• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık Toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rodero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2010
Merhaba,

Linkteki tabloda X Y Z T Parça çeşitleri ile ilgili bilgiler bulunmakta ve ilgili parçalar kendi sütunlarında x ile işaretlenmekte. Her hafta yapılan bir toplantı ardından değerler ekleniyor.

Soru 1- Tablodaki ara toplamlar kendi sütunlarında olmak üzere toplanıp kırmızı satırdaki hücresine yazılmalı yani o haftanın iki ara toplamı belirli olmalı. Bunu her seferinde manual olarak değil de bir if döngüsü ile kırmızı satırla karşılaşıldığında toplamı sıfırlayıp yeni toplamı o haftanın kırmızı satırına yazdırabilir miyim ?

Soru 2- Parça çeşitlerine yapılan harcamaların bu tablodan alınıp başka bir tabloya yine haftalık bir periyotla şu parçaya şu kadar harcanmış şeklinde belirlenmesi mümkün mü ?

Link: http://s3.dosya.tc/server5/oy8cq2/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.xlsx.html

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Biraz ayrıntı sormak isterim. Sorunuz çok anlaşılır gelmedi bana.

Olması gereken toplam sayılarını farklı renkte (kırmızı dışında bir renk ile) boyayarak gerekli hücrelere yazıp, yanlarına oluşturacağınız metin kutularına da bu toplamın hangi sayılar toplanarak elde edildiğini yazarak açıklayabilir misiniz?
Kırmızı satırlara mı veri yazılacak, yoksa beyaz zeminli, karşılarında x olan satırlara mı veri yazılacak ve bu toplamlar hangi hücrelerin toplamı olacak ?(yine metin kutusu içinde yazarsanız iyi olur)

Yani x işaretleri ile belirlenen şey toplamın yazılacağı sütun mudur yoksa satır mıdır?

Özetle örnek belgenizi daha açıklayıcı hale getirirseniz bence daha çabuk çözüm öönerisi alabilirsiniz.

Merak etmeyin KOD yazılacaksa KOD zaten TÜRKÇE olamıyor.
Bildiğim kadarıyla; formül ile çözüm eklenmiş belge gönderilirse de siz açtığınızda kullandığınız dilde görüyorsunuz.

Yeni belgeyi inceleyeceğim.

Son bir şey sorayım, muhtemel veri yoğunluğu nedir acaba (satır sayısı olarak)?

2 senedir her hafta yapılan ve daha bir sene daha sürecek bir proje yani baya bir fazla olacak.

Bir soru daha; sadece kırmızı zeminli (başında Cw olan) ve L ve M sütunlarına veri yazılacak değil mi? Örnek belgenizde L2 hücresini boş bırakmışsınız onun için soryorum.

Aynen L2 ve M2 kırmızı bölgeye veri yazılacak.

D:G sütun aralığına yazdığınız x işaretleri L ve M sütnundaki kırmızı ve beyaz zeminli hiç bir hücreyi etkilemiyor değil mi?
Yani L ve M sütunundaki formüller sadece L için H+I, M için ise J+K olacak değil mi?

Bunları sorma nedenim L2 ve M2'ye uygulanacak ve aşağı doğru kopyalanabilir bir formül oluşturmak.

Aynen D:G ikinci soru ile alakalı. Kırmızı satırdaki L ve M ye yazılacak olan sadece altlarındaki düşey toplamlar.

Tekrar merhabalar.

Dosyanıza buradan ulaşabilirsiniz.

İkinci sorunuzla ilgili bir sayfa tasarımı yapıp, örnek dosya paylaşırsanız daha çabuk ve net sonuç alırsınız.

Ekteki belgeyi inceleyip, sonucundan, konu sayfasına geri bildirimde bulunursunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba

Denedim ama sorun verdi. Yatay olarak, yani tutar 1 ve tutar 2 yi topluyor ama tutarları kendi aralarında dikey olarak toplamıyor. Formülere de göz attım baya bir karmaşık çok emek vermişsiniz. Teşekkür ederim.

Tekrar merhaba.
Yanlış anlamadıysam aşağı doğru her kırmızı satırdaki tutarlar KÜMÜLATİF TOPLAM'ı mı gösterecek, yani iki kırmızı satır arası toplamı + önceki kırmızı satırdaki tutarlar doğru mudur?

Gönderdiğiniz belgede buna ilişkin bir işaret hatırlamıyorum doğrusu.

Benim gönderdiğim belge üzerine yeni veriler yazarak (bir'den fazla kırmızı satırı ilgilendirsin), tekrar eklerseniz bakayım.

Eğer istediğiniz bu ise formülün son kısmında yer alan bölümün paşına P2 için
Kod:
......TIRSAY($P$1:P1));12;4))));0;[B][COLOR="Red"]$P1+[/COLOR][/B]TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK($O:$O;SATIR()-2+SATIRSAY($P$1:P1));12;4)&":"&ADRES(KÜÇÜK($O:$O;SATIR()-1+SATIRSAY($P$1:P1));12;4))))
Q2 için ise aynı yere $Q1+ ilave edip iki hücreyi aşağı doğru kopyalamanız yeterli olur.

Hayir aslinda ilk yaptiginiz tam istedigim gibi ama formulleri kopyalayinca alttaki satirlara, dikey toplam formulu calismiyor. Yani H20 ve I20 toplanip ara toplam1 altina yaziliyor ama L20 ve L21 toplanmiyor. Ayni sekilde P ve Q sutunlarinda da bir degisiklik olmuyor sadece O sutununda referans satir numaralari yaziliyor.

Ek olarak :
1- Klavye ayarlarini degistirdigimden dolayi Turkce karakter kullanamiyorum biraz tuhaf geldi bana da yazdiktan sonra. Mazur gorun.

2- Mahrumiyet bolgesinde gibiyim su an net bayagi bir kotu iletisim pek saglikli olmayabilir.

Aynen son CW satirinda ve daha sonraki CW satirlarinda toplam gorunmuyor.

Bir de inatlasmis olmak istemem ama kodun dilinde sikinti olmaz demistiniz ama ingilizce ve turkce kodlar farkli IF ve EGER orneginde oldugu gibi. Bu her zaman IF ve EGER gibi tam karsilik buluyor mu yoksa ingilizce kodlara ihtiyacim var mi ?

Evet anladım sanırım.
Tablonuz, TABLO ŞABLONU olarak tanımlanmış durumda.
-- Bu şekilde biçim tanımı olmayan yeni bir tablo oluşturun,
-- En sonda A sütununda CW yazan hücre var olmalı,
-- L2 ve M2 ile O2 deki formüllerin son CW nin bulunduğu satırın bir alt satırına kadar kopyalanması,
-- P2 ve Q2 deki formüllerin ise A sütunundaki CW adeti kadar satırda kopyalanması yeterli.
Bu şekilde test eder misiniz?

Sorun cozuldu cok tesekkur ederim. Bayagi bir ugrastirdim sizi.

Fazladan bir istek olarak, tabii sizin icin de uygunsa, mantigini biraz anllatabilir misiniz ?

Yazdığım formüllerin mantığını mı diyorsunuz?
Hangisi acaba, tümü demeyin ama?!

Geri