerli arkadaşım Evren Gizlen.. :bravo:

Sadece meraktan soruyorum. Dosyaların isimlerinin sonlarında 59 60 22 gibi rakamlar var. siz mi yapıyorsunuz karışmasın diye, yoksa kullanılan bir programdan dolayı mı o şekilde oluyor?
Ben yapıyorum.:D
Benim yaptığım belli olsun diye yapıyorum.59 = TEKİRDAĞ :cool:

Bir örnek dosyası hazırladım. Ve nasıl dizersem bu isimleri yanyana alırım.

Sütunlardaki veriler birbiriyle tamamen aynı olmadıkça yanyana gelmiyor normal sıralama ile..

Buradaki dosyanıza göre benden de formül ile yapılmış bir örnek.

.

Ekli dosyalar

teşekkürler değerli yurttaş klavyeme çay döküldü, ekran klavyesi ile yazıyorum. böyle çok zor oluyor :)

Değerli arkadaşım Evren Gizlen ne kadar teşekkür etsem azdır. Dosyayı kullandıkça sizi anıyorum. Ve dosyaya isminizi verdim. İyi çalışmalar bütün excel.web.tr öğremenlerine.

sn evren uzun bir arayıştan sonra forumdaki konunun tam da benim istediğim şey olduğunu görüp işlerifmi hallettim. tşk ediyorum . 39,5 ten slm lar

Sağolsun bütün uzmanlarımız.

Geri