• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karışık Bilgi Girilen Sayfadan Anasayfalara koşula göre bilgi getirmek

Ustam şimdi tam istediğim gibi oldu fakat yine ufak tefek sorularım olucak biraz inceleme yapayım hakkını helal et senide çok uğraştırdım

Sayın İhsan Tank öğretmenimiz her zaman size bir çözüm bulur.

Katkıları için teşekkürler.

Sevgiler.
güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
öğretmen değilim sadece (ç)alan bir öğrenciyim.

Ustam şimdi tam istediğim gibi oldu fakat yine ufak tefek sorularım olucak biraz inceleme yapayım hakkını helal et senide çok uğraştırdım

sorun yok siz inceleyin.
konu aynı olursa yardıma burdan farklı olursa lütfen yeni konu açarak isteyin.

İhsan Hocam son eklediklerinizide inceledim sağolun varolun taşeron ve tedarik sayfaları biraz kasıyor gibi sanki herhangi bi hücreye tıkladıgımda en 5-6 saniye solaltta hesapla yazısı sıksık yanıp sönüyor durunca anca işleme devam edebiliyoruz bu 2 sayfayı kod ile değilde formüllü yapabilirmiyiz çünkü bu 2 sayfa aşagıya kadar çok uzamayacagı için formüllü olursa bukadar kasmaz diye düşünüyorum birde bu iki sayfaya satır ve sutun eklediğimizde kodlarda değişiklik yapmak zor olur formüllü olursa sürükleyip bırakınca eklediğim satır ve sutunları daha kolay formüllerim diye düşünüyorum. Kısaca taşeron ve tedarik sayfaları verilerini datadan ve fatura sayfasından formülle çekebilirmiyiz. Saygılar.

Birde Fatura Sayfasının dökümünü bilgi sayfasında göstermek için fatura sayfasında kriter eksik diyordunuz dediğinizi sonra farkettim ve kriter ekledim sizin bilgi sayfasına eklediğiniz kodda değişiklik yaptım ve artık bilgi sayfasına fatura dökümünüde aldırabildim.dosyayı ekliyorum ona göre belki formülleme yaparsınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ben dosyaları denedim kasmıyordu.
ayrıca formülle yapıldığında daha çok kasma yapacaktır. sebebi ise formüller devamlı çalışır.

benim bilgisayardan yapıyor ozaman. Vaktiniz varsa yinede sadece bu iki sayfayı formüllü yaparmısnız.

benim bilgisayardan yapıyor ozaman. Vaktiniz varsa yinede sadece bu iki sayfayı formüllü yaparmısnız.

merhaba
bu ısrar neden anlamadım ama olsun
2007 için
c6 hücresine
Kod:
=ÇOKETOPLA(DATA!$F:$F;DATA!$B:$B;$B6;DATA!$H:$H;C$5)
bunu yazın sağ'a ve aşağıya doğru çekin
g6 hücresine
Kod:
=ÇOKETOPLA(DATA!$G:$G;DATA!$B:$B;$B6;DATA!$H:$H;G$5)
K6 hücresine
Kod:
=ÇOKETOPLA(FATURA!$E:$E;FATURA!$B:$B;$B6;FATURA!$F:$F;K$5)
O6 hücresine
Kod:
=C6-G6-K6
2003 için
dikkat 1000 satır baz alınmıştır.
c6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DATA!$B$2:$B$1000=$B6)*(DATA!$H$2:$H$1000=C$5)*(DATA!$F$2:$F$1000))

g6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DATA!$B$2:$B$1000=$B6)*(DATA!$H$2:$H$1000=C$5)*(DATA!$G$2:$G$1000))
k6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((FATURA!$B$2:$B$1000=$B6)*(FATURA!$F$2:$F$1000=K$5)*(FATURA!$E$2:$E$1000))
o6 hücresine
Kod:
=C6-G6-K6

dikat formül ile bunu yapacak arkadaşlar
taşeron ve tedarik sayfalarının kod bölümündeki
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Call verileri_topla
End Sub
bu kodu silmeleri gerekmektedir.

Ustam anasayfaların formüllü olması daha güzel oldu emeğine sağlık biraz benim isteklerimi anlatamamaktan uzun sürdü hakkını helal et.

Selam arkadaşlar

ekteki dosya konusunda bana yardımcı olabilirmsiniz. kendinize iyi bakın

Ekli dosyalar

Geri