• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karakter SAYISI SAYDIRMA

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xlsx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
X

xlsx

Misafir
Selam Arkadaslar
A1 hücresine yazdıgım isimlerin o an uzunluğunu B1 hücresinde karakter sayısı olarak göstermeye çalışıyorum.
(Aynı Web SMS'de mesajı yazarken kullanılan ekrandaki gibi)
LEN(a1) yazarak sorun çözümlenmiyor.Çünkü her dafasında Enter tuşuna basarak daha önce belirlenen sayıya ulaşıp ulaşmadığını denetlemek gerekiyor.
Bunun Enter'a basmadan o an daha cümleyi yazarken sayan bir formülü olabilir mi dersiniz_?

falconia, hucre denetleme ıslemlerını denedınmı ?
verı - dogrulama secenegını sec ardından formulu ısaretle sonrada forume eğer(len(a1)="<">" "x";) gır sonra ordan hata uyarısı yazan yere gel ve uyarı uzunluk fazla yada az olarak ısaretle sorun cozulur ok kolay gelsın

Bildiğim kadarıyla Excel'de böyle bir şey yok. İmleç hücreyi terketmedikçe sonucu göstermez. Formüllerde sonucu görmek için imlecin hücreyi terketmesi gerekir.

Bu istediğinizi hücre içine bir textbox ilave edip, metnide bu textoxa yazarak yapabilirsiniz. Textboxa aşağıdaki kodu yazmanız yeterlidir.

[vb:1:70516e2137]Private Sub TextBox1_Change()
[b1] = Len(TextBox1)
End Sub
[/vb:1:70516e2137]

Kod ile sanirim olacak.formül ancak enter ile mümkün oluyor.
Tsk.

Kod ile sanirim olacak.formül ancak enter ile mümkün oluyor.
Kod ile de entere basmadan yapamazsınız. Çünkü sayfa üzerindeki change olayı textboxtaki gibi çalışmamaktadır. Sayfa üzerinde; hücredeki değişiklik tamamlanıp entere basıldığında kod çalışmaktadır.

Evet zaten son kalan alternatif olarak kod ile olacak diye düşündüm.(Benim istedigim şekilde olmasa da bunu kullanmak daha uygun)
Tabi dediğiniz gibi change olayı gerceklesmeyecegi icin çözüm için LEN kullanılması gerecek..

Arkadaslar bole bir secenek sunabilirim ama ustadların el atması gerekecek değerleri bir satır aşagı vererek sonuclandırabiliyor.

[vb:1:03ff4c04e0]Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
satir = ActiveCell.Row
Cells(satir, 2).Value = Len(Cells(satir - 1, 1))
End Sub[/vb:1:03ff4c04e0]

Bir türlü denedim(denemedim yolda vardır) ama aynı satıra yazdıramadım.

Sn.leventm' in vermiş olduğu makroya istinaden küçük bir örnek hazırladım. Textbox, 255 karakterle sınırlı. Arzu eden arkadaşlar inceleyebilir.

Evet Tşk bu örnekte oldugu gibi kod ile mümkün oluyor ancak.
peki arkadaslar bunu kod ile de Özel Fonksiyon olarak eklenti yapabiliriz o halde:)

dosyayı paylaşabilirmisiniz?

Geri