• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık veri sıralama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Bir istekte bulunacağım çalıştığım muhasebede faturaları liste haline getirip kontrol etmekteyim tabiki listeler çok uzun oluyor ve bu liste hesap planından aldığım liste ile dosya listesindeki sıralar aynı satırda yer almamaktadır program kendine göre sıralamayı yaptığı için mecburen programın yaptığı listeye göre dosya listesini ona göre sıralamak zorunda kalıyorum onun için otomatik yapma imkanımız varmı varsa lütfen Ekteki excel sayfasında
A ve B Sütunları Programın Sıraladığı C Ve D Sütunlar ise dosyadaki sırası dir isteğim C ve D sütunundaki veriler A ve B dekilerele karşılaştırıp A ve B ye göre sıralama yapılsın..

Ekli dosyalar

Bir istekte bulunacağım çalıştığım muhasebede faturaları liste haline getirip kontrol etmekteyim tabiki listeler çok uzun oluyor ve bu liste hesap planından aldığım liste ile dosya listesindeki sıralar aynı satırda yer almamaktadır program kendine göre sıralamayı yaptığı için mecburen programın yaptığı listeye göre dosya listesini ona göre sıralamak zorunda kalıyorum onun için otomatik yapma imkanımız varmı varsa lütfen Ekteki excel sayfasında
A ve B Sütunları Programın Sıraladığı C Ve D Sütunlar ise dosyadaki sırası dir isteğim C ve D sütunundaki veriler A ve B dekilerele karşılaştırıp A ve B ye göre sıralama yapılsın..

Syn. Kenevir47;
Ekteki dosya işinize yararmı.

Ekli dosyalar

Sayın ynmcan öncelikle çok teşekkür ederim.
Yalnız a ve b kolonların sırasını bozmadan sadece c ve d kolonları a ve b ye göre sıralama yapılabilirmi.

Dosyanız ektedir.:cool:

Kod:
Sub sirala_59()
Dim i As Long, sat1 As Long, sat2 As Long
Dim x1 As Variant, x2 As Variant, k As Range, adr As String
sat1 = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sat2 = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To sat1
    Set k = Range("C2:C" & sat2).Find(Cells(i, "A").Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        If k.Offset(0, 1).Value = Cells(i, "B").Value Then
            x1 = Cells(i, "C").Value
            x2 = Cells(i, "D").Value
            Cells(i, "C").Value = k.Value
            Cells(i, "D").Value = k.Offset(0, 1).Value
            Cells(k.Row, "C").Value = x1
            Cells(k.Row, "D").Value = x2
            x1 = "": x2 = ""
            GoTo atla
        End If
        Set k = Range("C2:C" & sat2).FindNext
    End If
atla:
Next i
MsgBox "İşlem Tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

sayın orion1 teşekkür ederim ancak sıralamayı tam yapmadı ve d kolunun tutar alanlarını sıralamıyor

sayın orion1 teşekkür ederim ancak sıralamayı tam yapmadı ve d kolunun tutar alanlarını sıralamıyor
Benim yolladığım dosyada 3-4 satrı düzenlediği yerin sağ tarafına elle yaparmısınız.:cool:

Pardon onu atlamışım.
Dosyayı tekrar düzenledim.
Önceki yeriden indiriebilirsiniz.:cool:

sayın orion1
sayın ynmcan gönderdiği örenk iyi ama a ve b kolonlara uğramadan sadece c v ed kolondaki veriler a ve b nin sırasına göre alınsa çok daha iyi olur çünkü a ve b kolnlar onlara ellemeden yapmak istiyorum.

sayın orion1
sayın ynmcan gönderdiği örenk iyi ama a ve b kolonlara uğramadan sadece c v ed kolondaki veriler a ve b nin sırasına göre alınsa çok daha iyi olur çünkü a ve b kolnlar onlara ellemeden yapmak istiyorum.
8 numaralı mesajı okudunuzmu?:cool:

evet ama d kolonu siliyor dikkat ederseniz siz sıralamayı yaptığınızda d kolunun bazı tutar alanların yok olduğunu göreceksiniz.

peki örneğin c ve d kolonunda bir numara var ama a ve b de o numara yok onunla ilgilisıralama bozulurmu.

4 nolu mesajda dosyayı tekrar yükledim.
D sütunu şimdi veri alıyor.:cool:

Geri