• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık Grupları Sıralandırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nurkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office2003
Merhaba belki kolay gelecek ama bir türlü beceremedim forumda bulamadım ya da nasıl arayacağımı bilemedim ve sizlere sormaya karar verdim.

Elimde binlerce satırın bulunduğu bir liste var. Bu liste de;
A sutununda stok kodları
B sutununda Ana Gruplarlar
C sutununda Alt Gruplar
D sutununda Alt Gruplar
E sutununda Ürün adları
F sutunında Fiyatlar

var. Benim listem maalesef sonradan eklemeler yapıldığı için çok karışık bir hale geldi örneğin anagrubu gıda olan satırın altına ana grubu temizlik olan ürünü eklemişiz filtreleyerek görebiliyorum ama ben hepsinin gruplarına göre düzgün sıralı görünmesini istiyorum. Tek tek filtreleyip başka bir sayfaya atmayı denedim saatlerdir bitmedi. Ek'teki dosyaya da anlatmak istediğim karışıklığı göstermek için bir görsel var.

Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

K4lzN0.jpg

Merhaba,

Sub Sırala()

Range("A1:F1000").Sort Range("E1")
Range("A1:F1000").Sort Range("D1")
Range("A1:F1000").Sort Range("C1")
Range("A1:F1000").Sort Range("B1")

End Sub

kodu deneyiniz.

Bu da akternatif olsun
Kod:
Sub sırala()
Columns("A:Z").Sort Key1:=Range("B1"), Key2:=Range("C1"), Key3:=Range("D1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
End Sub

Son düzenleme:
Sn mucit77,
Sıralama yaparken en fazla 3 tane koşul ekleyebiliyorsunuz.

çok teşekkür ederim. inanılmaz işime yaradı. 1000. satırdan sonra yine karışıktı sonra F1000 yazdığınız yere ben F90000 yazdım düzeldi.

Rica ederim. Veri aralığı belirtmediğiniz için ben 1000 yazdım. Baya veri satırınız varmış. Kendinize göre düzenlersiniz.

Geri