• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karakteri integer çevirme

Excel Vers. ve Dili
ofis 2013
Selam arkadaşlar bir uygulama üzerinde çalışıyor.
Endüstriyel plcden gelen verileri exelde okuyuo aynı zamanda plc ye yazma ile ilgili
ayağı yol kat ettim
1. Sorunum
String olarak plcye veri göndermek istiyorum.
Önce basit olarak bir hücredeki tek karakteri başka bir hücerede int olarak görmek istiyorum
2.Sorunum
Ayrı hücrelerdeki karakterleri aynı hücrede toplamak.
bunu bir örnekle yaptım ancak aralarda virgül vardı virgül olmasını istemiyorum

Selam arkadaşlar bir uygulama üzerinde çalışıyor.
Endüstriyel plcden gelen verileri exelde okuyuo aynı zamanda plc ye yazma ile ilgili
ayağı yol kat ettim
1. Sorunum
String olarak plcye veri göndermek istiyorum.
Önce basit olarak bir hücredeki tek karakteri başka bir hücerede int olarak görmek istiyorum
2.Sorunum
Ayrı hücrelerdeki karakterleri aynı hücrede toplamak.
bunu bir örnekle yaptım ancak aralarda virgül vardı virgül olmasını istemiyorum

Örnek dosya olmadığı için olabilecek cevaplar verilebilir.

1. nin cevabı
Kod:
=SAYIYAÇEVİR(C2)
2. nin cevabı
Kod:
=C4&D4&E46

bunları makroda yapmak istiyorum

Aşağıdaki şekilde deneyiniz

Kod:
Dim veri As String
Dim veri1, veri2, veri3 As String
Dim sayi As Integer

Sub deneme()
   veri = "1"
   veri1 = "1"
   veri2 = "2"
   veri3 = "3"
   sayi = Val(veri)
   birlesik = veri1 & veri2 & veri3
End Sub

teşekkür ederim biraz açıklarmısın kodu inceliyorum ama anlayamadım.

Merhaba.

Durumu göre farkı şeylar elbette söylenebilir ama pratik olarak şöyle düşünülemez mi?

Kod:
sayi = [B][COLOR="Red"]0 + [/COLOR][/B][COLOR="Blue"]metin_olarak_tutulan_rakamlar_bütünü[/COLOR]

"Endüstriyel plcden gelen verileri exelde okuyuo aynı zamanda plc ye yazma ile ilgili ayağı yol kat ettim"

YArdımcı olabilmem için bir daha detaylı anlatmanız gerekiyor.
Yukarıdaki cümleden işlemi tam olarak anlayamadım.

Yazdığınız program, visual basic kodları kullanan bir plc programımı. Yoksa bu işlemleri excel de mi yapıyorsunuz.

PLC ye yazma derkeni excel den plc programı ile okuyup plc ye yazmayı mı kastediyorsunuz.

Merhaba.

Durumu göre farkı şeylar elbette söylenebilir ama pratik olarak şöyle düşünülemez mi?

Kod:
sayi = [B][COLOR=Red]0 + [/COLOR][/B][COLOR=Blue]metin_olarak_tutulan_rakamlar_bütünü[/COLOR]

Bece de oldukça pratik : )

arkadaşlar uygulamayı canlıolarak göstermem lazım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varmı uzaktan bağlantı falan

arkadaşlar uygulamayı canlıolarak göstermem lazım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varmı uzaktan bağlantı falan

"Endüstriyel plcden gelen verileri exelde okuyuo aynı zamanda plc ye yazma ile ilgili ayağı yol kat ettim"

Yardımcı olabilmem için bir daha detaylı anlatmanız gerekiyor.
Yukarıdaki cümleden işlemi tam olarak anlayamadım.

Yazdığınız program, visual basic kodları kullanan bir plc programımı. Yoksa bu işlemleri excel de mi yapıyorsunuz.

PLC ye yazma derkeni excel den plc programı ile okuyup plc ye yazmayı mı kastediyorsunuz.

Kullandığınız programın adı nedir.?
Sorduğum soruları cevaplarsanız belki biraz daha ilerleme kaydedilebilir. Canlı olarak bağlanıp bağlanılmayacağına daha kolay karar verilebilir.

GX Works 2 Mitsubishi plc ile haberleştiriyorum
Mevcutta kendi compenetleri var.

Bu compenentlerin visual basic c android bir çok uygulamayı destekliyor.
Şimdilik Ben exel kısmından başladım

Bu compenentlerin visual basic c android bir çok uygulamayı destekliyor.
Şimdilik Ben exel kısmından başladım

GX Works 2 bu programın visual basic ile ilgili dökümanını aradım ama bulamadım.

PLC yi aldığınız yerden konu ile ilgili döküman linki vermeleri istediniz mi?

Örneğin Cimon diye bir programın sitesinde visual basic ile ilgili bir çok örnek vardı.

PLC Tarafında sıkıntı yok bilgileri alıyorum ve yazıyorum sadece birleştirme ve çevirme ile ilgili sıkıntım var 5 dakikanızı alacak 1 olay hakim olduğunuzu düşnüyorum yardımcı olursanız sevinirim

PLC Tarafında sıkıntı yok bilgileri alıyorum ve yazıyorum sadece birleştirme ve çevirme ile ilgili sıkıntım var 5 dakikanızı alacak 1 olay hakim olduğunuzu düşnüyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bu tür firmalar visual basic i bire bir kullanmazlar. Kendilerine özgü komut setleri de vardır. Ayrıca script yazma derleme ve değer atamalar ile ilgili farklı yöntemeri oluyor. Bu yüzden ön bilgi almak istemiştim.

Dediğiniz gibi 5 dk en iyimser tahmin, daha da uzayabilir.
Uygun bir zamanda bilgi veririm.

Geri