• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık verileri düzenlemek

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Değerli Ustalarım Merhaba;

Benim yapmak istediğim şu ki ;

Elimde bir dosya var ve bu dosyanı n içerisinde sayfalar 12 ay olarak ayarlı ( ben örnek olması açısından 3 ay ile yetindim ). Sayfaları incelediğiniz de Ürün kodu kısmının karışık olduğunu göreceksiniz.

Yapmak istediğim Sonuç sayfasında Ürün koduna göre arama yapsın ve ay ay karşısına yazsın .

Örnek olarak Ürün kodu 1 : Ocak 100 Şubat 165 Mart 5 Toplam 270 sayısını görebileyim

Şimdiden Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

=SUMIF(Ocak!A:A;A3;Ocak!B:B) diger aylara da kendiniz ayarlarsiniz.

Türkçe fonksiyon ise ;
=ETOPLA(Ocak!A:A;A3;Ocak!B:B)

Merhaba,

Önerilen formülü dinamik hale getirmek isterseniz aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

B3 hücresine uygulayın. Daha sonra sağa ve alt hücrelere sürükleyin.

Kod:
=EĞERHATA(ETOPLA(DOLAYLI(B$2&"!A:A");$A3;DOLAYLI(B$2&"!B:B"));"")

Çok teşekkür ederim sayın ustalarım ellerinize sağlık;

Peki aynı örnekte sonuç sayfasına ürün kodlarını biz yazmadan getirebilir miyiz ?

Şöyle ki Ocak ayında ürün kodu 1 olanın Ocak ayında A3 hücresinde Şubat ayında A 21 hücresinde Mart ayında A1 hücresinde bunu nasıl otomatik olarak düzeltebiliriz.

Sayın Silver Storm,

İlgili aylardaki ürünlerin sıralanmasınımı istemektesiniz? Örnegin Şubat ayına gittigimde 1 nolu ürün 21 nolu satırda gözükmektedir. Bu ürünün ilgili sayfada en başamı gelmesini istiyorsunuz ?

Eğer bunu istemekte iseniz;

İlgili sayfalara gelerek kod bölümünü A Z sıralamanız yeterli olacaktır

Merhaba,

Sayın üstadlar cevaplamışlar...
Eki inceleyebilirsiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Sayfalardaki ürün kodlarını elle yazmak istemediğiniz için makrolu çözüm öneriyorum. Bu şekilde daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Bilgi ricam

Sayın Korhan Ayhan;

Emek ve katkınız için teşekkürler.. Özellikle makrolu çözüm benim de işime yarayacak...

Üstadım sayfa isimlerini 12'a çıkarınca, makro kodlarında herhangi bir değişiklik gerekiyor mu? Yanıt evet ise, hangi satır nasıl bir ekleme yapılacaktır?

Yanıtınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Merhaba,

Kodu 12 aylık sistem için tasarladım. Sekme olarak 12 ayı eklemeniz yeterli olacaktır. Kodda bir düzenleme yapmanıza gerek yok. Eğer daha fazla ayda işlem yapılacaksa koda müdahale etmek gerekecektir.

Sayın Korhan Ayhan;

Emek ve katkınız için teşekkürler.. Özellikle makrolu çözüm benim de işime yarayacak...

Üstadım sayfa isimlerini 12'a çıkarınca, makro kodlarında herhangi bir değişiklik gerekiyor mu? Yanıt evet ise, hangi satır nasıl bir ekleme yapılacaktır?

Yanıtınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Geri