• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karışık sayıları düzenlemek

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Kolay gelsin. Karışık mesafelerden oluşan rakamlar var. Bunları her satırda kendi içerisinde basit rakamlar vererek kontrol etmek istiyorum. Eki inceleyip yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ulaşmak istediğiniz sonuç nedir? Ben sorununuzu tam anlayamadım.

Kod numarası kısmına her kişi için uzaklıkları yakından uzağa 1-2-3-4-5 sıralanmasını mı istiyorsunuz.

Ayrıca kişilere en yakın en uzak noktaların bulunmasını mı istiyorsunuz?

g3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.

Kod:
=EĞER(B3=BÜYÜK($B3:$F3;1);5;EĞER(B3=BÜYÜK($B3:$F3;2);4;EĞER(B3=BÜYÜK($B3:$F3;3);3;EĞER(B3=BÜYÜK($B3:$F3;4);2;EĞER(B3=BÜYÜK($B3:$F3;5);1)))))

Hocam bende aynısını yaptım fakat her sütun için formülü güncellemem gerekiyordu.$B3:$F3 şeklinde formülü sabitlemek aklıma gelmedi. :D Yardım etmeye çalışırken sizden bişey öğrenmiş oldum.

Teşekkürler :D

Sıralama önemli değil. Örneğin Ali A'ya 5, B'ye 6, C'ye 9, D'ye 4 ve E'ye 3 km. mesafede.İsteğim; o satırdaki en küçük rakam olan E'nın yerine 1, daha sonraki büyük değer olan D'nin yerine 2, A'nın yerine 3,B'nin yerine 4 ve C'nin yerine 5 yazması. Tabi bu koşul sadece bu satır için. Diğer isimlerde mesafeler farklı olacağı için en küçük mesafeye 1, enbüyüğüne 5 gelecek şekilde yazdırılması.Umarım meramımı ifade edebilmişimdir

Ben açıklama yaparken cevap gelmiş bile. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Kolay gelsin. Karışık mesafelerden oluşan rakamlar var. Bunları her satırda kendi içerisinde basit rakamlar vererek kontrol etmek istiyorum. Eki inceleyip yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

.

Alternatif:

G3 hücresine:

Kod:
=SUM(IF(B3>$B3:$F3;1))+1

dizi formülünü girin. Yeterince sağa ve alta kopyalayın.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Geri